haraj logo
جستجو

شله زرد

مواد لازم :
برنج : نیم کیلوآب : 20 پیمانهشکر : 6 پیمانهزعفران دمکرده : نصف فنجانخلال پسته : 150 گرمکره : 60 گرمگلاب : 1/4 پیمانههل : 1 قاشق چایخوریدارچین : به میزان لازمخلال بادام : 200 گرمروغن جامد : به میزان لازمآب : به میزان لازم


برای تهیه شله زرد خصوصا نذری بهتره از برنج نیم دونه استفاده کنیم. برنج رو خوب پاک می کنیم. 24 ساعت قبل برنج رو خوب می شوریم و بعد از صاف شدن آبش، اونو با 20 پیمانه آب خیس می کنیم.


چون برنج رو قبلش خوب شستیم برای همین با همون آب خودش میریزیم تو قابلمه و روی گاز میذاریم. آب خود برنج برای تهیه یه شله زرد خوب لازمه و نباید آب دیگه ای بریزیم یا آب برنج رو دور بریزم. حرارت رو متوسط می کنیم و در قابلمه رو میذاریم. 


برنج باید تا حدی که وا بره؛ بپزه. در ضمن حین پخت برنج رو هم نمی زنیم تا نشاستش ته نشین نشه. ته نشین شدن نشاسته باعث سوختن برنج می شه.


وقتی آب برنج تا نصفش بخار شد، در قابلمه رو نصفه میذاریم و از کنارش هم می زنیم تا بقیه آبش هم بخار بشه.


خلال بادام رو توی آب یا گلاب خیس می کنیم و بعد از لعاب باز کردن برنج، همراه زعفران دمکرده، اضافه می کنیم و هم می زنیم. شکرو نباید جلوتر بریزیم چون نمیذاره زعفران خوب رنگ بندازه.


حالا شکرو اضافه می کنیم و مدام هم می زنیم تا شکر حل بشه. بخاطر آب انداختن شکر نباید اگه شله زردتون آبش کم شد زود آب بریزید. شاید شکر کمبود آب رو جبران کنه.

شله زرد


وقتی 20 دقیقه گذشت؛ کره و گلاب و هل رو به شله زرد اضافه می کنیم و با دم کنی که روی در قابلمه قرار میدیم، شله زرد رو تا 20 دقیقه میذاریم دم بکشه.


در آخر کره یا روغن جامد رو به شله زرد اضافه می کنیم. اگه روغن دیگه ای بریزید بعد از سرد شدن شله زرد ترک میخوره. حالا شله زرد رو در ظرفای مخصوصمون سرو می کنیم و بعد از سرد شدن روش رو با دارچین و خلال پسته تزئین می کنیم. اگه از این آموزش برای تهیه نذری هاتون استفاده می کنید، نذرتون قبول و التماس دعا.

شله زرد

آخرین آموزش ها
برترین ها