haraj logo
جستجو

خورش قلیه میگو

مواد لازم :
میگو : ۶۰۰ گرمسیر : ۵ حبهشنبلیله : ۵۰ گرمگشنیز : ۴۰۰ گرمتمر هندی : ۱ لیوانپیاز : ۲ عددرب گوجه فرنگی : ۱ قاشق چای خورینمک،فلفل،زردچوبه : به میزان لازمروغن سرخ کردنی : به میزان لازم

امروز میخوام براتون طرز تهیه قلیه میگو رو بنویسم. این خورشت یکی از غذاهای اصیل جنوبی هستش که علاوه بر خوشمزه بودن پر از خاصیت و منفعته. میگو مقدار قابل توجهی فسفر و آهن داره که برای همه انسانها بسیار مفیده مخصوصا کودکان و خانمهای باردار. همچنین دارای ویتامین B12 و D‌ هستش که برای سلامت استخوانها و بی اشتهایی و سلامت پوست و مو مفیده. همچنین داری سلنیوم هستش که تاثیر بسزایی تو نوسازی و ترمیم بخش های تخریب شده DNA داره و سرطان رو کاهش میده. همچنین به علت داشتن امگا۳ جلوگیری میکنه از زوال عقل و آلزایمر. لازم به ذکر است باعث کاهش فشار خون و کلسترول هم میشود.


اول از همه برای تهیه این خورش ما میریم سراغ سبزی هامون. سبزی ها رو خوب پاک میکنیم و خیسشون میکنیم تا آلودگی ها روی سطح آب بیاد سپس میشوریمشون و آبکشی میکنیم تا آبشون بره. سپس بعد از اینکه آبشون رفت به صورت ساطوری یا همون ریز خردشون میکنیم. حواستون باشه سبزی ها رو خیس خرد نکنید چون هم له میشن و هم آب میندازه که باعث میشه طعم و مزه غذا به طور کل از بین بره. مخصوصا تو این خورشت که سبزی یکی از پایه های این غذا هستش. سپس بعد از اینکه خردشون کردیم میزاریم کنار تا از اشون استفاده کنیم.

حالا نوبت میگوهامون. اغلب همه افراد بخاطر اینکه میگین میگو بوی بدی میده سراغش نمیرن. در صورتی که اگر میگو درست تمیز بشه اصلا بوی بدی نداره. به این صورت که پشت میگو رو اگر نگاه یه نوار رنگی داره که همون روده اش محسوب میشه با یه چاقوی تیز یه برش میدیم اون ناحیه رو و بعد روده رو از اون قسمت  در میاریم و سر و دم میگو رو هم میگیریم. بعد از اینکه همه میگو ها رو پاک کردیم میشوریمشون و میریزیم تو آبکش تا آبشون بره.


حالا میریم سراغ یکی از پیاز ها. پیازمون رو پوستشو میکنیم و میشوریمش سپس به صورت نگینی خردش میکنیم و میزاریم کنار. بعد از اون سیرها رو پوست میگیریم و میشوریمشون و با دنده ریز رنده رندشون میکنیم و میزاریم کنار. در ادامه یه قابلمه برمیداریم و روغن میریزیم داخلش تا داغ شه. وقتی که روغنمون داغش شد پیازها رو که نگینی خرد کرده بودیم رو میریزیم داخلش و شروع میکنیم به تفت دادنش. 

همین که پیاز ها کمی سبک شد زردچوبه رو همراه با سیر اضافه میکنیم به پیاز ها و با هم دیگه مجدد تفتشون میدیم. زمانی که پیازها داشت طلایی میشد سبزی ها رو که خرد کرده بودیم رو هم میریزیم داخل قابلمه و با هم دیگه تفت میدیم تا هم خوب سرخ بشن و هم اینکه آب داخلشون تبخیر بشه.

در این حین که سبزی ها داره سرخ میشه ما میریم سراغ تمر هندیمون. تمر هندیمون رو صاف رو بهش یه لیوان آب آضافه میکنیم وخوب مخلوطش میکنیم. سپس از صافی ردش میکنیم تا یه تمر هندی یکدست  و صاف به ما بده.

خورش قلیه میگو

 


بعد از اینکه سبزی ها سرخ شد رب گوجه فرنگی رو هم اضافه میکنیم و تفت میدیم تا هم بوی خامیش گرفته بشه و هم باعث خوشرنگ شدن خورشتمون بشه. سپس بعد از تفت دادن ربمون، تمر هندی که صاف کردیم رو هم به مخلوط توی قابلمه اضافه میکنیم و با هم مخلوط و تفت میدیم. سپس غذا رو میچشیم و بعد نمک و فلفل رو اضافه میکنیم چون تمر هندی خودش شوره باید حواستون باشه.

حالا میریم سراغ پیاز دوم. پوستشو میکنیم و میشوریمش. سپس به صورت نگینی ریز خردش میکنیم. در ادامه یه تابه برمیداریم و روغن میریزیم داخلش تا داغ شه. زمانی که داغ شد روغنمون، پیازهایی که نگینی خرد کرده بودیم رو میریزیم داخل تابه و شروع میکنیم به تفت دادنشون. همین که سبک شد پیازها کمی زردچوبه اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم. همینکه پیاز ها طلایی شد میگوهایی که شسته بودیم رو به تابه اضافه میکنیم.

سپس شروع میگوها رو به پیازها به تفت دادن و سرخ کردن تا زمانی که اگر آب انداخته آبش کاملا خشک شه سپس مخلوط پیاز و میگوهای سرخ شدمون رو به قابلمه خورشمون اضافه میکنیم ودر قابلمه رو میبندیم و میزاریم خورشتمون بپزه و قشنگ جا بیفته.

در آخر هم خورشت رو میچشیم اگر نمک و فلفلش اندازه بود که هیچی در غیر این صورت اضافه میکنیم. سپس خورشتمون رو که آماده شده رو ظرف میکشیم و با برنج سرو میکنیم. نوش جان.

آخرین آموزش ها
برترین ها