haraj logo
جستجو

تاتلی شانه

امروز میخوام یه شیرینی ترکیه ای جذاب و خوشمزه دیگه رو بهتون معرفی کنم. شاید اسم tarak tatlisi یا شیرینی تاتلی شانه رو شنیده باشید. تاتلی شانه هم مثل باقلوا و رز شربتی از شیرینی هایی هست که شربت داره و در نتیجه طبعش گرمه. ویژگی اصلیش هم اینه که با استفاده از شانه بهش شکل میدن. و روی اون شیارهایی ایجاد میکنن. پس برای تهیه تاتلی ترکیه نیاز به یک شانه تمیز دارید. ما اینجا تاتلی شانه گردویی رو آموزش میدیم ولی شما میتونید اون رو با مغز پسته، بادام و یا مغزهای دیگه هم تهیه کنید.

مواد لازم :
آرد شیرینی پزی 450 گرمکره 150 گرمپودر نارگیل 10 گرمآرد سمولینا 20 گرمماست ساده 100 گرمپودر قند 35 گرمتخم مرغ بزرگ 1 عددسفیده تخم مرغ 1 عددبیکینگ پودر 15 گرمپودر وانیل 1 قاشق چایخورینمک 1 پنسمغز گردوی خرد شده 4 قاشق غذاخوری (فیلینگ)زرده تخم مرغ 1 عدد (رومال)بادام و پودر پسته برای تزیینبرای شربت:آب 600 گرمشکر 450 گرملیمو ترش 2 ورقه

مدت زمان آماده سازی : ۵۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۳۵ دقیقه

زمان کل : ۹۰ دقیقه

برای : ۲۸ نفر

تصویر تاتلی شانه ترکیه

شیرینی امروز ما با اصل و نسبه و ریشه ش به قسطمونی یکی از شهرهای تاریخی ترکیه برمیگرده. تهیه ش هم زیاد سخت نیست. فقط خمیرش نیاز به کمی ورز دادن داره تا نرم و یکدست بشه و به دست نچسبه. البته باید بگم که شکل دادن به شیرینی ها کمی حوصله میخواد. باید تاتلی شانه رو با دقت شکل بدید تا ظاهر قشنگی پیدا کنه. خب دیگه وقتشه که بریم سراغ مراحل تهیه. امیدوارم این شیرینی زیبا و خوشمزه رو تهیه کنید و از خوردنش در کنار عزیزانتون لذت ببرید.

 

عکس تاتلی شانه خمیر

 

طرز تهیه شیرینی تاتلی شانه

 

تهیه شربت:

آب و شکر را در قابلمه یا شیرجوش بریزید و روی گاز بگذارید تا جوش بیاید. شعله را کم کنید. 20-25 دقیقه صبر کنید تا شربت آماده شود. شربت تاتلی شانه نباید زیاد غلیظ شود. در آخر اسلایس های لیمو را اضافه کنید و بگذارید تا زمان خنک شدن در شربت باقی بمانند.

 

تهیه خمیر:

1- کره نرم شده (در دمای اتاق)، ماست، پودر نارگیل، آرد سمولینا، وانیل، تخم مرغ و سفیده اضافه را در کاسه بزرگی بریزید و با هم مخلوط نمایید.

2- آرد الک شده را به تدریج اضافه کنید و به کمک لیسک سیلیکونی هم بزنید. در اواسط کار بیکینگ پودر و نمک را هم اضافه کنید. هر بار که آرد میریزید خوب مواد را زیر و رو کنید تا به خورد هم بروند. ممکن است تا 10 گرم آرد بیشتری لازم شود. وقتی خمیر خوبی شکل گرفت دیگر نیازی به اضافه کردن آرد نیست. خمیر باید نرم باشد و به دست نچسبد.

3- وقتی خمیر شکل گرفت، سطحی را آردپاشی کنید و خمیر را روی آن قرار دهید. خمیر تاتلی شانه را به خوبی ورز بدهید تا نرم و یکدست شود.

4- خمیر را به شکل توپی در بیاورید. در کاسه درپوشیده ای قرار دهید و 15 دقیقه صبر کنید.

 

شکل دادن به تاتلی شانه:

1- خمیر را به 28 قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت حدود 30 گرم وزن خواهد داشت.

 

عکس تاتلی

 

2- یکی از توپ های خمیری را وسط شانه قرار دهید و به آرامی با دست باز کنید تا سطح شانه را بپوشاند.

طرز تهیه آش شوربای عروس (ترکیه)

 

تصویر تاتلی

 

3- کمی از مغز گردوی خرو شده را وسط خمیر در طول شانه بریزید.

 

عکس تاتلی

 

4- دو طرف خمیر را به هم برسانید و با انگشت فشار دهید تا بسته شود.

 

تصویر تاتلی

 

5- خمیر لوله شده را به آرامی از روی شانه قل بدهید. مراقب باشید فرمش خراب نشود. سپس آن را از وسط تا کنید و دو سرش را به هم بچسبانید.

 

تصویر تاتلی

 

5- با صبوری این کار را برای همه توپ های خمیری تکرار کنید. وقتی همه تاتلی ها شکل گرفتند، یک عدد بادام وسط هر کدام قرار دهید.

 

تصویر تاتلی بادام

 

6- شیرینی ها را روی سینی (با کاغذ روغنی) بچینید. 30 دقیقه در یخچا ل بگذارید. این کار باعث میشود تاتلی شانه بهتر فرمش را حفظ کند.

 

پخت تاتلی:

1- فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد گرم کنید. زرده تخم مرغ را بزنید و با قلمو روی شیرینی ها بمالید.

 

عکس تاتلی شانه زرده

 

2- 28-30 دقیقه در فر گرم شده بپزید تا شیرینی ها به رنگ طلایی روشن در بیایند.

3- سینی شیرینی را از فر خارج کنید و روی توری خنک کننده قرار دهید تا خنک شود. روی هر شیرینی کمی شربت بمالید و 30 دقیقه صبر کنید تا کاملاً خنک شوند.

4- تاتلی شانه ها را در دیس گودی بچینید. شربت را روی آنها بریزید. بگذارید دو سه ساعت در همان حال بماند و شربت را به خودش جذب کند.

 

تصویر تاتلی شربت

 

در آخر برای سرو نوک شیرینی ها را داخل ظرف پسته بزنید. یا پودر پسته را روی آنها بپاشید.

تاتلی شانه خوشمزه را همراه چای میل کنید. نوش جان.

 

تصویر تاتلی شربتی

 

نکته های کلیدی تهیه تاتلی شانه

ممکن  است خمیر به دلیل وجود پودر نارگیل در آن کمی حالت پودری پیدا کند. نگران این موضوع نباشید.

به جای شانه میتوانید از وسایل آشپزخانه با طرح مشابه استفاده کنید. مثل برش زن سیب زمینی دالبری.

اگر انتهای خمیرهای فرم گرفته از هم باز شد، کافی است نوک انگشتتان را خیس کنید و دوباره آنها را به هم بچسبانید.

وقتی سفیده تخم مرغ را جدا کردید، زرده را در ظرف دیگری بریزید. روی آن را بپوشانید و تا انتهای کار که برای رومال استفاده میشود در یخچال نگهش دارید.

یک جایگزین خوشمزه دیگر به جای مغز گردو، مغز فندق است. حتی میتوانید تاتلی شانه با طعم های مختلف تهیه کنید.

در هوای خنک میتوانید تا چند روز شیرینی ها را در دمای اتاق (در ظرف در بسته) نگهداری کنید.

منبع: www.tarifleri.tv

 

آخرین آموزش ها
برترین ها