haraj logo
جستجو

ماش پلو

ماش پلو غذاییست که با وجود خواص بسیار و مقوی بودنش در حقش اجحاف شده و طرفداران زیادی ندارد. شاید بهتر باشد کمی بیشتر درباره اش بدانید و حداقل یک بار آن را امتحان کنید. چرا که پلو ماش را بسیار راحت و سریع میتوان آماده کرد و همچنین حیف است از مواد مغذی ماش که برای بدن لازم است صرف نظر کرد. وقتی به دنبال غذایی هستید که از شما انرژی و وقت زیادی نگیرد؛ به جای رجوع به فست فود ها از غذاهای گیاهی مقوی مثل ماش پلو استفاده کنید. کارشناسان بهداشت و سلامت معتقدند غذاهایی که از گیاهان مشتق میشوند برای جلوگیری از بیماری های مزمن فوق العاده هستند و ماش در میان منابع گیاهی سرآمد است.

مواد لازم :
ماش 1 پیمانهبرنج 3 پیمانهشوید 3 قاشق غذاخوریکره 50 گرمپیاز 1 عدد

مدت زمان آماده سازی : ۲۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۹۵ دقیقه

زمان کل : ۱۲۰ دقیقه

برای : ۳ نفر

عکس

با ماش میتوان غذاهای متنوعی مانند آش ترخینه و همچنین سوپ جو درست کرد. اما خود ماش پلو مجلسی هم انواع بسیاری دارد و با روش ها و مواد گوناگونی میتوان آن را تهیه کرد. این دستور تهیه ماش پلو با شوید است که به آن ماش پلو بدون گوشت هم میتوان گفت. اما از انواع دیگر ماش پلو ساده میتوان به ماش پلو با مرغ ، ماش پلو با هویج ، ماش پلو با گوشت چرخ کرده و اشاره کرد. شما عزیزان میتوانید در قسمت دیدگاه ها به ما بگویید کدام نوع این غذا را بیشتر می پسندید. با همراه باشید.

 

 

طرز تهیه ماش پلو با شوید

 

مرحله اول:

ماش را مانند سایر حبوبات از قبل خیس کنید و چند بار آب آن را تعویض نمایید. برنج را خوب بشویید سپس در ظرفی جداگانه به مدت یک الی دو ساعت در آب و نمک خیس کنید.

 

تصویر

 

مرحله دوم:

ماش را با 4 پیمانه آب درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد. برای فهمیدن اینکه  ماش ها پخته است یا نه باید بدانید که ماش پس از پخت باز میشود. پس از پخت، آب اضافه ماش را دور نریزید و برای روی برنج نگه دارید. (حدود 1 پیمانه آب کافی می‌باشد.)

طرز تهیه فلافل هویج با سس کنجد

 

 

مرحله سوم:

تا نیمه قابلمه را آب بریزید و اجازه دهید به جوش بیاید. مقداری نمک درون قابلمه بریزید و سپس برنج را به آب اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا چند جوش بزند. سپس آبکشی کنید. (باید زمانی برنج را آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید اطراف برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد.)

 

عکس

 

مرحله چهارم:

پیاز را ریز خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس ماش پخته را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید. در آخر نیز نمک و شوید را اضافه کنید، به خوبی مخلوط کنید و بعد از روی حرارت بردارید.

 

مرحله پنجم:

در این مرحله از پخت ماش پلو ساده ؛ قابلمه‌ای را روی حرارت قرار دهید و داخل آن مقداری روغن بریزید. ته دیگ دلخواه را بچینید (نان، سیب زمینی و …). مخلوط ماش را لایه لایه مابین برنج ها داخل قابلمه بریزید تا مواد تمام شوند.

 

مرحله ششم:

کمی حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا برنج بخار کند. وقتی بخار برنج بلند شد حرارت را کم کنید. یک پیمانه آب ماش و کره آب شده را روی برنج بریزید. کره آب شده عطر و طعم بهتری به غذا می دهد و با این کار ماش پلو مجلسی تر و خوش طعم تر میشود. سپس دم کنی را روی در قابلمه بگذارید و منتظر بمانید تا برنج دم بکشد. برنج را پس از دم کشیدن در دیس بکشید.

عکس

 

نکته ها:

پلو ماش را میتوانید با هر چیزی که دوست دارید سرو کنید. ماش پلو با هویج و یا با تخم مرغ نیمرو یا تن ماهی، یا ماش پلو با گوشت چرخ کرده و همچنین ماش پلو با مرغ بسیار خوشمزه است و توصیه میکنیم امتحان کنید.

 

آخرین آموزش ها
برترین ها