haraj logo
جستجو

آش ماست به سه روش به همراه نکات کلیدی

آش و سوپ یکی از متنوع ترین پیش غذاهای ما ایرانی هاست که به روش های مختلف تهیه میشه. از آش رشته ی معروف تا آش دوغ و سایر آش های محلی، همگی طعم خاص و بی نظیری دارن. آش ماست یکی دیگه از انواع آش های سنتیه که شباهت زیادی به آش دوغ داره و در شهرهای مختلف ایران از جمله زنجان، آذربایجان، شیراز و شهرهای دیگه به روش های مختلف درست میشه. خیلی ها در طرز تهیه آش ماست از گوشت قلقلی یا گوشت کوبیده شده استفاده می کنن و خیلی های دیگه این آش رو ساده می پسندن. اضافه کردن ماست به آش مهمترین مرحله در طرز تهیه آش ماسته. باید اجازه بدید ماست به دمای محیط برسه، بعد اون رو کم کم به آش اضافه کنید و مدام هم بزنید. بلافاصله بعد از اضافه کردن ماست زیر حرارت را خاموش کنید. این آش خوشمزه مخصوص ایرانی ها نیست و کشورهای دیگه مثل افغانستان و ترکیه هم آش ماست رو به روش خودشون درست می کنن. در ادامه با سه روش مختلف آش دوغ آشنا شوید.

مواد لازم :
عدس 1 پیمانهنخود 1/2 پیمانهبرنج نیم دانه 1/2 پیمانهسبزی آش 500 گرم (جعفری، گشنیز، تره، اسفناج، شوید، نعنا)ماست 3 پیمانهنمک و فلفل وپیاز داغ به مقدار لازم

مدت زمان آماده سازی : ۲۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۲۰۵ دقیقه

زمان کل : ۲۳۰ دقیقه

برای : ۴ نفر

عکس  آش ماست

 

طرز تهیه آش ماست

 

روش اول: آش ماست ساده

۱- نخود و عدس را از شب قبل خیس کنید. سپس نخود را جداگانه نیم پز کنید. عدس را نیز با کمی آب حدود ۵ دقیقه بجوشانید و آب آن را خالی کنید.

۲- عدس و نخود پخته شده را داخل قابلمه بریزید و مقدار مناسب آب یا آب مرغ و یا آب قلم را به آن ها اضافه کنید.

۳- درب قالبمه را بگذارید تا آب جوش بیاید. نخود و عدس که کامل پخت، برنج نیم دانه را به آن ها اضافه کنید.

۴- سبزی آش را ریز خرد کرده و به آش ماست اضافه کنید.

۵- پیاز داغ را آماده کرده و به همراه نمک و فلفل به آش اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا آش کامل بپزد و جا بیفتد.

۶- بعد از آن که همه ی مواد آش کاملا پخته شد، ماست و یک عدد تخم مرغ (اختیاری) را خوب بزنید تا یکدست شوند. بعد به آش اضافه کنید و هم بزنید. ماست و تخم مرغ مخلوط شده را کم کم به آش اضافه کنید و مدام هم بزنید تا بریده بریده نشود. توجه کنید که ماست نباید بجوشد. همین که داغ شود کافی است و آش آماده است.

۷- وقتی ماست داغ شد، آش را در ظرف مورد نظر سرو کرده و با نعنا داغ، پیاز داغ و سیر داغ آن را به دلخواه تزیین کنید

 

روش دوم: آش ماست با لپه

لپه 1 پیمانه

برنج ایرانی نیمه دانه 1 پیمانه

پیاز 1 عدد

سبزى شامل تره، جعفرى, شوید، گشنیز، کمى نعنا 500 گرم

گوشت چرخکرده 200 گرم

پیاز رنده شده براى چرخکرده یک عدد همراه کمى نمک و فلفل یک قاشق مربا خورى

ماست چکیده ترش یا شیرین 1 پیمانه

نمک یا عصاره مرغ به میزان لازم

نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ به میزان لازم

 

۱- حدود ۶ پیمانه آب (۳ پیمانه آب جوش و ۳ پیمانه آب مرغ) داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید به جوش آید.

۲- سپس لپه ی نیم پز و پیاز نگینی شده را به آن اضافه کنید و حدود ۲۰ دقیقه بپزید. عصاره ی مرغ را نیز در این مرحله می توانید اضافه کنید.

طرز تهیه سالاد اسفناج مکزیکی

۳- بعد از ۲۰ دقیقه، برنج نیم دانه را به آش ماست اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بپزد و لعاب بیندازد.

۴- در این مرحله سبزی آش خرد شده و ۱ عدد فلفل سبز درسته (اختیاری) را به آش اضافه کنید. می توانید برای طعم بهتر ۱ حبه سیر رنده شده نیز داخل آش بریزید.

۵- اجازه دهید آش به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد و کاملا جا بیفتد.

۶- در مرحله ی آخر ماست را به آش اضافه کرده و زیر حرارت را خاموش کنید.

۷- پیاز را داخل گوشت چرخ کرده رنده کرده و با مقدار مناسب نمک و فلفل ترکیب کنید. سپس آن را به شکل گلوله های کوچک درآورید و داخل کمی روغن تفت دهید. بعد از آن که گوشت قلقلی ها سرخ شدند، آن ها را به آش اضافه کنید. (تعدادی از آن ها را برای تزیین روی آش نگه دارید.)

۸- آش را در ظرف مورد نظر سرو کرده و به دلخواه تزیین کنید.

 

تصویر آش سنتی

 

روش سوم: آش ماست شیرازی

پیاز ۲ عدد

گوشت گردن ۵۰۰ گرم

سیر ۲ حبه

فلفل و نمک به مقدار لازم

خرده برنج ۱ پیمانه

شوید تازه ۱ پیمانه

ماست ۱ و ۱/۲ کیلوگرم

 

۱- پیازهای نگینی شده را تفت دهید. بعد از آن که کمی سبک شد گوشت گردن را به آن اضافه کنید و مجددا تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس سیر و فلفل را به گوشت اضافه کنید، کمی تفت دهید و به آن مقداری آب اضافه کنید، درب قابلمه را بگذارید تا گوشت کاملا بپزد. بعد از پخت گوشت، نمک را به آن اضافه کنید. گوشت پخته شده را از استخوان جدا کرده و با گوشت کوب له کنید.

۲- برنج را از چند ساعت قبل با کمی نمک خیس کنید و آن را به همراه مخلوط آب گوشت و آب معمولی داخل قابلمه بریزید تا بپزد.

۳- در اواسط پخت برنج، شوید تازه ی خرد شده را به همراه گوشت له شده و لپه ی پخته شده به آش ماست اضافه کنید.

۴- حرارت را کم کنید و اجازه دهید آش کاملا جا بیفتد و غلیظ و کشدار شود.

۵- ماست به دمای محیط رسیده را به همراه کمی نمک و فلفل و مقداری از آش مخلوط کنید تا دمای ماست و آش تقریبا یکسان شود. حرارت را خاموش کنید و در نهایت ماست را به آش اضافه کنید.

 

تصویر آش ماست محلی

 

نکات کلیدی طرز تهیه آش ماست

بعد از گرم کردن مجددا آش ماست، آش طعم ترش تری خواهد داشت.

می توانید ۱ پیمانه ماست را به همراه ۲ قاشق غذاخوری کشک به آش اضافه کنید تا طعم بهتری داشته باشد.

اگر ماستی که برای طرز تهیه آش ماست استفاده می کنید بیش از حد سفت است، آن را با کمی آب رقیق کرده و بعد کم کم به آش اضافه کنید.

برنج را قبل از اضافه کردن حدود ۱۰ دقیقه خیس کنید.

تصاویر از : shoresharan ،‌ @ashpazi.modern.man ، @[email protected]

آخرین آموزش ها
برترین ها