haraj logo
جستجو

مایونز

در بین چاشنی های متفاوتی که برای انواع غذا وجود دارد سس ها بسیار محبوب و پرطرفدارند که آنها را می توان با انواع غذاهای گوشتی و غیر گوشتی همراه کرد. سس هایی مثل سس سفید یا بشامل هنگام پخت و پز استفاده می شوند اما سس هایی نیز وجود دارد که مخصوص غذاهای سرد یا ساندویچی هستند مانند سس مایونز که جایگاهی ویژه در آشپزی دارد.

مواد لازم :
زرده تخم مرغ 2 عددروغن زیتون2 لیوانپودر خردل 1 قاشق چایخوریسرکه 2 قاشق غذاخوریآبلیمو 4 قاشق چایخوریشکر 1 قاشق چایخوریفلفل سفید 1/2 قاشق چایخورینمک 1 قاشق چایخوری

مدت زمان پخت : ۵ دقیقه

زمان کل : ۵ دقیقه

عکس سس

سس مایونز که امروز روش تهیه آن را آموزش می دهیم از جمله پرکاربرد ترین و شناخته شده ترین سس ها است که در کنار یا همراه انواع سالاد مانند سالاد فصل، سالاد کلم، سالاد الویه، سالاد ماکارونی و ، غذاهای دریایی همچون ماهی و میگو و نیز غذاهای ساندویچی مورد استفاده قرار می گیرد.

هرچند ماده اصلی تشکیل دهنده این سس خوشمزه تخم مرغ است و به ظاهر مغذی است اما سس مایونز از جمله سس های پرکالری است که بهتر است در مصرف آن احتیاط کرد و چه بهتر که آن را کمتر مصرف کنیم. تهیه سس مایونز خانگی برای مصارف خاص و به اندازه  همان وعده می تواند راهی باشد برای جلوگیری از مصرف بی رویه آن و همچنین با افزودن ادویه و طعم دهنده های دلخواه می توان سس های خوشمزه تری تهیه و سرو کرد پس تهیه سس خانگی را امتحان کنید که مطمینا از این تجربه لذت خواهید برد.

 

عکس سس مایونز

 

طرز تهیه سس مایونز

 

مرحله اول:

سفیده تخم مرغ را به خوبی از زرده جدا کنید.(یک راه که به راحتی زرده و سفیده را می توانید از هم جدا کنید این است که  به محض خارج کردن تخم مرغ  از یخچال این کار را انجام دهید یعنی زمانی که تخم مرغ انسجام کامل دارد)

 

مرحله دوم:

تخم مرغ را همراه شکر، نمک و پودر خردل در میکسر بریزید و به خوبی هم بزنید تا تغییر رنگ دهد(کرم رنگ شود).

 

عکس سس

 

مرحله سوم:

آبلیمو و سرکه را مخلوط کنید و نیمی از این ترکیب را قطره قطره به تخم مرغ اضافه کنید. در حین اضافه کردن، دستگاه روشن باشد و مدام هم بخورد.

 

مرحله چهارم:

در این مرحله نیمی از روغن را به تدریج (قطره قطره) به مایه سس مایونز بیافزایید و به طور پیوسته هم بزنید تا سس غلیظ شود. سپس باقی مخلوط آب لیمو و سرکه را کم کم اضافه نمایید و پس از آن باقی روغن را به همان روش اضافه کنید تا سس یکدستی بدست آید.

سس سالاد (سس رنچ)

 

تصویر سس مایونز

 

مرحله پنجم:

پس از اینکه سس آماده شد فلفل سفید را بیافزایید و اجازه دهید یک تا دو ساعت سس مایونز در محیط بماند.

 

عکس سس مایونز

مرحله ششم:

سس را در ظرف در دار شیشه ای بریزید و آن را در یخچال قرار دهید. (مدت نگهداری سس مایونز خانگی یک هفته است. چرا که مواد نگهدارنده ندارد و سریع فاسد می شود. پس سعی کنید به مقدار نیاز سس را تهیه و نگهداری کنید)

 

عکس سس مایونز

 

نکات کلیدی تهیه سس مایونز:

-از جمله دلایلی که می تواند باعث بریده شدن این سس شود می تواند افزودن یکباره روغن یا سرکه باشد وهمچنین مخلوط شدن سفیده با زرده نیز می تواند باعث این اتفاق شود.

-یکی دیگر از مشکلات تهیه سس این است که رنگ سس مایل به زرد می شود و این می تواند به دلیل خوب هم نخوردن زرده تخم مرغ باشد و یا اینکه زرده تخم مرغ پررنگ بوده است.

-در سس مایونز خانگی از فلفل سیاه نیز می توان استفاده کرد اما اگر می خواهید سسی داشته باشید که بیشتر شبیه به سس مایونز آماده و بازاری است استفاده از فلفل سفید گزینه بهتری است.

-استفاده از روغ زیتون هنگام تهیه سس مایونز گزینه مناسب تری است چرا که این روغن از جمله روغن های خنثی است و باعث می شود کیفیت ظاهری سس بالا برود اما در صورتی که مایل هستید می توانید از روغن مایع معمولی نیز در تهیه مایونز استفاده کنید.

-انواع ادویه و سبزیجات را می توان در مرحله آخر به سس افزود و سس هایی با طعم های خاص متفاوت تهیه کرد.

 

همراهان عزیز خوشحال می شویم سس مایونز را با دستور تهیه کنید و عکس آن را در صفحه اجتماعی اینستاگرام با هشتگ آشپزی_ایران_کوک به اشتراک بگذارید.

آخرین آموزش ها
برترین ها