haraj logo
جستجو

قاووت اصل کرمان

مواد لازم :
تخم آفتابگردان : 1 کیلوبذر کتان : 250 گرمجو : 1 کیلونخودچی : 1 کیلوکنجد : نیم کیلودانه خشخاش : نیم کیلوتخم خرفه : نیم کیلوتخم کاهو : 3 ق غسیاه دانه : 3 ق غتخم گشنیز : 200 گرمهل سبز و سیاه : هر کدام 50 گرمبادام : نیم کیلودانه قهوه : 250 گرمشکر : نصف کل مواد

 سلام دوستان.

لازمه ابتدا درباره قاووت توضیحاتی بدم. قاووت چیه؟ قاووت یک پودر ترکیبی هست که بسته به نوع قاووت ترکیباتش عوض میشه و خواصش انقدر زیاده که اگه بخوام بنویسم خودش یک کتاب میشه. ما قاووت رو در مراسم تولد نوزاد درست و استفاده می کنیم. قاووت رو میتونین روزانه به اندازه چند قاشق مصرف کنید. برای بچه هایی که تو سن رشد هستند خیلی مفیده و به رشد بهترشون کمک میکنه. برای سه ماه آماده سازی قبل از بارداری خیلی در احادیث توصیه شده که زن و مرد حتما قاووت بخورند تا جنین و در نهایت بچه قوی بنیه و سالم تری داشته باشند.

خب من میزان مواد رو برای 10 تا 11 کیلو قاووت در نظر گرفتم شما میتونید با توجه به نسبت ها و یه کم محاسبه برای میزان دلخواه تون مواد رو تهیه کنید. شکر هم باید به اندازه نصف کل مواد باشه.

قاووت انواع و اقسام داره و به این نوع قاووت به اصطلاح قاووت 40 گیاه میگن. قاووت پسته, قاووت بادام, قاووت نارگیلی و نخودچی از انواع دیگر قاووت هستند که موادشون در حد 2 تا 4 ماده هست.

خب بعضی از خواص قاووت رو براتون میگم و بعد میریم سراغ طرز تهیه...

قاووت برای تقویت قوای جسمانی و جنسی خیلی موثره, برای رشد بچه ها و جنین بسیار مفیده, برای تقویت حافظه و بینایی بی نظیره, برای افراد سالمند خیلی مفیده چون انواع دانه های مقوی رو داره , اگه زمان قاعدگی درد دارید قاووت بهترین داروی درد شماست, برای تقویت مو عالیه ولی حواستون باشه مصرف زیادش باعث گرمی و جوش زدن پوست میشه.خواص تک تک مواد این قاووت رو میتونین در سایت های مختلف بخونید پس توضیح بیشتر از این رو کنار میذارم.


پوست چوبی بادام ها رو بشکنید بقیه مواد رو جدا گانه کاملا تمیز پاک کنید و بشورید.بعد از شستن زیر آفتاب پهنشون کنید تا خشک بشن. مواد رو ترکیب نکنید و جدا جدا پهنشون کنید.وقتی مطمئن شدید که هیچ رطوبتی ندارند جداگانه هر کدوم رو برشته کنید.برشته کردن مثل تفت دادن بدون روغنه و باید روی شعله خیلی کم دانه ها رو تند و تند هم بزنید تا بوی برشته شدنشون بلند بشه. دقت کنید یه وقت نسوزن چون تلخ میشن. هل سیاه و هل سبز احتیاجی به شستن و برشته کردن ندارند. نخودچی رو نشورید فقط برشته کنید.

 

نکته: عکس های زیر از مقدار کمی از مواد در حالت پاک و شسته شده گرفته شده.

 قاووت کرمان

 قاووت کرمان


خب در آخر مواد رو ترکیب کرده و آسیاب کنید. اگر از آسیاب های بزرگ عطاری ها استفاده کنید بهتره چون پوست هل ها و تخمه ها رو میگیره. اگر از آسیاب خونگی استفاده می کنید, مغز تخمه آفتابگردان بخرید و پوست هل سیاه رو بگیرید. هل سیاه رو در هاون یا آسیا یک دور بریزید و همین که پوستش باز شد, دانه های داخلش رو در بیارید و پوستش رو دور بریزید.همه مواد به صورت آسیاب شده ترکیب می شن و به این ترکیب مقوی قاووت می گن. مزه خیلی خوبی داره.نوش جان.

 

قاووت کرمان

آخرین آموزش ها
برترین ها