haraj logo
جستجو

کال کباب

مواد لازم :
بادمجان : ۱ کیلوگرمسیر : ۵ حبهنعناع : ۱ قاشق غذا خوریچوچاق : ۱ قاشق غذا خوریگردو : ۱ پیمانهنمک . گلپر : به میزان لازمدانه انار ترش : نصف پیمانهآب انار ترش : ۱ پیمانهخالواش : ۱ قاشق غذا خوری

ابتدا باید براتون بگم این غذا یه غذای شمالی هستش. البته بیشتر غذای گیلانی های عزیز محسوب میشه ولی به نظر من بخاطر خوشمزگی و طعمش همه گیر شده تو تمام مناطق شمال کشورمون. بخاطر اسمش که این غذا داره اغلب فکر میکنن یه نوع کبابه ولی اینطور نیست این غذا تشکیل شده از بادمجان و سبزیجات معطر. حتما این غذا رو امتحان کنید. البته باید یادآور بشم کال کباب رو اغلب همراه با غذاهای دیگه یا تو وعده شام با نان میخورن.


اول میریم سراغ بادمجونهامون اونها رو از چند ساعت قبل تو آب نمک میخوابونیم تا تلخیش گرفته بشه یا میتونید نمک روش بپاشید و بزارید ۲ ساعت بمونه. سپس بادمجانها رو میشوریم و می ذاریم تا آبش بره وقتی آبش رفت تو ناحیه شکم بادمجانها با چاقو یه برش افقی میزنیم و می ذاریم کنار. من برای این غذا بادمجانها رو کبابی میکنم چون طعم خاص این غذا به کبابی بودن بادمجانهاشه.

پس گاز رو روشن میکنیم و یه شعله پخش کن می ذاریم روش و بادمجانها رو می ذاریم روش یا اینکه بادمجانها رو، رو حرارت مستقیم می ذاریم تا کبابی بشه فقط باید حواسمون باشه نسوزن و هی اینور و اونورش کنیم تا دو طرفش کبابی بشه. وقتی که تمام بادمجانها رو کبابی کردیم یه ظرف بر میداریم وآب سرد میریزیم داخلش و بعد بادمجانهایی که کبابی کردیم رو میندازیم داخلش یه ۷ الی ۸ دقیقه ایی بمونه تا پوستش راحتتر کنده بشه.

کال کباب


در این مرحله پوست بادمجانها رو که کندیم می ذاریمشون رو تخته آشپزخانه و با یه ساطور یا گوشت کوب، ساطوریشون میکنیم طوری که همه بادمجانها له بشن فقط حواستون باشه اگر بادمجانها تخم زیادی داشتن حتما جدا کنید چون باعث میشن تلخ شه غذامون. حالا بعد از اینکه تمام بادمجان کبابی ها رو ساطوری کردیم میریزیمشون تو یه ظرف و می ذاریم کنار تا بمونه.

حالا بعد از بادمجانها میریم سراغ سبزی هایی که داریم. من خودم از سبزی تازه استفاده میکنم. چون سبزی تازه یه طعم و عطر دیگه به غذا میده تا سبزی خشک. پس میریم سراغ سبزی ها اونها روپاک میکنیم و می ذاریم خیس بخوره تا آلودگی هاش گرفته بشه. سپس آبکشیش میکنیم و می ذاریم تا آبش بره و کامل خشک بشه و بعد از اون سبزی ها رو ریز خردشون میکنیم. نکته مهم تو این غذا این هستش که حتما سبزی ها رو وقتی خشک شد خردشون کنید. چون اگر زمانی که خیس هستن خردشون کنید له میشن و آب میندازن و کلا طعم کال کبابمون رو از بین میبره.

کال کباب


در این مرحله سبزی هایی که خرد کردیم رو هم می ذاریم کنار. سپس میریم سراغ سیرهامون. اونها رو پوستشونو میگیریم و با دنده ریز رنده رندش میکنیم یا با گوشت کوب لهشون میکنیم و می ذاریم کنار. حالا بادمجانها رو میریزیم تو یه کاسه سپس سیرهایی که له یا رندش کردیم رو به بادمجانها اضافه میکنیم و با هم یه هم میزنیمشون.

در ادامه سبزیهایی خرد کرده بودیم رو به مخلوط سیر و بادمجانمون اضافه میکنیم و با هم دیگه خوب مخلوطشون میکنیم و می ذاریم کنار تا طعم و مزه هاشون به خورد هم بره. حالا میریم سراغ گردوها، پوستشونو میگیریم سپس گردو ها رو میریزیم تو میکسر تا شبیه پوره بشن و بعد می ذاریم کنار تا از اشون استفاده کنیم. حالا آب انار ترشی که داشتیم رو به مخلوط بادمجان و سیر و سبزیمون اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیمشون و بعد از اون دانه انار ها رو به مخلوطمون اضافه کرده و با هم هم میزنیمشون. این دانه انارها واقعا طعم خوبی به غذا میده و بهتره از ترکیب غذا حذفشون نکنید.

حالا در آخر گردوهایی که پوره کرده بودیم رو هم به مخلوط کال کبابمون اضافه میکنیم و هم میزنیمشون  و آخر کار گلپر و نمک رو به غذامون اضافه میکینم و با هم دیگه خوب هم میزنیم تا همه مواد با هم خوب مخلوط بشن سپس روی کال کبابمون رو میپوشونیم با یه کیسه فریزر و می ذاریم تو یخچال تا ۱ ساعت  استراحت کنه و تمام طعم و مزه ها خوب به خرد هم بره و کال کبابمون خوشمزه تر بشه. در ادامه بعد از یک ساعت کال کبابمون رو از یخچال در میاریم و تو ظرفی که میخواهیم میریزیم و تو وعده شام یا همراه با غذای ناهارمون سرو میکنیمش. نوش جان.

کال کباب

آخرین آموزش ها
برترین ها