haraj logo
جستجو

ترشی شور مخلوط

ترشی یکی از اجزا اصلی سفره ­های ایرانی ­هاست. فصل پاییز و زمستان هم پر از سبزیجات و صیفیجات خوشمزه است که می توانیم با آنها ترشی­ های متنوع و خوشمزه مثل ترشی گل کلم و  ترشی بادمجان شکم پر وترشی های خوشرنگ مثل ترشی لبو و ترشی لبو و ترب سفید  درست کنیم . ترشی شور مخلوط یکی از این ترشی هاست که علاوه بر خوشمزه بودن، درست کردنش راحت است و زحمت زیادی ندارد تنها کافیست چند نکته ظریف که در تهیه این ترشی نقش بسیار مهمی دارند را رعایت کنید تا بتوانید در کنار غذاهای خوشمزه یک ترشی شور بسیار ترد و لذیذ هم  بر سر سفره خود داشته باشید. اما نگران نباشید در ادامه تمامی نکات لازم برای تهیه یک شیشه 1 الی 2 لیتری( معادل 2 دبّه کوچک ماست) از ترشی شور مخلوط خوشمزه به صورت مرحله به مرحله برای شما شرح داده شده است.

مواد لازم :
گل کلم 1عدد بزرگهویج 1 کیلوخیار 1 کیلوکرفس 2 عددلوبیا سبز 1/2 کیلوگرمفلفل سبز 1/2 کیلوآب به مقدار لازمنمک به مقدار لازمسرکه به مقدار لازمسبزی معطرترخون 100 گرممرزه 100 گرمشوید 100 گرمجعفری 100 گرم

مدت زمان آماده سازی : ۱۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۵ دقیقه

زمان کل : ۲۰ دقیقه

عکس

تفاوت بارزی که ترشی شور با سایر انواع ترشی ها دارد در این است که اکثر ترشی ها به کمک سرکه آماده شده در حالی که در ترشی شور نقش اصلی را آب و نمک ایفا میکنند. از این رو با ذائقه غذایی بسیاری از ایرانی ها همخوانی دارد.

 

طرز تهیه ترشی شور مخلوط

 

مرحله اول:

در اولین مرحله ظرف مناسب شیشه ای که قرار است ترشی شور مخلوط را در آن قرار دهید شسته و اجازه دهید کامل خشک شود. در ادامه صیفی جات و سبزی های معطر را نیز شسته و هویج ها را پوست بکنید.

 

مرحله دوم:

در این مرحله هویج ­ها و ساقه ­های کرفس را به حلقه هایی در اندازه دلخواه برش بزنید اما دقت کنید که خیلی ریز نباشند. در صورتی که خیا­ر­ها قلمی هستند نیاز به خرد کردن ندارد در غیر این صورت خیار­ها را نیز در اندازه ­های دلخواه برش بزنید. گل کلم ها را نیز بهتر است با دست به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. اگر تمایل دارید طعم سیر و فلفل ها در ترشی بیشتر احساس شود میتوانید تعدادی از آنها را نیز خرد کنید. اما ما­بقی را درسته نگه دارید. سبزی های معطر را نیز کمی خرد کنید . در ادامه تمامی این مواد اولیه را بر روی پارچه ای قرار داده و اجاز دهید کاملاً خشک شوند. می توانید بنا به ذائقه خودتان از فلفل تند و یا شیرین استفاده کنید.

 

عکس

 

مرحله سوم:

حالا نوبت به آماده سازی آب و نمک لازم برای ترشی شور مخلوط  رسیده است. در این مرحله  قابلمه­ ای  آماده کرده و به ازای هر 1 لیتر آب 3 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید در این مرحله میتوانید برای خوش طعم تر شدن ترشی شور هم چنین سفید ماندن سبزیجاتی مثل گل کلم به ازای 1 لیتر آب نصف لیوان سرکه سفید به محلول اضافه کنید. سپس محلول را از روی شعله برداشته و اجازه دهیدکمی خنک شود.

اگر احساس کردید نمک محلولتان زیاد شده نگران نباشید چرا که شور بودن آن راه حل دارد اما کم نمک بودنش سبب کپک زدن ترشی شما می شود. برای گرفتن شوری آن می توانید قبل از مصرف ترشی را به مدت نیم ساعت در آب قرار دهید.

سالاد میوه با ملون

 

مرحله چهارم:

در این مرحله هم مواد آماده است و هم محلول آب و نمک و زمان آن رسیده که تمامی آنها را در ظرفی که از پیش آماده کرده اید قرار دهید. ابتدا مقداری از سبزیجات معطر را کف ظرف قرار داده در لایه بعدی کرفس، هویج و گل کلم ها را بچینید و تا پر شدن ظرف لایه ­ها را تکرار کنید. فراموش نکنید که بین لایه ها سیر و فلفل ها را نیز حتما بچینید. برخی چند برگ کرفس هم در ظرف قرار میدهند که باعث می­شود ترشی شور شما عطر بسیار خوبی بگیرد.

 

مرحله پنجم:

در ادامه آب و نمکی را که کمی خنک شده روی مواد ریخته و تا بالای ظرف پر کنید. در این مرحله میتوانید تعدادی برگ کرفس را به عنوان محافظ روی مواد قرار داده و سپس روی شیشه را نایلون بکشید و درب آن را محکم ببنید تا مانع از ورود هوا با داخل شیشه شود. به خاطر داشته باشید که آب و نمک جوشیده شده اضافی را دور نریزید چرا که میتوانید با همین محلول  ترشی ها و شورهای بسیار متنوع دیگری نیز درست کنید و هم چنین ممکن است در مرحله بعد به آن نیاز داشته باشید!

 

مرحله ششم:

 به مدت دو یا سه روز شیشه را در دمای اتاق قرار داده و بعد از این مدت درب آن را باز کنید اگر سطح آب و نمک آن کم شده بود مقداری از همان محلول را اضافه کنید و دوباره درب آن را محکم ببندید. کافیست دو هفته صبر کنید و شیشه ترشی شور خوشمزه تان را این مدت در یخچال قرار دهید. بعد از دو هفته ترشی شور مخلوط ترد شما آماده است تا به عنوان چاشنی در کنار غذا­هایتان آن را نوش­­جان کنید.

 

عکس

 

حالا که با طرز تهیه ترشی شور مخلوط آشنا شدید این ترشی خوش آب و رنگ را تهیه کنید و عکس آن را با ترشی_شور_مخلوط_ایران_کوک در صفحه اینستاگرام تان قرار دهید. امیدواریم از آن لذت برده باشید.

 

نکته ها:

بهتر است برای نگهداری انواع ترشی ها از ظروف شیشه ای استفاده کنید.

برای جوشاند محلول آب و نمک استفاده از قابلمه ی آلومینیومی توصیه می­شود چرا که ممکن است بقیه انواع ظروف سیاه و تیره رنگ شوند.

برخی برگ مو و یا پودر گلپر هم به مواد اضافه می­کنند که باعث می شود ترشی شور شما کمی ترش مزه شود.

برخی به مواد اولیه لوبیا سبز هم اضافه میکنند که هم ترکیب رنگی بسیار زیبایی با بقیه مواد دارد و هم ترد بودنش حس بسیار خوبی میدهد. یکبار امتحان کردن ترشی شور مخلوط با لوبیا سبز حتما توصیه میشود!

اگر به جای سرکه سفید از سرکه قرمز استفاده کنید، سبب تیره رنگ شدن ترشی شور شما می­شود.

دقت کنید که حتماً تمامی مواد و ظرف شما کاملا خشک شده باشند در غیر این صورت ترشی کپک میزند.

فراموش نکنید که اگر هوا وارد ظرف ترشی شود و یا ترشی شما کم نمک باشد و یا قاشق چرب به ترشی بخورد سبب لزج شدن و کپک زدن آن می شود.

 

آخرین آموزش ها
برترین ها