haraj logo
جستجو

استانبولی کته ای

مواد لازم :
برنج : 3پیمانهپیاز : 1عددروغن : به میزان لازمسیب زمینی : 2عددنمک و فلفل : به میزان لازمدارچین : به میزان لازمزردچوبه : به میزان لازمرب : 3 ق غعصاره مرغ : به میزان لازمگوجه فرنگی : به میزان لازم

به نام خداوند بخشنده مهربان

با سلام و عرض ادب خدمت تهاراجهنرمندان عزیز و همه هاراجی های هنر دوست

امیدوارم حالتون خوب باشه و حسابی سرحال و قبراق باشید.

استانبولی غذایی بسیار خوشمزه و لذیذ و مقوی است. اصالت استانبولی به کشور ایران و زمان هخامنشیان بر می گردد. این غذا به طور معمول با انواع گوشت مرغ و گوشت گوسفند و گوشت گوساله طبخ می شود. می توانید گوشت ها را تکه تکه کنید و در استانبولی استفاده کنید و یا ان ها را چرخ کنید و بعد در استانبولی استفاده کنید. همه این ها بستگی به ذوق و سلیقه شما دارد. من در این دستور غذا از هیچ نوع گوشتی استفاده نخواهم کرد و این غذای لذیذ را بدون گوشت تهیه می کنم. این نوع غذا برای افرادی که گوشت دوست ندارند و یا گیاه خوار هستند بسیار مفید است.

با من همراه باشید تا این غذای خوشمزه را با هم درست کنیم.


اولین کاری که انجام می دهیم این است که پیازی تازه را بر می داریم و پوست می کنیم و بعد ان را به صورت خلالی و یا نگینی خورد می کنیم. قابلمه ای نسبتا بزرگ بردارید و پیاز را داخل ان خورد کنید و مقداری روغن حدود شش قاشق غذا خوری روغن به ان اضافه کنید. قابلمه را روی گاز بگذارید و منتظر بمانید تا روغن داغ شود و بعد پیاز ها سرخ شوند.


وقتی پیاز ها سرخ شد نوبت اضافه کردن ادویه ها و رنگ دادن به غذای لذیذمان است. زردچوبه و فلفل سیاه و مقداری نمک و دارچین را به پیاز ها اضافه کرده و هم می زنیم تا ادویه ها سرخ شوند. حال رب گوجه فرنگی را به پیاز های سرخ شده اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا بوی خامی ان گرفته شود.گوجه فرنگی ها را به چهار قسمت تقسیم کنید و ان ها را داخل مخلوط کن بریزید و ان ها را به صورت له و پوره ای کنید. می توانید ابتدا گوجه ها را پوست بکنید و بعد داخل مخلوط کن بریزید.


در این مرحله گوجه فرنگی های پوره شده به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید. حدود سه الی چهار دقیقه زمان می برد تا اب گوجه ها کمی تبخیر شود و غلیظ شود. حالا حدود چهار لیوان عصاره مرغ به قابلمه اضافه کنید و بگذارید به جوش اید. تا وقتی عصاره به جوش اید. یک عدد سیب زمینی را بشویید و بعد به چند تکه درشت تقسیم کنید. وقتی اب قابلمه به جوش امد سیب زمینی ها را اضافه کنید و کمی هم بزنید. در قابلمه را بگذارید و حدود پنج دقیقه زمان دهید تا سیب زمینی ها کمی پخته شوند. سه پیمانه برنج را بشویید و چند بار اب کشی کنید بعد برنج را به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید تا برنج و مابقی مواد با هم ترکیب شوند. در قابلمه را ببندید و زیر ان را کم کنید. محتویات قابلمه کم کم قل می خورند و می جوشند و نرم می شوند. حدود بیست دقیقه طول می کشد تا اب برنج کشیده شود.

استانبولی کته ای


بعد از گذشت بیست دقیقه در قابلمه را بردارید و کمی از برنج را مزه کنید. اگر برنج هنوز نپخته بود و مغز ان خام بود حدود یک لیوان اب جوش به ان اضافه کرده و هم بزنید. هم زدن استانبولی باید به صورت زیر و رو کردن باشد تا مواد استانبولی به کف قابلمه نچسبد و بسوزد. بعد از این که یک لیوان اب جوش به استانبولی اضافه کردید باز هم در قابلمه را ببندید و بگذارید تا برنج کمی بپزد. ولی اگر در همان مرحله اول اضافه کردن عصاره مرغ برنجتان پخته بود، مقدار کمی روغن به اطراف قابلمه اضافه کنید و بعد برنج ها را به وسط قابلمه بیاورید. دم کنی را روی در قابلمه بگذارید و در قابلمه را ببندید. دمکنی باعث می شود تا بخار ناشی از پخت استانبولی به ان کشیده شود و برنج خمیر و له نشود. حدود چهل و پنج دقیقه الی پنجاه دقیقه زمان لازم است تا استانبولی به خوبی دم بکشد. اگر تهدیگی برشته و ترد می خواهید قابلمه را روی شعله پخش کن بگذارید تا دم بکشد.

استانبولی کته ای

آخرین آموزش ها
برترین ها