haraj logo
جستجو

آش رشته با لوبیا سفید

مواد لازم :
لوبیا سفید : 1/5 پیمانه پیازداغ : 2 قاشق غذاخوری نعنا داغ : 1 قاشق غذاخوری سیر داغ : 1 قاشق غذاخوری اسفناج درشت خرد شده : 300 گرم جعفری : 100 گرم تره : 100 گرم گشنیز : 100 گرم کشک : مقدار کافی رشته اش : 200 گرم

یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی که بخصوص برای روزهای سرد زمستانی  و در ایام ماه رمضان و هنگام افطار خیلی می چسبد و بسیار خوشمزه و لذیذ و پر طرفدار است و در همه ایران به وفور درست  می شود ، آش است. آش انواع مختلفی دارد ،  مثلا آش رشته -آش ماش -آش جو و آش لخشک...تنوع آشها و مدلهای پخت آنها در کشور ما ایران بسیار زیاد است و نام بردن تک تک آنها از حوصله این نوشتار خارج است.

آش بطور کل یک غذای خوشمزه و ارزان است. آش رشته یکی از رایج ترین و معروفترین انواع آشها است که بیشتر با کشک خورده می شود و برخی مناطق در کشور ان را با سرکه و یا ترشی نیز می خورند و معمولا برای تزیین آن از سیر داغ و پیاز داغ و کشک و نعنا داغ استفاده می شود.

آش رشته هم بعنوان غذای اصلی برای وعده غذایی شام و ناهار قابل استفاده است و هم بعنوان پیش غذا قابلیت استفاده را دارد. بیشتر در تهیه این آش از لوبیا چیتی و قرمز استفاده می شود اما من ان را با لوبیا سفید درست می کنیم و بسیار خوشمزه می شود.ضمنا از نخود هم در ان استفاده نمی کنیم چون خیلی نفخ دارد و دیر می پزد.

در این مطلب طرز تهیه آش رشته با لوبیا سفید را که شامل تره و جعفری و گشنیز و اسفناج و رشته آشی و کشک و لوبیا سفید و نعنا داغ و سیر داغ و پیاز داغ است را برایتان می نویسم و امیوارم ان را در منزل درست کرده و از خوردنش لذت ببرید.

نکته مهم در طبخ اش جا افتادن آش است و اینکه آب و دون آن از هم جدا نباشد و  ضمنا کشک و پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ در خوشمزه تر شدن آش تا ثیر زیادی دارند و نباید آنها را فراموش کرد.


ابتدا و برای شروع سراغ ماده نفاخ این آش یعنی لوبیا می رویم ،  برای این منظور 1/5 پیمانه لوبیا سفید را که از شب قبل در اب خیس کرده بودیم  و چند بار نیز در طول این مدت آب آن را عوض کرده بودیم تا نفخ ان گرفته شود را داخل یک قابلمه همراه با مقدار زیادی اب می ریزیم و قابلمه را روی گاز می گذاریم و زیر گاز را روشن می کنیم.

 آش رشته با لوبیا سفید


سپس در ادامه در این مرحله نصف پیاز داغ و سیر داغ را داخل قابلمه حاوی لوبیا ها می ریزیم و اجازه می دهیم تا با لوبیاها بپزند.

 


سپس در ادامه در این مرحله ، بعد از  2 ساعت از پختن لوبیاها سراغ سبزی های آش می رویم و تره و جعفری و گشنیز و اسفناج را شسته و انها را خرد می کنیم و سپس انها  را به قابلمه آش اضافه می کنیم.


سپس در ادامه در این مرحله و تقریبا 1 ساعت بعد از ریختن سبزی ها در داخل  قابلمه ، 200 گرم رشته اش را داخل قابلمه می ریزیم و اجازه می دهیم تا رشته آش نیز بپزد و باد کند و حجمش زیاد شود.

 


سپس در ادامه در این مرحله وقتی اش تقریبا داشت آماده می شد ، کشک را به  مقدار کافی  به ان اضافه می کنیم و ان را خوب هم می زنیم تا آش ما خوشمزه شود و کشک در همه جای آش پخش شود و اش مزه دار شود با ریختن کشک دیگر احتیاجی به استفاده از نمک نیست مگر اینکه کشک خیلی شور نباشد.

 آش رشته با لوبیا سفید


سپس در ادامه در این مرحله وقتی اش جا افتاد و غلیظ و لعابدار شد و اب ان کم شد ، زیر گاز را خاموش می کنیم و اش را در ظرف مناسب می ریزیم و روی ان را با سیر داغ و پیاز داغ  باقی مانده از قبل و  نعنا داغ و کمی کشک تزیین می کنیم . اکنون غذای ما آماده است. ان را برای وعده غذایی ناهار و یا شام و یا بعنوان پیش غذا در مهمانیها میل می کنیم. نوش جان.

 آش رشته با لوبیا سفید

آخرین آموزش ها
برترین ها