haraj logo
جستجو

خورش انار دانه مسما

مواد لازم :
انار : 2 عددپیاز : 2 عددشکر : 2 قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگی : 3 قاشق غذاخورینمک،فلفل،زردچوبه : به میزان لازمروغن : به میزان لازمپودر گلپر : 1 قاشق چای خوریمرغ : 4 تیکه


این خورش خوشمزه به دلیل استفاده از انار بیشتر در فصل زمستان و برای شب یلدا تهیه می شود. استفاده از انار شیرین یا ترش بستگی به طبع و علاقه شما دارد. می توانید این خورش را ترش، شیرین یا ملس درست کنید.

برای تهیه این خورش ابتدا باید 2 عدد انار را دانه کنید و در ظرفی قرار دهید. سپس تیکه های مرغ را شسته و در آبکش قرار می دهیم تا آب آن خشک شود.البته می توانید برای تهیه این خورش از گوشت گوسفند هم استفاده کنید. در گیلان نیز این خورش با استفاده از گوشت مرغ یا اردک تهیه می شود. پس با هر دو نوع گوشت می توان این خورش را تهیه کرد.

حالا یک قابلمه متوسط برداشته و داخل آن کمی روغن ریخته و پیاز را تفت می دهیم تا طلایی شود بعد از آن مقداری نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم. حالا نوبت به اضافه کردن گوشت های خورشی به پیاز داغ می شود. وقتی گوشت ها را اضافه کردیم کمی تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند و بو و طعم پیاز داغ به خورد آن برود.

بعد از آن کمی آب ولرم یا جوش به گوشت ها اضافه کرده و اجازه می دهیم تا به جوش آید و وقتی به جوش آمد در قابلمه را می بندیم و زیر شعله را کم می کنیم تا موادمان کم کم پخته شوند.

خورش انار دانه مسما


حالا یک ماهیتابه دیگر برداشته و داخل آن کمی روغن ریخته و پیاز دیگری را داخل آن خرد کرده و تفت می دهیم و سپس زردچوبه اضافه می کنیم و بعد از آن، انارها را داخل پیاز داغ تفت می دهیم ولی مراقب باشید تا انار ها نسوزد و فقط کمی تفت بخورد. سپس انارهای تفت خورده را در ظرفی دیگر می ریزیم.

سپس در ماهیتابه دوباره کمی روغن ریخته و سه قاشق ربی را که داشتیم به آن اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا رنگ رب تیره شود و بعد زیر شعله ماهیتابه را خاموش می کنیم. تفت دادن رب باعث می شود تا وقتی آن را به خورش اضافه می کنیم رنگ خورش خوش رنگ شود.

وقتی گوشت های داخل قابلمه پخته شدند رب گوجه و انار تفت داده شده را اضافه می کنیم و بعد کمی شکر را نیز اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا به مدت 30 دقیقه دیگر بماند تا جا بیفتد و پخته شود.

این خورش خوشمزه یک غذای گیلانی است که به صورت ترش یا ملس مصرف می شود ولی شما می توانید این خورش خوشمزه را با مقدار بیشتری شکر مزه دار کنید تا شیرین شود یا به صورت ملس مصرف کنید. وقتی خورش غلیظ شد زیر شعله را خاموش کرده و گلپر را در مرحله آخر اضافه می کنیم و  سپس در ظرفی مناسب خورش را می کشیم.

شما می توانید این خورش را شب یلدا درست کرده و به همراه خانواده یا دوستان میل کنید و لذت ببرید.

خورش انار دانه مسما


انار به دلیل رنگ سرخ و مزه ترشی که دارد دارای خواص بی شماری است. این میوه خوشمزه دارای خاصیت آنتی اکسیدان است و در نتیجه از بروز انواع سرطان ها جلوگیری می کند. این میوه همچنین دارای ویتامبن ث فراوان است و می تواند از بروز پیری زودرس و علائم آن جلوگیری کند. آب انار خاصیت خون سازی و پاکسازی کبد را دارد در نتیجه می تواند از بروز آکنه و جوش های صورت و بدن جلوگیری کرده و به درمان آن کمک کند.

پوست انار نیز مانند خود انار دارای خاصیت های فراوان است و می تواند از بروز عفونت در زنان جلوگیری کند و به درمان آن کمک کند همچنین ترکیب پودر پوست آن با عسل برای درمان لکه های پوستی مفید است.

از دیگر خواص دانه های انار می توان به تقویت فولیکول موها و جلوگیری از ریزش آن اشاره کرد. انار همچنین مثل آسپیرین عمل کرده و با رقیق کردن خون، باعث جلوگیری از گرفتگی عروق قلب و همچنین کاهش سطح کلسترول خون می شود. همچنین با تولید گلبول های قرمز باعث درمان کم خونی شود البته لازم به ذکر است که انار دارای طبع سرد است پس بهتر است با گلپر مصرف شود.

آخرین آموزش ها
برترین ها