haraj logo
جستجو

آش لوبیا سفید

مواد لازم :
آب : به مقدار لازمگشنیز : 150 گرمتره : 150 گرمجعفری : 150 گرماسفناج : 450 گرمپیاز : 2 عددسیر : 4 حبهنعناع خشک : 1 قاشق غذا خوریروغن سرخ کردنی : نصف استکانرشته آش : 200 گرمکشک : 3 قاشق غذاخورینمک و فلفل : به مقدار لازمزردچوبه : به مقدار لازملوبیا سفید : 1.5 پیمانه

به نام خدا

 سلام به هاراجی های خوش اخلاق ... و مهربان ...


ابتدا 24 ساعت قبل لوبیا سفید را در داخل ظرف پر از آبی می ریزیم تا خیس خورده و دو الی سه بار آب آن را عوض می کنیم تا نفخ آن گرفته شود.


 بعد در داخل قابلمه مناسبی 5 الی 6 لیوان آب می ریزیم و لوبیا سفید شسته شده را اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت با شعله زیاد می گذاریم تا به جوش آید سپس شعله را ملایم کرده و درب قابلمه را می گذاریم تا بپزد.


سیر ها را در داخل ظرف پر از آبی ریخته و بعد از 20 دقیقه که کاملا خیس خورده بودند پوست آن ها را جدا کرده و در داخل ظرف مناسبی خیلی ریز می کنیم و آماده کنار می گذاریم.


حال پیاز را پوست گرفته و تمیز شسته سپس در داخل تابه مناسب و نچسبی خرد می کنیم و سه قاشق غذا خوری روغن سرخ کردنی اضافه می کنیم و تابه را روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم و تفت می دهیم تا پیاز خرد شده از خامی در آمده و نرم و سبک شود بعد وقتی سرخ و طلایی شد سپس یک سوم پیاز داغ آماده شده را کنار می گذاریم و الباقی را به لوبیا سفید اضافه می کنیم.


بعد در ادامه سیر ها خرد شده را در داخل همان تابه می ریزیم و دو قاشق غذا خوری روغن سرخ کردنی اضافه می کنیم و تابه را روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم و تفت می دهیم تا سیر ها سرخ و طلایی شوند بعد یک سوم سیر داغ آماده شده را کنار گذاشته و الباقی را به لوبیا سفید در حال پخت اضافه می کنیم و مواد را هم زده و تا با هم مخلوط شده و بپزند.

آش لوبیا سفید

آش لوبیا سفید

 

سبزی ها را از جمله تره و جعفری و گشنیز و اسفناج را پاک می کنیم و در داخل ظرف پر از آبی ریخته و بعد 30 دقیقه که خیس خوردن تمیز شسته و در داخل آبکشی می ریزیم تا آبشان گرفته شود سپس روی تخته آشپز خانه خرد می کنیم و بعد سبزی آشی خرد شده را به مواد مخلوطی لوبیا سفید در حال جوش اضافه می کنیم و مواد را زیر و رو کرده و هم می زنیم.


حال باید ادویه ها را اضافه کنیم مقداری نمک و زرد چوبه و فلفل را اضافه می کنیم و مواد را هم می زنیم تا ادویه ها کاملا با مواد مخلوطی ترکیب شده و مواد را مزه دار کنند.


 بعد از 45 دقیقه  الی یک ساعت از اضافه کردن سبزی آشی که گذشت و مواد کاملا پخته شده بودند رشته آشی را در اندازه های دلخواه خرد می کنیم و اضافه می کنیم و هم زده تا رشته های آشی به هم نچسبند بعد حدودا 20 دقیقه دیگر باید بجوشد تا رشته های آشی حجیم شده و پخته شوند.


حال در ادامه یک سوم کشک را کنار گذاشته و الباقی را اضافه می کنیم و مواد را هم می زنیم تا کاملا کشک با سایر مواد مخلوطی ترکیب شود و می گذاریم 15 دقیقه دیگر بجوشد.

آش لوبیا سفید

 

حال در این فاصله در آخر دو قاشق غذا خوری روغن سرخ کردنی را در داخل تابه نچسبی می ریزیم و نعناع خشک را اضافه می کنیم و تابه را روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم و تفت داده و هم می زنیم بعد از 5 دقیقه که نعناع داغ حاضر شد تابه را از روی حرارت بر می داریم.


 بعد از زمان مقرر که آش لوبیا سفید جا افتاد و آماده شد مقداری در داخل ظرف سرو ریخته و با پیاز داغ و سیر داغ و کشکی که قبلا کنار گذاشته بودیم را تزیین کرده و به عنوان یک وعده غذایی عالی و مقوی در کنار خانواده محترم میل کنید.

نوش ... جان ...

آش لوبیا سفید


اضافه کردن کشک به کل آش لوبیا سفید اختیاری است شما در صورت دلخواه می توانید در پایان هنگام سرو کشک زده شده را اضافه کنید.

آخرین آموزش ها
برترین ها