haraj logo
جستجو

دمپخت زعفرانی با مرغ

مواد لازم :
سینه مرغ : 2 عدد کوچکپیاز : 1 عددفلفل دلمه ای سبز : 2 عددفلفل دلمه ای قرمز : 2 عددبرنج نیم دانه : 1 پیمانهسیر : 2 حبهزعفران : 1/2 قاشق غذاخوریفلفل سیاه : 1/4 قاشق چایخورینمک دریایی : 1/2 قاشق چایخوریبرگ بو : 1 عددسس کچاپ : 2 قاشق غذاخوریجعفری : 3 قاشق غذاخوریآب : 1/2 پیمانهنخود سبز : 1 پیمانهروغن : 2 قاشق غذاخوریروغن زیتون : 1 قاشق عذاخوریپودر زیره : 2 قاشق چایخوریپودر پاپریکا : 1 قاشق چایخوری

دمپخت زعفرانی غذایی به رنگ زرد و زیباست که به پلویی که در اسپانیا پخت می شود شبیه است و در دستور پخت تفاوت های کمی دارد. این غذا در اکثر نقاط جهان با نام های مختلفی پخته می شود و یکی از انواع پخت آن بدون گوشت یا با گوشت مرغ است که چون ما پخت بدون گوشت آن را آموزش داده بودیم در این قسمت با آموزش دمپخت با مرغ در خدمت شما عزیزان هستیم.

دمپخت زعفرانی با مرغ


در این مرحله تمام مواد لازمی را که تهیه کردیم به شکلی که توضیح داده می شود حاضر می کنیم. پیاز را برمی داریم و پوست آن را می گیریم و به شکل ریزی خرد می کنیم. سیر را هم له می کنیم.


فلفل ها را می شوییم و سر آن ها را جدا می کنیم و دانه ها یش را بیرون می آوریم. فلفل سبز را به شکل درشت نگینی می کنیم و فلفل کبابی را هم نگینی خرد می کنیم.


نخود سبز منجمد را در ظرفی می ریزیم و در دمای آشپزخانه می گذاریم تا ما بقیه مواد را آماده می کنیم یخش آب شود. سینه مرغ را پاک می کنیم و می شوییم. دوطرف مرغ را نمک و فلفل سیاه می پاشیم تا مزه دار شود.


شعله گاز را را روشن می کنیم و قابلمه را روی آن می گذاریم و 2 قاشق روغن در آن می ریزیم. مرغ را در قابلمه می ریزیم و برای هر طرف تقریبا بین 10 دقیقه تا یک ربع صبر کنید تا سرخ شود. در این قسمت هدف فقط سرخ کردن و برشته کردن لایه رویی مرغ است و نیازی به پخته شدن کامل آن نیست چون در مراحل بعد آن را به طور کامل خواهیم پخت. سینه مرغ را بعد از برشته شدن کنار می گذاریم.


در حالی که قابلمه همچنان روی گاز است، زیر شعله را کم می کنیم و روغن زیتون را به آن اضافه می کنیم. پیاز نگینی شده را داخل قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم. وقتی که پیاز ها سرخ شدند فلفل دلمه کبابی را همراه سیر رنده شده به مواد اضافه کرده و تفت می دهیم.


برنج، زعفران، کچاپ، پودر زیره و پاپریکا و برگ بو را اضافه می کنیم. مواد باید حدودا 2 دقیقه دیگر تفت بخورد و بعد مرغ و آب مرغ را اضافه کنیم. با حرارت متوسط به پایین 7 دقیقه صبر می کنیم تا مرغ بپزد. همینکه 7 دقیقه گذشت مرغ را بیرون می آوریم و وسط آن را نگاه می کنیم تا خوب پخته شده باشد اگر نپخته بود دوباره آن را به قابلمه برمی گردانیم و تا 3 دقیقه دیگر صبر می کنیم تا بپزد. بعد از پخت مرغ آن را بیرون آورده و در بشقاب می گذاریم و بقیه مواد را داخل قابلمه هم زده و 10 تا یک ربع دیگر صبر می کنیم تا بپزد.


پس از 10 دقیقه یک قاشق از برنج را بر می داریم و چند دانه از آن را لای انگشتانمان فشار می دهیم تا از پخته شدن آن مطمئن شویم. وقتی که برنج پخته شده بود نمک و فلفل را اندازه می کنیم و در صورت نیاز اضافه می کنیم. فلفل دلمه سبز و نخود سبز را اضافه می کنیم. قابلمه را با در بسته 5 دقیقه دیگر روی شعله می گذاریم تا موادش کامل پخته شود.


مرغ را ریش ریش می کنیم و بعد از 5 دقیقه به مواد پخته شده اضافه می کنیم. وقتی که دو سه قل خورد قابلمه را از روی گاز برمی داریم و داخل بشقاب می کشیم. به دلخواه می توانید از جعفری خرد شده برای تزئین استفاده کنید.


چون زعفران گران است برای همین استفاده از زعفران اختیاری است می توانید این افزدنی را از مواد اولیه حذف کنید و با زردچوبه این رنگ را به غذا بدهید.

نخود سبز خیلی زود پخته می شود برای همین نیازی نیست که قبلا آن را بپزید.

غذای آماده شده را به مدت سه روز می توان در یخچال نگهداری کرد.

استفاده مرغ در این غذا به سینه مرغ محدود نمی شود و می توانید از ران و دیگر قسمت های مرغ نیز استفاده کنید و اگر برای تعداد افراد زیادی خواستید این غذا را درست کنید می توانید به اندازه کوچکتری ریش ریش کنید تا در همه بشقاب ها به صورت یکسان مرغ وجود داشته باشد.

 

دمپخت زعفرانی با مرغ

دمپخت زعفرانی با مرغ

آخرین آموزش ها
برترین ها