haraj logo
جستجو

شله زرد قالبی

در بین دسرهای ایرانی که در مناسبات مختلف مذهبی و غیر مذهبی جایگاه ویژه و خاص داره، شله زرد نذری یا شله زرد افطاری یکی از پر طرفدارترین و البته خوشمزه ترین هاست که با مواد ساده ای تهیه می شه. می دونید درست کردن شله زرد چندان سخت نیست و برای تهیه شله زردی خوشمزه فقط باید کمی حوصله به خرج داد تا حسابی جا بیافته. شله زرد به شیوه های مختلف سرو می شه که یکی از پر طرفدارترین شیوه ها که چندسالی است بسیار پر طرفدار شده شله زرد قالبی است.

مواد لازم :
برنج ایرانی 1 پیمانهشکر 2 پیمانه  آب 5 پیمانهپودر ژلاتین 2 قاشق غذاخوریمخلوط خلال بادام و پسته 1/2 پیمانهگلاب 1/2 پیمانههل ساییده 1 قاشق جایخوریکره 2 قاشق غذاخوریزعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازمدارچین به مقدار لازم

مدت زمان آماده سازی : ۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۱۸۵ دقیقه

زمان کل : ۱۹۰ دقیقه

برای : ۸ نفر

تصویر شله زرد قالبی

 

عکس شله زرد قالبی

 

شله زرد قالبی مثل هر دسر قالبی دیگه می تونه هم به صورت تک نفره و هم در قالب بزرگ تهیه بشه و از نظر تهیه تفاوت چندانی با شله زرد سنتی نداره. اگر دوست دارید شله زرد قالبی رو به عنوان یه دسر مجلسی تهیه کنید و با فوت و فن تهیه شله زرد خوشمزه آشنا بشید پیشنهاد می کنم مراحل تهیه اش رو در ادامه این مطلب بخونید و برای درست کردنش دست به کار بشید و از درست کردن و خوردن شله زرد لذت کافی ببرید.

 

تصویر شله زرد

 

طرز تهیه شله زرد قالبی

 

مرحله اول:

برنج را از شب یا از چند ساعت قبل از شروع به تهیه شله زرد خیس کنید.

 

مرحله دوم:

برنج خیس خورده را درون قابلمه نسبتا بزرگی (با توجه به حجم برنج) بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا آب برنج به جوش آید.

 

عکس شله زرد

 

مرحله سوم:

پس از جوشیدن آب، در ظرف را ببندید و اجازه دهید برنج بپزد و به خوبی له شود. مراقب باشید ته نگیرد و هر از گاه هم بزنید. (برای جلوگیری از سر رفتن بهتر است یک قاشق چوبی روی قابلمه قرار دهید)

 

تصویر تهیه شله زرد

 

مرحله چهارم:

زعفران را همراه هل و مقداری آب جوش در استکان بریزید و روی کتری قرار دهید تا دم بکشد.

طرز تهیه دسر سوهان

 

مرحله پنجم:

پس از له شدن و کشیده شدن آب برنج، شکر و خلال پسته و خلال بادام را با آن مخلوط کنید (پس از ریختن شکر برنج روان تر خواهد شد)

 

مرحله ششم:

زعفران  و هل را با برنج مخلوط کنید و اجازه دهید کمی رنگ باز کند.

 

عکس شله زرد قالبی

 

مرحله هفتم:

ژلاتین را با دو قاشق غذاخوری(نصف استکان)آب جوش مخلوط نمایید و روی بخار کتری قرار دهید تا ژلاتین به خوبی  حل  شود.

 

مرحله هشتم:

برنج را از روی حرارت بردارید و کره و گلاب را اضافه کنید.

 

مرحله نهم:

ژلاتین را با شله زرد مخلوط کنید و در قالب مورد نظر که کمی چرب کرده اید بریزید و پس از اینکه از حرارت افتاد قالب را در یخچال قرار تا شله زرد قالبی آماده شود.

 

تصویر شله زرد

 

 

نکات کلیدی تهیه شله زرد قالبی

 

-برای خارج کردن شله زرد قالبی از قالب مدتی آن را خارج از یخچال قرار دهید و بعد دیواره ها را با چاقویی مرطوب و نازک از قالب جدا کنید و در یک بشقاب مرطوب(نه خیس) برگردانید.

-برای خوشمزه تر شدن شله زرد مجلسی  پیشنهاد می کنم همراه هل ½ قاشق چایخوری پودر دارچین در شله زرد بریزید.

-برای اطمینان حاصل کردن از جا افتادن شله زرد می توان به مدت نیم ساعت قبل از افزودن گلاب شله زرد را دم گذاشت.

-شله زردی جا افتاده به حساب می آید که پس از فرار گرفتن در یخچال آب نیاندازد.

 

همراهان عزیز خوشحال می شویم شله زرد قالبی را با دستور تهیه کنید و عکس آن را در صفحه اجتماعی اینستاگرام با هشتگ آشپزی_ایران_کوک به اشتراک بگذارید.

 

آخرین آموزش ها
برترین ها