haraj logo
جستجو

کیک لواشک ترش ترش با طعم بی نظیر و روش آسان

کیک ها و شیرینی ها جایگاه خاصی برای طرفدارهای طعم شیرین دارن. اما چرا هیچ کیکی برای کسایی که به طعم ترش علاقه دارن وجود نداره!؟ مثلا یه کیک که به جای مواد شیرین مثل شکر و خامه، توش از مواد اولیه ی ترش مثل رب آلوچه، انواع آلو، لواشک و آلوچه استفاده بشه. تصورش یه کم محال به نظر می رسه ولی شدنیه! این مطلب برای کساییه که عاشق لواشک و تنقلات ترش هستن. چون امروز قصد داریم طرز تهیه نوعی کیک خاص رو به طرفدارهای طعم ترش معرفی کنیم. شاید براتون این سوال پیش بیاد که چطور ممکنه یه کیک ترش درست کرد؟! ما امروز به شما یاد میدیم که با مواد ترش مورد علاقه تون مثل لواشک و آلوچه هم کیک درست کنید. با درست کردن کیک لواشک، قانون شیرین بودن کیک رو بشکنید و اون رو با طعم ترش مورد علاقه تون درست کنید! شاید اول باور کردنش یه کم سخت باشه ولی در ادامه طرز تهیه کیک لواشک را بهتون آموزش میدیم تا ببینید که حتی با مواد اولیه ی ترش هم میشه کیک درست کرد. البته کیک لواشک علاوه بر طعمش تفاوت های دیگه ای هم با کیک های شیرین داره. مثلا برای درست کردن نیاز به پخته شدن و قرار گرفتن در فر نداره. علاوه بر این، به شکل سرد سرو میشه و روش خبری از خامه، شکلات یا فوندانت نیست. به جاش پر از هر چی مواد ترش و هوس برانگیزه. درست کردن این کیک جذاب هم خیلی ساده اس و هم زمان بر نیست. مخصوصا اگه لواشک های اون رو از قبل آماده کرده باشید. خب دیگه بیشتر از این با احساساتتون بازی نمی کنیم و هر چه زودتر میریم سراغ دستور کیک لواشک.

مواد لازم :
ذغال لخته 200 گرمآلو بخارا 200 گرمآلبالو تازه 400 گرمآلوچه، آلو وحشی، آلو جنگلی 200 گرملواشک (زرشک و انار) چند برگرب آلوچه به مقدار لازم

مدت زمان آماده سازی : ۵۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۵ دقیقه

زمان کل : ۶۰ دقیقه

برای : ۴ نفر

تصویر کیک لواشک

 

طرز تهیه کیک لواشک

 

مرحله اول: طرز تهیه لواشک

۱- میوه های دلخواه تان، مانند هلو، آلو، سیب، شلیل و زردآلو را بشورید. (بسته به ذائقه تان می توانید از یک نوع میوه و با ترکیب همه ی آن ها با هم استفاده کنید.)

۲- میوه ها را داخل قابلمه ریخته و با مقدار مناسبی آب روی حرارت قرار دهید تا زمانی که نرم شوند.

۳- حدود ۳۰ دقیقه بعد از جوشیدن میوه ها، کمی از آن ها بچشید. کمی نمک و ۱ قاشق مرباخوری روغن جامد به آن ها اضافه کنید. اگر می خواهید لواشک طعم ملسی داشته باشد، کمی شکر به آن اضافه کنید.

۴- بعد از آن که میوه ها کاملا نرم و له شدند، آن ها را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کاملا خنک شوند.

۵- میوه ها را از صافی رد کنید تا پوست آن ها جدا شده و مایع یکدست و غلیظی از آن ها به دست آید.

۶- روی سینی را با نایلون یا سلفون بپوشانید و آن را با کمی روغن چرب کنید تا وقتی لواشک ها خشک شدند، راحت از سینی نایلون جدا شوند.

۷- لایه ای نازک از لواشک ها را روی سینی بریزید و آن را در تمام قسمت های سینی به طور یکسان و یکنواخت پهن کنید.

۸- سینی را مقابل آفتاب قرار دهید تا لواشک ها خشک شوند.

 

عکس درست کردن لواشک

 

مرحله دوم: طرز تهیه کیک لواشک

۱- زغال لخته، آلبالو و آلوها را داخل قابلمه بریزید. آن را روش حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و به شکل پوره درآید. (این پوره به دلیل ترکیب این مواد ترش و شیرین، طعم ملس خواهد داشت.)

طرز تهیه بادام هندی بو داده فلفلی

۲- بعد از آن که میوه ها نرم و له شدند، آن ها را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کاملا خنک شوند.

۳- قالب مورد نظر خود را انتخاب کنید. این قالب می تواند قالب گرد ساده و یا قالب قلب باشد.

۴- ۲ عدد از ورقه های لواشک را که از قبل آماده کردید، به اندازه ی ته قالب ببرید. به این صورت که قالب را روی لواشک ها گذاشته و به اندازه ی آن برش دهید. یکی از لواشک های برش زده شده را ته قالب قرار دهید.

۵- چند برگه از لواشک را به اندازه ی دور قالب و به اندازه ی ارتفاع آن برش دهید. آن ها را دور تا روی قالب بگذارید.

۶- با استفاده از قلمو، کمی رب آلوچه به لبه ها و ته ظرف که لواشک گذاشتیم بمالید تا مواد به آن ها بچسبند.

۷- مقداری از پوره ی میوه را ته قالب بریزید. سپس روی آن را با لواشک های خرد شده بپوشانید. می توانید مقداری رب آلوچه نیز به این مواد اضافه کنید.

۸- مجددا این لایه ها از مواد را روی هم به صورت لایه لایه روی هم بریزید تا قالب پر شود.

۹- در مرحله ی آخر، لواشکی را که آن را به سایز قالب برش زده اید به عنوان لایه ی نهایی روی مواد قرار دهید. می توانید از چند خلال دندان برای نگه داشتن لایه استفاده کنید.

۱۰-  قالب کیک لواشک را چند ساعت داخل یخچال قرار دهید تا فرم بگیرد.

۱۱- پس از فرم گرفتن کیک لواشک و سفت شدن آن، قالب را از کیک لواشک جدا کنید.

۱۲- روی لایه ی آخر مجددا با قلمو کمی رب آلوچه بمالید و آن را به دلخواه با لواشک، آلو و آلوچه تزیین کنید.

 

تصویر  کیک لواشک

 

نکات کلیدی طرز تهیه کیک لواشک

اگر فرصت درست کردن لواشک خانگی را ندارید می‌ توانید از لواشک آماده در طعم های دلخواه تان استفاده کنید.

تزیین کیک لواشک به سلیقه شما بستگی دارد. می توانید برگه های لواشک را به صورت نواری برش زده و آن ها را رول کنید و روی کیک قرار دهید.

استفاده از انواع قالب برش می تواند به شما برای تزیین کیک لواشک کمک کند.

 

عکس تزیین کیک لاشک

 

رب آلوچه نه تنها طعم کیک لواشک را ترش تر می کند، بلکه ظاهر کیک را براق و جذاب تر می کند.

بهتر است برای درست کردن کیک لواشک از قالب های کمربندی استفاده کنید تا بتوانید به راحتی کیک لواشک را از داخل آن خارج کنید.

بهتر است برای تزیین کیک لواشک با لواشک، از انواع مختلف آن با رنگ های متفاوت استفاده کنید تا روی کیک جلوه داشته باشند. لواشک زرشک، لواشک انار، لواشک کیوی و لواشک پرتقال هر کدام رنگ متفاوتی دارند و می توان از آن ها برای تزیین کیک استفاده کرد.

برای مشاهده ی طرز تهیه لواشک میوه ای به سایت مراجعه کنید.

تصاویر از: zinat.balakhani ، @[email protected]

آخرین آموزش ها
برترین ها