haraj logo
جستجو

کاچی

کاچی چیست؟ کاچی یه نوع دسر ساده و خوش طعم ایرانیه که اسمش و مواد اولیه‌ش توی مناطق مختلف یکم فرق داره. مثلا کاچی تبریزی اسمش قویماق هست و توی ارومیه بهش دوشاب هم گفته میشه. کرمانی ها مغزهای مختلف رو توی پخت کاچی میریزن و بعضی شهرها هم توی پخت کاچی از زردچوبه و نمک استفاده می کنن. کاچی برای ماه رمضان مثل انواع فرنی، در کنار زولبیا، بامیه و باسلوق خیلی میچسبه و باعث تقویت عمومی بدن میشه. برای همینم هست که کاچی در بارداری برای خانوما خیلی پرطرفداره.

مواد لازم :
آرد گندم 1 پیمانهشکر 1 پیمانهکره 100 گرمگلاب 1/2 پیمانهزعفران دمکرده 1/3 پیمانهآب 3 پیمانهخلال بادام،خلال یا پودر پسته و دارچین برای تزیین

مدت زمان آماده سازی : ۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۳۵ دقیقه

زمان کل : ۴۰ دقیقه

برای : ۳ نفر

تصویر کاچی خوشمزه

تهیه کردن کاچی دو روش کلی داره که یکیش با آرد برنج و دومی با آرد گندم هست. ما طرز تهیه کاچی با آرد برنج رو در مطلب دیگه ای توضیح دادیم و حالا توی این مطلب قصد داریم به آموزش روش اصلی تهیه کاچی با آرد گندم بپردازیم. دستور پخت کاچی خیلی خیلی آسونه و برای وقتایی که دلتون یه غذای شیرین و مقوی میخواد گزینه مناسبیه. امیدواریم از تهیه این دسر خوشمزه نهایت لذت رو ببرین.

 

طرز تهیه کاچی با آرد گندم

 

مرحله اول:

ابتدا یک قابلمه ی نچسب بردارید. کره را در آن بریزید و روی حرارت بگذارید تا ذوب شود.

 

تصویر کاچی مرحله اول

 

مرحله دوم:

آرد گندم را الک کرده و در قابلمه بریزید. آرد را به قدری تفت دهید که بوی خامی آن گرفته شود اما خیلی تیره نشود.

 

عکس کاچی مرحله دوم

 

مرحله سوم:

وقتی آرد طلایی رنگ شده و به خوبی تفت خورد، آن را از روی حرارت بردارید.

 

عکس کاچی مرحله سوم

 

مرحله چهارم:

یک قابلمه ی دیگر برداشته و در آن سه پیمانه آب بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. شکر را به آب اضافه کنید و بهم بزنید تا کاملا حل شود. اجازه بدهید شربت کاچی شما به حد کافی غلیظ شود. همین طور که آب در حال جوشیدن است، گلاب و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید. کمی بعد آن را از روی حرارت بردارید.

 

عکس کاچی مرحله چهارم

 

مرحله پنجم:

صبر کنید تا شربت کمی خنک شود تا نپاشد. سپس آن را کم کم به مخلوط آرد اضافه کنید. قابلمه آرد را به روی حرارت بگذارید و به هم زدن ادامه دهید تا کاچی شما قوام بیاید و آرد کاملا حل شود.

طرز تهیه حلوا سه آرد

 

عکس کاچی مرحله پنجم

 

مرحله آخر:

وقتی غلظت کاچی به میزان مطلوب رسید، آن را از روی حرارت بردارید. با دارچین، خلال پسته و بادام تزیین کرده و نوش جان کنید.

 

عکس کاچی مرحله آخر

 

نکات کلیدی تهیه کاچی با آرد گندم

در صورت تمایل میتوانید مغز بادام، پسته و گردو در هنگام قوام آمدن کاچی یا در حین تفت دادن آرد به آن اضافه کنید.

ادویه مخصوص کاچی شامل دارچین، رازیانه، زیره، فلفل سیاه، پودر زنجبیل، پودر هل، پودر تخم گشنیز و زردچوبه است. طبق ذائقه خودتان میتوانید ادویه ها را در کاچی بریزید. طرز تهیه کاچی با زردچوبه و سایر ادویه ها روش خاصی ندارد و هنگام تفت دادن آرد، میتوانید آن ها را هم اضافه کنید. حدودا یک چهارم قاشق چایخوری یا کمتر از هر کدام کافی است.

در تهیه کاچی میتوان عسل، شیره انگور یا نبات زعفرانی را جایگزین شکر کرد. میتوانید نبات را بکوبید یا در آب جوش بریزید تا کم کم حل شود. طرز تهیه کاچی با شیره انگور هم تفاوتی با شکر یا عسل ندارد و روش برای همه شان یکسان است.

مراحل کاچی میتواند به ترتیب های مختلفی انجام شود. میتوانید اول شربت را تهیه کنید و بعد به سراغ تفت دادن آرد بروید. یا میتوانید همزمان هر دو را آماده کنید و به صورت داغ شربت را در آرد بریزید. فقط باید مراقب پاشیده شدن شربت باشید. بهترین حالت این است که هم شربت و هم آرد ولرم باشند.

دقت داشته باشید که رنگ کاچی شما به میزان تفت دادن آرد بستگی دارد. هم چنین غلظت کاچی باید شبیه فرنی یا رقیق تر بوده و نباید به اندازه حلوا سفت باشد. اما باز هم به سلیقه خودتان بستگی دارد.

به طور کلی، کاچی با آرد برنج یا گندم تهیه می شود. در صورتی که دوست دارید کاچی با آرد گندم و برنج تهیه کنید، کافیست یک دوم پیمانه آرد برنج را با یک دوم پیمانه آرد گندم مخلوط و هر دو را الک کنید.

کره با روغن جامد یا روغن حیوانی قابل جایگزین شدن است.

 

آخرین آموزش ها
برترین ها