haraj logo
جستجو

پلو نخود فرنگی

مواد لازم :
پیاز : 1 عدد متوسطگوشت چرخ کرده : 250 گرمرب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذاخوریسیب زمینی : 2 عدد متوسطبرنج : 3 پیمانهنخود فرنگی : 1.5 پیمانهنمک فلفل زردچوبه پودر سیر : مقدار کافیزعفران دمکرده : 1 قاشق غذاخوریروغن مایع : مقدار کافی

غذاهای مخلوط غذاهایی بسیار خوشمزه و پرطرفدار هستند. در بین غذاهای مخلوط شهرت زیاد برای غذاهایی مثل لوبیا پلو - عدس پلو - باقالی پلو و .. است. اما شاید تعداد افرادی که غذاهایی مثل نخود فرنگی پلو را درست کرده اند انگشت شمار باشد.

این پلوی خوشمزه در کنار گوشت و سیب زمینی و نخود فرنگی مزه ای بسیار لذیذ دارد و می تواند گزینه بسیار مناسبی در وعده ناهار برای جلوگیری از پختن غذاهای تکراری باشد. این غذا با گوشت مرغ و یا گوشت تکه ای نیز تهیه می شود. استفاده از سبزی معطر در این غذا اختیاری است.


ابتدا مانند تهاراجغذاها به تهیه پیاز داغ می پردازیم. برای این کار یک عدد پیاز متوسط را با اب خوب می شوریم. پوست آن را می کنیم. با چاقو پیاز را ریز خرد می کنیم. سپس داخل یک ماهی تابه مقدار کافی روغن مایع می ریزیم. تابه را روی شعله گاز قرار می دهیم.

وقتی روغن داغ شد پیازهای نگینی را به داخل تابه روغن می ریزیم و تفت می دهیم تا پیاز شفاف شود و یا سبک شود. پیاز را خیلی سرخ نمی کنیم فقط در حد سبک شدن تفت می دهیم. می توانیم بجای خرد کردن پیاز آن را رنده نیز بکنیم و سپس در روغن سرخ کنیم.

پلو نخود فرنگی


ابتدا در این مرحله 250 گرم گوشت چرخ کرده ترکیبی گوسفند و گوساله را به تابه پیازها اضافه می کنیم و همراه پیاز تفت می دهیم تا تغییر رنگ بدهد. سپس نمک فلفل زرد چوبه و 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به تابه گوشت و پیازها اضافه می کنیم و کمی با گوشت آنها را مخلوط می کنیم تا گوشت مزه دار و خوش رنگ شود.

سپس برای اینکه گوشت بپزد 1 لیوان آب جوش به تابه گوشت و پیاز اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت کاملا بپزد. درب قابلمه را می بندیم و با شعله ملایم گاز اجازه می دهیم گوشت بپزد. در مدت پختن چند بار گوشتها را با ملاقه زیر و رو می کنیم.

پلو نخود فرنگی


سپس نخود فرنگی را پوست می کنیم و نخودهای داخل پوست را خارج می کنیم و با آب می شوریم و آبکش می کنیم . وقتی آب نخود فرنگی ها رفت سپس آن را داخل یک تابه می ریزیم و روی شعله گاز می گذاریم تا با آب جوش نخود فرنگی ها آب پز شود و نخود فرنگی بپزد. در صورت نیاز می توان از کنسرو نخود فرنگی نیز استفاده کرد. اما نخود فرنگی تازه مزه غذا را بهتر می کند

پلو نخود فرنگی


در این مرحله وقتی نخود فرنگی ها پخت آن را به تابه گوشت اضافه می کنیم و با گوشت مخلوط می کنیم تا مزه دار شود.


در این مرحله 1 عدد سیب زمینی  متوسط را با آب  خوب می شوریم و با چاقو پوست می کنیم. سیب زمینی ها را به صورت ریز و نگینی خرد می کنیم. داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و سیب زمینی ها را در روغن سرخ می کینم تا طلایی و مغز پخت شود. سپس کمی نمک هم به سیب زمینی ها می زنیم. وقتی سیب زمینی پخت ان را به داخل گوشت و نخود فرنگی می ریزیم و خوب با مواد مخلوط می کنیم تا مزه مواد با هم قاطی شود.


در این مرحله 3 پیمانه برنج را که از 2 ساعت قبل در آب نمک خیس کرده بودیم آبکش می کنیم. داخل یک قابلمه اب می ریزیم وقتی آب جوش آمد برنجها را به قابلمه اضافه می کنیم و کمی روغن مایع و نمک نیز به قابلمه برنج می ریزیم. اجازه می دهیم برنج نیم پز شود و سپس آن را آبکش می کنیم.


در این مرحله یک قابلمه را انتخاب می کنیم و 1 عدد سیب زمینی را می شوریم و پوست می کنیم سپس سیب زمینی را برش عرضی می دهیم. مقداری روغن ته قابلمه می ریزیم و از سیب زمینی برش خورده بعنوان ته دیگ استفاده می کنیم. حالا یک لایه برنج روی سیب زمینی ها می ریزیم و روی آن یک لایه گوشت و نخود فرنگی می ریزیم و با دست مواد را کمی قاطی می کنیم. به همین صورت به ریختن لایه لایه مواد تا اتمام مواد ادامه می دهیم. سپس در قابلمه را می بندیم و آن را روی شعله گاز می گذاریم و اجازه می دهیم برنج دم بکشد. وقتی غذا آماده شد آن را در دیس مناسب می کشیم و با نخود و کمی زعفران دم کرده تزیین می کنیم.

پلو نخود فرنگی

آخرین آموزش ها
برترین ها