haraj logo
جستجو

برنجک شمالی

مواد لازم :
برنج : 1 پیمانه اب : 4 پیمانه روغن مایع : مقدار کافی نمک : مقدار کافی

برنجک ( برنج پفکی) در واقع نوعی تنقلات ( برنج بو داده در روغن مایع ) محسوب می شود و شما می توانید برنجک را با برنج ایرانی و یا خارجی برای کودکانتان و در روزهای سرد پاییزی بسیار راحت و اسان در منزل تهیه کنید، اما تهیه برنجک با برنج ایرانی بهتر است چون در نهایت برنجک تپل و چاق می شود و خوش عطر و طعم تر می شود ولی با برنج خارجی، برنجک حالت کشیده پیدا می کند و مزه دلچسبی نیز ندارد.

برنجک غذایی مقوی و سالم و کم هزینه برای کودکان است و در صورتی که برنج اضافی از ناهار و یا مهمانی ها دارید،  می توانید از برنجهای باقی مانده و اضافی این غذا را تهیه کنید و برنجها را دور نریزید. ضمنا برنجک در واقع نوعی تنقلات قدیمی متعلق به استان گیلان محسوب می شود که بیشتر در بین مردم شمال در روزهای سرد و زمستان خورده می شود. این دسر در واقع همانند دیگر غذاهای شمالی بسیار کم هزینه و کم خرج است و فقط با برنج  و روغن مایع تهیه می شود.

در زیر طرز تهیه برنجک گیلانی را برایتان می نویسم و امیدوارم ان را تهیه کنید و از خوردن ان لذت ببرید.


ابتدا و در شروع 1 پیمانه برنج را با اب چند بار می شوریم تا سنگها و سفتی های ان جدا شود و سپس برنج در اب و کمی نمک به مدت 3 ساعت خیس می کنیم .  

برنجک شمالی


سپس در این مرحله برنج را همراه با 2 پیمانه اب ولرم در داخل یک قابلمه می ریزیم و قابلمه را روی گاز می گذاریم و زیر گاز را روشن می کنیم و اجازه می دهیم تا برنج تقریبا به مدت 10 دقیقه داخل اب درون قابلمه بجوشد و وقتی دانه های برنج نرم شد زیر گاز را خاموش کرده و برنج را ابکش می کنیم. سپس دانه های برنج ابکش شده را به مدت نیم ساعت روی بخاری و یا شومینه و یا شوفاژ می گذاریم تا خشک و سفت شود. ( برخی افراد در تهیه این دسر خوشمزه بجای اب از شیر استفاده می کنند که اختیاری است اما مزه برنجک بهتر می شود).

 

برنجک شمالی


سپس در این مرحله داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و زیر گاز را روشن می کنیم و اجازه می دهیم تا روغن خوب داغ شود و سپس برنج را داخل روغن همراه با کمی نمک می ریزیم . ابتدا شعله گاز را زیاد می کنیم و وقتی برنج شروع به باد کردن و تکان خوردن داخل تابه و حرکت کردن، کرد زیر شعله گاز را کم می کنیم و برنج را با قاشق مرتب هم می زینم تا ته نگیرد و نسوزد و همه برنجها تک تک سرخ و طلایی رنگ شوند. اگر برنج را ارام هم بزنیدو یا مدام ان را هم نزیند، برنجک شما سفت می شود.

 

برنجک شمالی


سپس در این مرحله وقتی برنجها در روغن سرخ شدند و رنگ انها طلایی شد انها را در یک ظرف می ریزیم و اجازه می دهیم تا خنک شود و ان را برای عصرانه همراه خانواده میل می کنیم. و اگر بخواهیم انها را برای مدت طولانی این برنجک را نگه داریم ان را در ظرف در بسته قرار می دهیم تا تردی ان حفظ شود و رطوبت را به خود جذب نکند.


این مرحله کاملا اختیاری است و در مورد نحوه تهیه شربت برنجک است و در صورت تمایل می توان ان را روی برنجک ریخت. برای تهیه ان ابتدا 1/2 پیمانه شکر را با 1/5 پیمانه اب مخلوط می کنیم و ان را داخل قابلمه می ریزیم و قابلمه را روی گاز می گذاریم تا اب جوش اید و غلیظ شود تقریبا بعد از 15 دقیقه از جوشیدن شکر و اب و قوام یافتن انها سر گاز، 2 قاشق غذاخوری ابلیمو را به قابلمه شربت اضافه می کنیم و بعد از 3 دقیقه ان را از روی گاز بر می داریم و گاز را خاموش می کنیم.


سپس در این مرحله برنج سرخ شده را داخل شربت می ریزیم و هم می زینم و اجازه می دهیم تا سرد شود. وقتی سر شد ان را با چاقو برش می زنیم و می خوریم.

برنجک شمالی

آخرین آموزش ها
برترین ها