haraj logo
جستجو

کیک اسفنجی

کیک اسفنجی از آن دسته کیک هایی است که نمیتوان دوستش نداشت. بافت نرم و اسفنجی و طعم خوب این کیک را در سراسر دنیا زبانزد کرده است. کیک اسفنجی انواع بسیاری دارد و میتوان آن را با خامه، میوه ی تازه، باتر کرم، انواع مربا و … سرو و تزیین کرد. اگر دسترسی به فر ندارید طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر را ببینید.

مواد لازم :
تخم مرغ 6 عددآرد الک شده 1 پیمانه (128 گرم)بیکینگ پودر 1/4 قاشق چایخورینمک 1/4 قاشق چایخوریشکر 1 پیمانه (200 گرم)وانیل 1/2 قاشق چایخوریآب 2 قاشق غذاخوریرنده پوست لیمو یا پرتقال 1 قاشق چایخوریکرم تارتار 3/4 قاشق چایخوری

مدت زمان آماده سازی : ۲۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۴۰ دقیقه

زمان کل : ۶۵ دقیقه

برای : ۱۰ نفر

عکس

کیک اسفنجی که در این مطلب طرز تهیه آن را توضیح داده ایم، بدون روغن و کره پخته می شود و میتوان گفت کیکی رژیمی و بدون چربی نیز به حساب می آید. طرز پخت کیک اسفنجی بسیار آسان است و فقط کمی دقت و تجربه نیاز دارد. اگر به تازگی پختن کیک را آغاز کرده اید؛ میتوانید با کمی تمرین و به کمک کیک اسفنجی، انواع کیک های تولد و کیک های عصرانه با تزیینات زیبا و خلاقانه تهیه کنید. چون کیک اسفنجی پایه ی اصلی خیلی از کیک ها و شیرینی ها است. با طرز پخت کیک اسفنجی ساده و خوشمزه در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.

 

 طرز تهیه کیک اسفنجی ساده

  

مرحله اول:

برای تهیه کیک اسفنجی ابتدا فر را در دمای 170 درجه ی سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.

دو کاسه ی بزرگ بردارید. در یک کاسه زرده های تخم مرغ و در دیگری سفیده ها را بریزید. روی کاسه ها را با سلفون بپوشانید و چند دقیقه در  کناری قرار دهید تا به دمای محیط برسند. چون سرد بودن مواد کیک اسفنجی مانع از پف کردن آن می شود.

 

تصویر جدا کردن زرده و سفیده

 

مرحله دوم:

در کاسه ی محتوی زرده تخم مرغ، یک سوم پیمانه شکر بریزید. به کمک همزن برقی شکر را در تخم مرغ آن قدر بهم بزنید تا تخم مرغ به حالت کشدار و کرم رنگ درآید.

سپس پوست لیمو را رنده کنید و همراه با وانیل و دو قاشق غذاخوری آب به زرده تخم مرغ اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.

 

تصویر زدن زرده

 

مرحله سوم:

دو سوم باقی مانده از شکر را در طی سه مرحله به ظرف محتوی سفیده تخم مرغ اضافه کنید و به طور مداوم با همزن برقی و با سرعت بالا بهم بزنید. هم زدن را تا حدی ادامه دهید که سفیده های تخم مرغ کاملا سفت شوند؛ به طوری که با برگرداندن کاسه از ظرف نریزد. سپس کرم تارتار را اضافه کرده و مخلوط را در کناری قرار دهید.

 

تصویر زدن سفیده

 

مرحله چهارم:

در این مرحله از تهیه کیک اسفنجی می بایست زرده و سفیده ی تخم مرغ را در یک ظرف ریخته و با هم مخلوط کنید.

کیک توت فرنگی ژله ای

 

 

 عکس ترکیب کردن همه مواد

 

مرحله پنجم:

در ظرف دیگری آرد را به همراه بیکینگ پودر و مقداری نمک الک کنید. سپس در سه مرحله مخلوط آرد را به ظرف تخم مرغ ها اضافه کنید و به کمک لیسک با ملایمت اما سریع بهم بزنید تا خوب ترکیب شوند. برای بهم زدن این مخلوط بهتر است ظرف را بچرخانید و لیسک را در عکس جهت چرخش ظرف، گردش دهید.

دقت داشته باشید که زیاد بهم زدن مواد باعث کم شدن پف کیک اسفنجی می شود.

 

تصویر ریختن آرد

 

مرحله ششم:

قالب را با کمی روغن چرب کرده و در آن آرد بپاشید. برای تهیه کیک اسفنجی بدون روغن میتوانید به جای چرب کردن قالب از کاغذ روغنی نیز استفاده کنید.

 

 

 عکس قالب کیک

 

مرحله هفتم:

مایع کیک را قبل از این که کف آن از بین برود داخل قالب بریزید. سطح کیک را به کمک لیسک صاف کنید. کیک را به مدت 30 الی 35 دقیقه در فر با دمای 170 درجه سانتی گراد قرار دهید تا بپزد. می توانید یک خلال دندان در مرکز کیک فرو کنید. اگر تمیز از کیک خارج شود به معنای آماده بودن کیک است.

 

تصویر کیک اسفنجی آماده

 

مرحله هشتم:

چند دقیقه صبر کنید تا کیک کمی خنک شود. سپس آن را از قالب خارج کنید. کیک اسفنجی را میتوانید با خامه، پودر قند یا کاکائو، ترافل رنگی و انواع مربا تزیین کرده و نوش جان کنید.

 

تصویر کیک اسفنجی

 

نکات کلیدی تهیه کیک اسفنجی ساده

قطر قالب کیک اسفنجی میتواند حدود 20 سانتی متر باشد. هم چنین برای تهیه کیک اسفنجی با خامه میتوانید این مواد را در دو قالب مجزا بریزید و دو لایه ی نازک کیک تهیه کرده و مابین آن را با میوه، مربا و خامه پر کنید. این روش همان طرز پخت کیک اسفنجی تولد است.

اگر بار اولی است که کیک اسفنجی تهیه می کنید میتوانید از قالب کمربندی نیز استفاده کنید چون کار با آن راحت تر است.

در تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد و بافت ترد و نرم کیک؛ نکته ی مهم رعایت کردن هم دمایی تمام مواد اولیه و هم چنین هم زدن آن به نحوی است که مایع کیک کف کند. مراقب باشید که کف مایع کیک از بین نرود. هم چنین در حین پخت کیک از باز کردن درب فر خودداری کنید.

میزان مواد اولیه برای تهیه کیک اسفنجی حتما باید رعایت شود.

برای تهیه کیک اسفنجی شکلاتی میتوانید مقداری پودر کاکائو را به همراه آرد الک کرده و در مرحله ی پنجم به کیک اضافه کنید.

آخرین آموزش ها
برترین ها