haraj logo
جستجو

قیمه با مرغ

برای ما ایرانی ها درست کردن و خوردن غذاهای سنتی مثل قیمه، قرمه، فسنجون، انواع آش و آبگوشت و … شاید از هر غذایی لذت بخش تر باشه و معتقدیم هیچ غذایی توی دنیا مزه غذاهای خودمون رو نداره و در اصل این غذاهای سنتی جزیی از وجود ما شدن و دل کندن ازشون واقعا سخته. اما شاید بد نباشه برای تنوع، گاهی این غذاها رو به سبک و روش دیگه طبخ کنیم تا تنوعی وارد وعده های غداییمون کنیم. برای مثال درست کردن خورش قیمه با مرغ یا قیمه با قارچ هم میتونه تنوع خوبی بهمون بده و هم اینکه با خوردن گوشت سفید یا سبزیجاتی مثل قارچ که فواید بی شمار داره ارزش غذایی قیمه رو بالاتر ببریم و پلو خورشی سالم تر تهیه کنیم.

مواد لازم :
گوشت مرغ 400 گرمپیاز درشت 1 عددلپه 1 پیمانهکره 25 گرمروغن مایع 3 قاشق غذاخوریرب گوجه 1/2 پیمانهدارچین 1 قاشق مرباخوریزردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازمزعفران دم شده 1/2 قاشق مرباخوریگرد لیمو عمانی 2 قاشق غذاخوریآب غوره 2 قاشق غذا خوری

مدت زمان آماده سازی : ۱۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۲۴۵ دقیقه

زمان کل : ۲۶۰ دقیقه

برای : ۵ نفر

تصویر قیمه با مرغ

 

عکس خورش قیمه

 

درست کردن قیمه با هر گوشت و ماده  دیگه تفاوت چندانی با قیمه با گوشت قرمز نداره و در هر صورت به راحتی درست می شه اما تصمیم دارم در این نوشته تهیه خورش قیمه با مرغ رو مرحله به مرحله آموزش بدم تا لذت درست کردن این خورش خوشمزه رو با هم تجربه کنیم.

 

 

طرز تهیه قیمه با مرغ

 

مرحله اول:

مرغ را به اندازه دلخواه خرد کنید.

 

مرحله دوم:

پیاز را به صورت نگینی و ریز خرد کنید و با مقداری کره و روغن، سرخ کنید.

 

عکس سرخ کردن پیاز

 

مرحله سوم:

لپه را به مدت دوساعت قبل از تهیه خورش با آب ولرم خیس کنید.

لپه خیس خورده را در صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود و بعد آن را به پیاز سرخ شده اضافه کنید .

 

تصویر قیمه با مرغ

 

نیمی از رب را به لپه اضافه کنید و تفت دهید و بعد روی مواد آب جوش بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم مواد اولیه خورش قیمه با مرغ بپزد.

 

مرحله چهارم:

تکه های مرغ را در تابه ای جداگانه همراه زردچوبه، فلفل، نیمی از دارچین و باقی مانده رب و روغن تفت دهید.

طرز تهیه خورش تورشه کباب (گیلان)

 

مرحله پنجم:

پس از نیم پز شدن لپه مرغ تفت داده شده را به خورش بیافزایید.

 

تصویر قیمه مرغ

 

مرحله ششم:

گرد لیمو عمانی و آب غوره را همراه نمک در نیم ساعت پایانی زمان پخت به خورش اضافه کنید.(می توان لیمو عمانی را به صورت درسته در خورش انداخت اما ریختن گرد لیمو طعم بهتری به خورش می دهد و از تلخ شدن خورش جلوگیری میکند. هسته لیمو عمانی گاهی باعث تلخ شدن خورش ها می شود)

 

مرحله هفتم:

پس از خاموش کردن خورش، زعفران دم شده و باقی پودر دارچین را به خورش اضافه کنید.

 

عکس قیمه با سیب زمینی

 

نکات کلیدی تهیه خورش قیمه با مرغ

-برای خوش عطر تر شدن خورشت قیمه با مرغ می توان پس از پخت نوک قاشق چایخوری هل و یک یا دو قطره گلاب به خورش اضافه کرد.

-قیمه مرغ را هم می توان به همراه بادمجان، سیب زمینی سرخ شده یا بامیه سرخ شده سرو کرد.

-برای ترش تر شدن خورش می توان همراه گرد لیمو عمانی یک قاشق غذاخوری زرشک داخل خورش ریخت.

-اگر از لیموی درسته استفاده می کنید بهتر است لیمو را با چنگال سوراخ کنید و آن را در آب گرم به مدت یک یا دوساعت خیس کنید و بعد به خورش بیافزایید. خیس کردن لیمو عمانی از طعم تلخ احتمالی لیمو و خورش می کاهد.

-دقت کنید زمان پخت خورش قیمه به دیر پز و زود پز بودن لپه بستگی دارد.سعی کنید لپه مرغوب انتخاب کنید تا هنگام سرو لپه خورش سفت باقی نمانده باشد.

 

عکس قیمه مرغ

 

  همراهان عزیز خوشحال می شویم  قیمه با مرغ را با دستور تهیه کنید و عکس آن را در صفحه اجتماعی اینستاگرام با هشتگ آشپزی_ایران_کوک به اشتراک بگذارید. 

 

 

 

آخرین آموزش ها
برترین ها