haraj logo
جستجو

رشته آشی در منزل

مواد لازم :
آرد گندم : 4 لیوان آب ولرم : به مقدار لازم نمک : 3 قاشق چایخوری

سلام عزیزان و همراهان همیشگی هاراج.

امروز می خوام طرز تهیه رشته آشی خونگی رو بهتون آموزش بدم شاید براتون کمی عجیب به نظر بیاد ولی من به پیروی از مادر و مادربزرگم هنوزم این رشته آشی رو خودم در منزل به صورت دستی آماده می کنم بنظرم این روزا که سعی داریم در قرنطینه خونگی خودمون نون پخت کنیم می تونیم همزمان  این رشته هارو هم آماده کنیم و باهاشون یک آش رشته خوشمزه بپزیم، اینو هم بگم که آشی که با رشته آشی خونگی می پزید طعمش با همه آش ها فرق می کنه و خیلی خوشمزه می شه، روش تهیه راحتی م داره.

قدیما که مادرم رشته آشی درست می کرد ما اونو توی حیاط و روی طناب های تمیز با ارتفاع کم پهنش می کردیم تا کاملا خشک بشن، شما هم باید با رعایت نکات بهداشتی اونو توی حیاط یا تراس قرارش بدید تا کاملا خشک بشه و بعد توی آش بریزید. 

هرگز برای تهیه خمیر رشته آشی از جوش شیرین یا پودر پخت استفاده نکنید؛ بعضی از افراد چنه خمیر را از نانوایی ها می خرند و با آن رشته درست می کنند که بنظرم اشتباه ه و توصیه نمی شه! چون نانوایی ها توی خمیرشون پودر پخت، مخمر یا جوش شیرین می ریزند؛ رشته آشی نان یا کیک نیست که نیاز به فعال کننده و حجم دهنده داشته باشه...


برای شروع یک ظرف(کاسه) مناسب را بردارید و 4 لیوان آرد و 3 قاشق غذاخوری نمک را داخل آن بریزید و با دستت هم بزنید تا نمک و آرد با هم مخلوط شود.  یک الک را بردارید و ترکیب آرد و نمک را دو مرتبه الک کنید و مجددا این مواد خشک را درون کاسه برگردانید.


وسط آرد و نمک درون کاسه را گود کنید و شروع کنید کم کم به اضافه کردن آب ولرم. آب ولرم رو با فاصله اضافه کنید و با دست هم بزنید تا جایی که خمیر نرمی به دست بیاد که چسبندگی نداشته باشد؛ هرجا لازم بود آرد بپاشید. نکته مهم این دستورالعمل همین جاست یعنی مرحله ورز دادن خمیر. خمیر را حسابی ورز بدهید تا کاملا نرم و یکدست شود، خمیر ما خمیر سنگینی خواهد بود که نیاز به قدرت زیادی برای ورز دادن دارد.


روی یک سطح تمیز مثل میز یا یک تخته چوبی، آرد بپاشید و بعد خمیر را روی آن قرار دهید و با وردنه کاملا بازش کنید، توجه داشته باشید که خمیر را به شکل مستطیلی باز کنید.

ضخامت خمیر به دلخواه خودتان است معمولا قدیمی ترها رشته آشی را ضخیم می پسندیدند، اگر رشته آشی ضخیم تر باشد باعث لعاب دار شدن آش شما می شود. روی خمیر مستطیل شکل پهن شده آرد بپاشید و با کف دست پخش کنید، سپس خمیر را به شکل پتو تا بزنید به صورت 3 یا 4 لا، بعد با یک چاقو بزرگ و تیز خمیر را باریک باریک با قطر دلخواه برش بزنید. مجددا روی باریکه های خمیر آرد بپاشید و با انگشتان دست کمی آن را هم زده تا آرد به خورد رشته ها برود و به هم نچسبد. 


رشته های آماده شده را داخل یک سینی پخش کنید، سینی را در جایی خنک که باد می وزد قرار دهید تا کاملا خشک شوند؛ مثلا می توانید روی آن ها تور بی اندازید و در تراس یا حیاط قرار دهید تا کاملا خشک شوند. 

برای خشک شدن رشته ها نباید عجله داشته باشید ممکن است چندین ساعت طول بکشد تا خشک شوند، هرچه رشته ها خشک تر شوند آش بهتری خواهید داشت.


اگر بخواهید رشته پلویی درست کنید، باید همین دستورالعمل را اجرا کنید با این تفاوت که مقدار نمک را کمتر بریزید مثلا یک قاشق چایخوری، خمیر را نازک تر پهن کرده و رشته ها را هم با قطر خیلی کمتر برش بزنید، پس از آن که رشته ها خشک شد باید آن را در تابه ایی خشک تفت بدهید در حدی که فقط کمی تیره رنگ شوند، رشته ها را نباید مدام با قاشق تفت بدهید که خرد شوند، معمولا آن ها را با کاردک های چوبی به آهستگی زیر و رو می کنند تا در حین تفت خوردن خرد و شکسته نشوند. 

 رشته آشی در منزل

 

آخرین آموزش ها
برترین ها