haraj logo
جستجو

قیمه ریزه

قیمه ریزه از غذاهای محلی اصفهان است که از کوفته‌های کوچک گوشت، آرد نخودچی و سبزیجات معطر تهیه می‌شود. به این کوفته‌ها گاهی خوراک کله گنجشکی هم گفته می‌شود. در دستوری که اینجا توضیح می‌دهیم سیب زمینی هم استفاده شده ولی می‌توانید قیمه ریزه را بدون سیب زمینی هم تهیه کنید. قیمه ریزه از آن دست غذاهایی است که همه افراد دوست دارند و خیلی هم ساده تهیه می‌شود. مواد لازم برای قیمه ریزه معمولاً در هر خانه‌ای پیدا می‌شود و تهیه آن حدود یک ربع تا بیست دقیقه بیشتر وقت شما را نمی‌گیرد. بعد از آن فقط باید قیمه ریزه حدود یک ساعت روی شعله ملایم بماند تا جا بیافتد و آماده سرو شود.

مواد لازم :
گوشت چرخکرده 200 گرمروغن سرخ کردنی 1 قاشق غذاخوریپیاز 1 عدد متوسطسیب زمینی 1 عدد متوسطرب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوریآب 1 و 1/2 پیمانهآرد نخودچی 2 قاشق غذاخوریسبزی معطر خشک 2-3 قاشق غذاخوریزردچوبه 1 قاشق چایخورینمک و فلفل به مقدار کافی

مدت زمان آماده سازی : ۱۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۶۵ دقیقه

زمان کل : ۸۰ دقیقه

برای : ۲ نفر

عکس

 

طرز تهیه قیمه ریزه

 

ابتدا پیاز را بشویید و پوست بکنید و از وسط نصف کنید. نصف پیاز را رنده کنید و در کاسه‌ای بریزید و با گوشت چرخکرده مخلوط نمایید. سپس سبزی خشک، آرد نخودچی، نمک، فلفل و ۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه را به گوشت و پیاز اضافه کنید و خوب با هم مخلوط نمایید. مواد را به صورت کوفته‌های کوچک شکل بدهید و کنار بگذارید.

 

تصویر

 

نصف دیگر پیاز را خرد کنید . یک قابلمه کوچک را روی شعله متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس کمی روغن کف آن بریزید. وقتی روغن داغ شد پیاز خرد شده را داخل آن بریزید. ۱/۲ قاشق چایخوری از زردچوبه را روی پیاز بریزید و آن را دو سه دقیقه تفت بدهید.

 

سیب زمینی را پوست بکنید و خرد کنید (نه خیلی ریز و نه خیلی درشت) سپس سیب زمینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و یکی دو دقیقه دیگر تفت بدهید. پس از آن رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی دیگر به تفت دادن ادامه دهید. یک و نیم پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا جوش بیاید.

 

سماق پلو

عکس

 

وقتی آب جوش آمد کوفته‌ها را داخل آن بریزید و شعله زیر قابلمه را کم کنید. درب قابلمه را مجدداً ببندید و بگذارید حدود یک ساعت روی شعله ملایم بماند تا جا بیافتد. خوراک قیمه ریزه را همراه با نان و سبزیجات تازه سرو کنید.

 

عکس

 

آخرین آموزش ها
برترین ها