haraj logo
جستجو

نان کماج (کلوبیج)

مواد لازم :
تخم مرغ : 2 عددارد برنج : 1/2 پیمانهارد گندم : نصف پیمانهشکر : نصف لیوانشیر : 1/3 لیوانماست : 2 قاشق غذاخوریگلاب : 1 قاشق غذاخوریبکینگ پودر : 1 قاشق چایخوریوانیل : نصف قاشق چایخوریروغن مایع : مقدار کافیزعفران دمکرده : 1 قاشق غذاخوری

کیک درست کردن ممکنه کار سختی به نظر رسد  و کسی حوصله کارکردن با همزن و وقت گذاشتن برای زدن سفیده و زرده تخم مرغ و مخلوط کردن مواد کیک را نداشته باشد. اما می توان به راحتی و با صرف زمان اندک در تابه (تقریبا 15 دقیقه زمان) و یا قابلمه یک نوع شیرینی کیک مانند شمالی و خوشمزه را به نام کماج یا کلوبیج درست کرد. شیرینی کماج در روزهای سرد زمستان یک عصرانه خوشمزه برای خوردن با چای  و قهوه و یا برای صبحانه همراه با خامه و کره و...می باشد همچنین برای میان وعده بچه ها در مدرسه بسیار مناسب است. این شیرینی در واقع اصالت ان شمالی و متعلق به استان گیلان می باشد و روی گاز درست می شود و در زمان اندک و تقریبا یک ربعه درست می شود.

در اینجا طرز تهیه شیرینی شمالی کماج را که شامل تخم مرغ و شکر و شیر و ارد گندم و ارد برنج (ارد برنج بافت کیک را خیلی نرم تر و بهتر می کند) و وانیل و بکینگ پودر است را برایتان می نویسم و امیدوارم در منزل برای وعده عصرانه و یا صبحانه این شیرینی را تهیه کرده و از خوردنش لذت ببرید. توجه کنید مواد تشکیل دهنده این کیک تقریبا مشابه کیک های ساده  که در فر تهیه می شود، است اما بسیار خوشمزه تر است و مثل تهیه کیک در فر چه از لحاط مرحله اماده کردن و تهیه مواد اولیه و مخلوط کردن انها و چه از لحاظ پختن، زمان بر نیست و سریع درست می شود. از لحاظ ضخامت و پف کردن نیز این کیک پف زیادی نمی کند و معمولا پر ضخامت نیست.


ابتدا در مرحله اول  برای تهیه شیرینی کماج، 2 عدد تخم مرغ را داخل یک ظرف می شکنیم و ان را با نصف لیوان شکر و وانیل مخلوط می کنیم و هم می زنیم تا شکر در تخم مرغ کاملا حل شود و مایعی یکدست حاصل شود.

نان کماج (کلوبیج)


سپس در ادامه در این مرحله، 2 قاشق غذاخوری ماست و 1/3 لیوان شیر و 1 قاشق  غذاخوری گلاب و 1 قاشق زعفران دمکرده را به ظرف حاوی تخم مرغ و شکر در مرحله قبل اضافه می کنیم و انها را خوب مخلوط می کنیم تا کاملا حل شوند.


سپس در ادامه در این مرحله، نصف پیمانه ارد گندم و نصف پیمانه ارد برنج را الک می کنیم و به ان بکینگ پودر اضافه می کنیم. سپس ارد الک شده و بکینگ پودر را  کم کم به مواد مرحله قبل یعنی تخم مرغ و شکر و شیر و ماست و گلاب و زعفران اضافه می کنیم و با انها مخلوط می کنیم و هم  می زنیم تا یک مایه یک دست و بدون گلوله شدن ارد به دست اید. اکنون مایه کماج ما اماده است و فقط باید ان را در تابه و در روغن مایع سرخ کرد.

نان کماج (کلوبیج)

 


سپس در ادامه در این مرحله، کف یک تابه بزرگ و نچسب را کمی روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و زیر گاز را روشن می کنیم و اجازه می دهیم تا روغن خوب داغ شود ، سپس مایه کماج اماده شده در مرحله قبل را در تابه می ریزیم و تابه را با دست تکان می دهیم تا مایه کماج بطور یکنواخت در تابه پخش شود. سپس زیر شعله گاز را ملایم می کنیم و در تابه را می بندیم و اجازه می دهیم تا کماج بپزد و خودش را بگیرد.سپس وقتی یک طرف کماج پخت ان را زیر و رو می کنیم تا طرف دیگر ان نیز بپزد. (تقریبا 15 دقیقه زمان لازم است تا کماج بپزد).

 


سپس در ادامه در این مرحله ، وقتی نان کماج اماده شد  و پخت ان را از تابه بیرون می اوریم و ان را در ظرف مناسب قرار می دهیم و برش می زنیم . این نان را بعد از سرد شدن در صورت تمایل با مواد دلخواه  مانند پودر نارگیل و مغز گردو و....تزیین می کنیم و ان را برای عصرانه با چای و یا قهوه و یا برای صبحانه همراه با کره و عسل و پنیر میل می کنیم. نوش جان.

  

نان کماج (کلوبیج)

آخرین آموزش ها
برترین ها