haraj logo
جستجو

شیرینی پفکی مرنگ

شیرینی پفکی یا شیرینی مرنگ چیزی نیست جز سفیده تخم مرغ که آنقدر زده شده تا به فرم خامه درآمده و سپس با پودر قند مخلوط شده و در فر پخته شده است. این شیرینی حسابی پفکی و توخالی است. پس اگر دنبال شیرینی ساده میگردید، مرنگ بهترین انتخاب شماست. با وجود این که شیرینی پفکی مواد خیلی راحتی دارد و به سادگی هم تهیه میشود طعم آن فوق العاده است. بعد از خواندن دستور تهیه شیرینی پفکی حتماً نکات تهیه را هم که در انتهای آن آمده است بخوانید. با رعایت این نکات شیرینی شما بهترین کیفیت را پیدا میکند. در واقع راز تهیه شیرینی پفکی ترد و خوشمزه رعایت همین نکات ریز و جزئی است.

مواد لازم :
سفیده تخم مرغ 4 عددپودر قند 1 و 3/4 پیمانهکرم تارتار 1/2 قاشق چایخوری (یا 1 قاشق چایخوری آبلیمو)

مدت زمان آماده سازی : ۱۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۵۰ دقیقه

زمان کل : ۶۵ دقیقه

برای : ۴۰ نفر

ارزش غذایی: 23 Calories

تصویر

 

عکس

 

طرز تهیه شیرینی پفکی مرنگ

 

مرحله اول:

تخم مرغ ها را از حدود نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید و زرده و سفیده آنها را از هم جدا کنید. دقت کنید که سر سوزنی زرده داخل سفیده نباشد. زرده را برای مصارف دیگر کنار بگذارید. صبر کنید سفیده به دمای محیط برسد. به این ترتیب مدت زمان هم زدن کاهش پیدا می کند. کرم تارتار یا آبلیمو را به سفیده ها اضافه کنید و با همزن بزنید تا کف کند و حدودا دو برابر شود ( دقت کنید که کاسه و پره های همزن تمیز بوده و بدون لکه چربی باشند).

 

عکس شیرینی پفکی سفیده

 

مرحله دوم:

پس از اینکه سفیده خودش را گرفت پودر قند را قاشق قاشق به تدریج اضافه کنید. همچنان هم بزنید تا سفیده غلظتی مانند خامه پیدا کند (برای نتیجه عالی باید در تمام مراحل کار هم بزنید و توقف نداشته باشید). در نهایت وقتی سری همزن را بلند میکنید باید سفیده تخم مرغ به شکل تیز از آن آویزان باشد. (خم نشود)

 

عکس شیرینی مرنگ فرم گرفته

 

مرحله سوم:

کف سینی فر کاغذ روغنی بیاندازید. سفیده های خامه ای شده را داخل قیف بریزید و به شکل دلخواه روی کاغذ روغنی شکل بزنید.

 

عکس شیرینی پفکی ماسوره

 

مرحله چهارم:

سینی را داخل فر با حرارت 150 درجه سانتیگراد به مدت 35-45 دقیقه قرار دهید تا شیرینی ها بپزند و خشک شوند ( دمای فرها متفاوت میباشد و پس از 30 دقیقه باید شیرینی ها را چک کنید و اگر نرم بود بگذارید باز هم بپزد. این شیرینی حتما باید با دمای پایین پخته و خشک شود.

 

تصویر شیرینی مرنگ

 

نکته های کلیدی در تهیه شیرینی پفکی مرنگ:

تخم مرغ سرد، راحت تر زرده و سفیده اش از هم جدا میشود. پس بلافاصله بعد از خارج کردن تخم مرغ از یخچال این کار را انجام دهید.

برای فرم گرفتن کامل سفیده تخم مرغ لازم است به دمای اتاق رسیده باشد. 

اطمینان حاصل کنید که ظرف و سری همزن کاملا تمیز هستند. مراقب باشید ذره ای از زرده در سفیده باقی نمانده باشد. کوچکترین قطره ای از چربی باعث میشود سفیده خوب فرم نگیرد. اگر مقداری از زرده وارد سفیده شد آن را به کمک پوست تخم مرغ از ظرف خارج کنید.

طرز تهیه شوید پلو

کرم تارتار در تهیه مرنگ معجزه میکند. این ماده اسیدی پف سفیده تخم مرغ را تثبیت میکند. یعنی باعث میشود فرمش را از دست ندهد. پس فراموش نکنید به ازای هر سفیده تخم مرغ 1/8 قاشق چایخوری کرم تارتار استفاده کنید. اما در صورتی که دسترسی به کرم تارتار ندارید، به جای آن از نصف قاشق چایخوری آب لیمو استفاده کنید. استفاده از ظرفی با روکش مسی هم میتواند همین اثر را ایجاد کند.

در صورت تمایل میتوانید مقداری رنگ خوراکی به سفیده فرم گرفته اضافه کنید. همچنین میتوانید اسانس وانیل یا پودر کاکائو همزمان با اضافه کردن پودر قند اضافه کنید.

پودر قند در شیرینی پفکی، رطوبت را به خود جذب میکند. پس سعی کنید شیرینی را در جای خنک نگه دارید و ترجیحاً در روز های مرطوب این شیرینی را درست نکنید.

اگر شیرینی شما به کاغذ روغنی چسبیده یعنی هنوز رطوبت دارد. بهترین راه این است که بعد از خاموش کردن فر بگذارید شیرینی 2-3 ساعت یا از شب تا صبح در فر خاموش بماند.

اگر هنوز هم شیرینی پفکی به کاغذ چسبیده بود، 10 دقیقه دیگر فر را روشن کنید تا خشک شود.

تهیه شیرینی مرنگ در روزهایی که هوا خشک باشد، راحت تر است. در روزهای مرطوب شیرینی پفکی معمولا شل و چشبناک میشود.

یکی از نکات مهمی که ممکن است به آن توجه نشود سایز کاسه است. سفیده تخم مرغ بعد از زده شدن حجمش 6 تا 8 برابر میشود. کاسه باید به اندازه ای بزرگ باشد که جا برای این افزایش حجم داشته باشد. اما از طرفی هم نباید آنقدر بزرگ باشد که تخم مرغ بعد از زده شدن فقط کف ظرف را بپوشاند. پس کاسه ای گود انتخاب کنید تا پره های همزن به خوبی در تماس با سفیده باشد.

برای رسیدن به بیشترین حجم ممکن شکر را کم کم اضافه کنید. صبر کنید حجم تخم مرغ دو برابر شود بعد ریختن شکر را شروع کنید.

به جای 1 و 3/4 پیمانه پودر قند میتوانید از 1 پیمانه شکر استفاده کنید. تنها تفاوت این است که پودر قند مقداری نشاسته ذرت دارد. این باعث میشود شیرینی پفکی کمی خشک تر شود.

شیرینی مرنگ را در ظرف در بسته نگهداری کنید. اگر تردی اش را از دست داد میتوانید آن را به مدت یک ربع در فر با دمای 100 درجه سانتیگراد قرار دهید.

شیرینی پفکی را میتوانید به کمک ماسوره های مختلف به شکل های متنوع  و جذابی در بیاورید.

 

تصویر مرنگ آدم برفی

 

آخرین آموزش ها
برترین ها