haraj logo
جستجو

نان شکلینه کردستان

مواد لازم :
آردگندم : 1 پیمانه+ 2 قاشق سوپخورینمک : 1/4 قاشق چایخوریشکر : 1 قاشق غذاخوریشیر : 2 پیمانهزرده تخم مرغ : 5 عددزعفران دمکرده : 2 قاشق غذاخوریکره : 100 گرمشیره خرما : مقدار کافی





ابتدا و برای شروع کار آرد را الک می کنیم و داخل یک ظرف می ریزیم و به آن 1/4 قاشق چایخوری نمک و 1 قاشق غذاخوری شکر اضافه می کنیم و آنها را مخلوط می کنیم و سپس 2 پیمانه شیر ا کم کم به آنها اضافه می کنیم تا مواد خوب مخلوط شوند و هم می زنیم تا یکدست شوند و گلوله نشود.


سپس 5 عدد زرده تخم مرغ را شکسته و آنها را در صورت سالم بودن یکی یکی به مواد مرحله قبل اضافه می کنیم و آنها را با چنگال و یا همزن دستی خوب هم می زنیم تا یکدست شوند و بعد 2 قاشق غذاخوری زعفران دمکرده را به آنها اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم. اگر احساس کردید مواد یکدست نیست آن را از صافی و یا الک عبور دهید تا مواد یکدستی داشته باشیم. اکنون مایه نان شکلینه آماده است.


سپس تابه ای با قطر 15 سانتی متر را روی حرارت می گذاریم و کف آن را با کره خوب چرب می کنیم و وقتی کره ذوب شد و داغ شد با ملاقه از مایه نان مقداری کمی بر می داریم و در تابه می ریزیم و آن را می چرخانیم تا بطور یکنواخت مایه نان به صورت نازک در تابه پخش شود. باید مقدار خمیر خیلی کم باشد زیرا این نان باید خیلی نازک باشد. سپس وقتی یک طرف نان پخت آن را با کمک یک کفگیر زیر و رو می کنیم تا سمت دیگر نان نیز کاملا بپزد و آماده شود. ضمنا باید زیر تابه ملایم باشد تا نان که نازک است نسوزد. در گذشته همین کار را روی ساج انجام می دادند و خمیر را روی ساج که روی آن را کره مالیده بودند می ریختند و وقتی یک طرف نان می پخت آن را زیر و رو می کردند تا هر دو سمت آن کاملا بپزد.

 نان شکلینه کردستان


سپس نان را از تابه در می اوریم و روی آن را با کمک قلمو مقداری شیره خرما می مالیم و در صورت تمایل آن را 4 لا می کنیم و در ظرف می چینم و وقتی همه نانها اماده شد باقی مانده کره داخل تابه را روی نانها می ریزیم. اکنون نان شکلینه کردی ما آماده است و ان را برای عصرانه و یا میان وعده استفاده می کنیم. نوش جان

امیدوارم از دستور تهیه این نان کردی خوشتان آمده باشد و آن را در منزل درست کنید.

 نان شکلینه کردستان 

آخرین آموزش ها
برترین ها