haraj logo
جستجو

رب گوجه فرنگی

مواد لازم :
گوجه فرنگی : ۱۰ کیلوگرمنمک دریایی : ۶ قاشق غذاخوریروغن زیتون : ۸ قاشق غذاخوریجوهر لیمو : به مقدار خیلی کم(اختیاری)

سلام دوستان عزیزم

طرز تهیه ی رب گوجه فرنگی رو میخوام براتون بگم. رب گوجه فرنگی در بیشتر غذا ها استفاده می‌شود. باید برای تهیه ی رب گوجه فرنگی مدت زمان زیادی را صرف کنیم ولی سودمند است. می‌توانیم از فصل گوجه فرنگی که فصل گرم سال است استفاده کنیم و گوجه های خوشرنگ و ارزان قیمت خریداری کنیم. در فصل زمستان، گوجه های مرغوب و خوشرنگ سخت‌ تر پیدا می‌شوند.


به یاد داشته باشید که برای خرید گوجه ها، گوجه هایی که آب دار و گوشتی و قرمز رنگ باشند و همینطور بهتر است گوجه های نرم را انتخاب کنیم ولی کپک زده نباشند. گوجه فرنگی ها را از درون جعبه برداشته و در ظرف شویی یا حیاط خانه می شوریم. پس از شستن گوجه ها ساقه ی آن ها را جدا می‌کنیم. گوجه فرنگی ها را به قطعات کوچک تر تقسیم می کنیم.

گوجه فرنگی ها را در مخلوط کن می‌ریزیم و به سس تبدیل می‌کنیم. اگر مخلوط کن در دسترس نیست می توایند گوجه فرنگی ها را در قابلمه ای بزرگ ریخته و درون آن مقدار کمی آب بریزید به قدری آب بریزید که مقدار کمی روی گوجه فرنگی ها را بگیرد و بگذارید یک شب در محیط خانه بماند تا گوجه ها آب بیندازند.

فردا صبح یک سبد و یک قابلمه ی دیگر را برمی‌داریم، سبد را روی قابلمه می‌گذاریم و گوجه ها را در سبد می‌ریزیم و با دست له می‌کنیم یا با قاشق آن ها را له می‌کنیم به طوری که آب گوجه ها در بیاید و درون قابلمه ریخته شود.

برای اصراف نشدن گوجه ها می‌توانیم یک بار دیگر یک کاسه ی متوسط را پر از آب کرده و درون قابلمه ی گوجه‌ها‌ی له شده می‌ریزیم و اینکار را تکرار می‌نماییم. سپس  قابلمه را روی حرارت قرار می‌دهیم. اگر گوجه‌ها را در مخلوط کن ریخته اید، یک دیگ یا قابلمه‌ی بزرگ را روی اجاق گاز می‌گذاریم و گوجه‌ها‌ی پوره شده را درون آن می‌ریزیم و گاز را روشن می‌نماییم.

رب گوجه فرنگی


اگر پوست و دانه‌ها‌ی گوجه‌ها را در اول کار جدا نکرده‌اید در این مرحله جدا می‌شوند: یک قاشق را بر‌می‌داریم و گوجه ها را بیشتر له می‌کنیم و هم می‌زنیم تا پوست و دانه‌ها‌ی گوجه ها جدا شوند، سپس آن ها را به راحتی بیرون می‌آوریم.


نزدیک اجاق گاز می‌ایستیم تا جوش بیاید پس از جوش آمدن حرارت زیر قابلمه را کم می‌کنیم و آن را هم می زنیم چون مدت زمان درست شدن رب گوجه طولانی است بهتر است هر بیست دقیقه یکبار به آن سر می‌زنیم و آن را هم می‌زنیم تا ته نگیرد به مرور آب تبخیر شده و رب غلیظ تر می‌شود. هر چه رب گوجه‌یمان غلیظ تر شد مدت زمان فاصله‌ی هم زدن را کمتر می‌کنیم زیرا هر چه غلیظ تر باشد سریع تر ته می‌گیرد. وقتی کمی غلیظ شد می‌توانید فلفل قرمز یا هر سبزیجاتی که دوست دارید را به آن اضافه کنید. استفاده از ادویه و سبزیجات کاملا اختیاری است و اگر دوست ندارید به همان شکل ساده آن را درست می‌کنید.


پخت در مدت زمان طولانی باعث ماندگاری بیشتر رب گوجه فرنگی می‌شود.


آنقدر رب را روی حرارت قرار می‌دهیم تا قوام بیاید و به حد مطلوبمان برسد، نمک را به آن اضافه می‌کنیم.


به ازای هر دو الی سه کیلو گوجه، یک قاشق غذا خوری روی آن نمک می‌ریزیم.

رب گوجه فرنگی

سپس اجازه دهید خنک شود آن را درون ظرف شیشه‌ای بریزید.


هنگامی که رب را درون ظرف شیشه ای ریختیم روی آن مقداری روغن زیتون می‌ریزیم (به ازای هر یک کیلو رب گوجه توجه داشته باشید رب گوجه نه گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید) اینکار باعث می شود ماندگاری رب گوجه‌فرنگی بیشتر شود می‌توانیم آن را تا یک سال درون یخچال نگه داری کنیم.

 

رب گوجه فرنگی

رب گوجه‌یمان آماده است غذاهایتان را با رب گوجه خوشرنگ و خوشمزه نمایید. 

رب گوجه فرنگی

آخرین آموزش ها
برترین ها