خورشت قارچ و مرغ
قارچ در واقع نوعی خوراکی خوشمزه و مفید و سرشار از پروتئین است که با ان غذاهای مختلف و خوشمزه ای مثل خوراک ها- خورشت ها- غذاهای فست فودی و... قابل تهیه است. در این میان این تنوع غذایی، یکی از خورشت های خوشمزه که با قارج درست می شود و بسیار سریع و راحت و در زمان اندک قابل تهیه است و برای کسانی که وقت اشپزی ندارند گزینه مناسبی است، خورشت قارچ است.
این خورشت خوشمزه هم با گوشت مرغ و هم با گوشت خورشتی تکه ای و یا حتی با گوشت قل قلی قابل تهیه است. این خورشت لذیذ برای وعده غذایی ناهار و همراه با برنج گزینه مناسبی است. در اینجا طرز تهیه خورشت قارچ و مرغ را برایتان می نویسم و امیدوارم ان را در منزل تهیه کنید و از خوردن ان لذت ببرید.
ابتدا و برای شروع تهیه این خورشت خوشمزه، 1 عدد پیاز را با اب می شوریم و پوست پیاز و سر و ته پیاز را با چاقو جدا می کنیم. سپس پیاز را به صورت ریز و نگینی خرد می کنیم. داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و وقتی روغن خوب داغ شد پیازهای نگینی را در روغن تفت می دهیم تا طلایی و سبک و کم حجم شود. سپس کمی زردچوبه نیز به پیاز در حال تفت دادن اضافه می کنیم تا بوی زردچوبه بلند شود..
سپس در ادامه در این مرحله 400 گرم سینه مرغ را با اب خوب می شوریم و ان را ابکش می کنیم و وقتی اب ان خوب ریخت با چاقو سینه مرغ را ریز و خرد می کنیم.سپس سینه مرغ خرد شده را در تابه با پیازها تفت می دهیم تا رنگ گوشت مرغ تغییر کند.
سپس در ادامه در این مرحله برای پختن مرغ، نصف استکان اب را همراه نمک و فلفل به مقدار کافی به مرغ خرد شده و تفت داده در مرحله قبل اضافه می کنیم و زیر شعله گاز را کم می کنیم و اجازه می دهیم مرغ بپزد و نرم شود.
سپس در ادامه در این مرحله 400 گرم قارچ را با اب می شوریم و ان را ابکش می کنیم و وقتی اب قارچ ریخته شد، با چاقو ان را به صورت ورقه ای برش می زنیم و قارج را همراه با ابلیمو مخلوط می کنیم (ابلیمو کمک می کند تا قارچ سیاه نشود و رنگ ان روشن باقی بماند). سپس در یک تابه روغن مایع ریخته و تابه را روی حرارت می گذاریم و وقتی روغن داغ شد قارچ را در تابه تفت می دهیم تا اب قارج خشک شود.
سپس در ادامه در این مرحله قارچ تفت داده در مرحله قبل را به تابه مرغ خرد شده اضافه می کنیم و با ان مخلوط می کنیم.
سپس در ادامه در این مرحله یک سس خوشمزه برای این خورشت تهیه می کنیم و برای این منظور داخل یک قابلمه 50 گرم کره را می ریزیم و ان را روی حرارت می گذاریم تا کره اب شود و سپس 1 قاشق غذاخوری ارد را به کره اضافه می کنیم و ارد را با کره مخلوط می کنیم.سپس 1 لیوان شیر را به تابه اضافه می کنیم و مواد را مرتب هم می زنیم تا یکدست شود و گلوله نشود. سپس نمک و فلفل را به مقدار کافی به سس تهیه شده اضافه می کنیم تا مزه دار شود.
سپس در ادامه در این مرحله مقداری زعفران دمکرده و 1 قاشق رب گوجه فرنگی به سس مرحله قبل اضافه می کنیم و هم می زنیم و سپس ان را از روی حرارت بر می داریم.
سپس در ادامه در این مرحله سس تهیه شده در مرحله قبل را روی مرغ و قارچ داخل تابه می ریزیم و با انها مخلوط می کنیم. اکنون غذای ما اماده است. خورشت را در ظرف مناسب می ریزیم و ان را برای ناهار همراه با برنج و سبزی خوردن و سالاد شیرازی و...میل می کنیم.نوش جان.