haraj logo
جستجو

جامون گلاب هندی

مواد لازم :
پودر شیر : 1پیمانهآرد سه صفر : 3 قاشق غذا خوریکره : 1 قاشق مربا خوریجوش شیرین : 1/2 قاشق چایخورینمک : به مقدار لازمروغن سرخ کردنی : 1 استکانماست : 2 قاشق غذا خوریشکر : 1.5 پیمانهآب : 2 پیمانهگلاب : 1/3 قاشق چایخوریزعفران : 1/4 قاشق چایخوریدانه هل : 4 عددمغز پسته : به مقدار دلخواه

به نام خدا

 سلام به هاراجی های سحر خیز ... و خوش ذوق ...

امروز میخام طرز تهیه یک دسر جذاب و هیجان انگیزی که با شربت مخصوص نرم و لطیف می شود را براتون بگم که خیلی خوشمزه و دلچسب هست و همه کدبانو های ایرانی در هر سطح از مهارت آشپزی می توانند درست کرده و استفاده کنند.

 


ابتدا در داخل ظرف نسبتا بزرگی آرد سه صفر و جوش شیرین و پودر شیر و نمک را ریخته سپس در الک بریزید و الک کنید تا با هم مخلوط شوند.


حال در ادامه کره ذوب شده و ماست را به مواد مخلوط آرد اضافه نموده و خوب هم می زنیم تا کاملا با هم ترکیب شوند.

دسر جامون گلاب هندی

 

مواد را خوب با دستان تمیز وز دهید تا خمیر چسبناکی درست شود.

( اگر خمیر خشک بود در صورت نیاز ماست بیشتری اضافه کنید).

بعد خمیر درست شده را 3 الی 4 دقیقه با دستان تمیز ورز داده و 15 دقیقه می گذاریم استراحت کند.

دسر جامون گلاب هندی

 

 در این فاصله شربت دسر جامون گلاب هندی را آماده می کنیم اول ...

شیر جوش یا ظرف مناسبی را بر داشته و آب را در داخل آن می ریزیم سپس روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم تا به جوش بیاید وقتی که یه جوش زد شکر را اضافه می کنیم و مدام آرام آرام هم می زنیم تا شکر کاملا در آب جوش حل شود.

 

در ادامه گلاب و زعفران و پودر هل را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا عصاره مواد در آب جوش در بیاید وقتی که شربت به مقدار لازم غلیظ شد از روی حرارت بر می داریم و آماده کنار می گذاریم.

 

 حال می رویم سراغ خمیر ...

در این مرحله باید به خمیر شکل دهیم ...

مقداری کمی از خمیر را بر می داریم و آن را با دست تمیز گرد و به شکل توپ تنیس درست می کنیم...

تمام خمیر را به همین صورت شکل داده تا خمیر تمام شود بعد در داخل ظرف مناسبی آماده کنار می گذاریم.


روغن سرخ کردنی را در داخل تابه گود و نچسبی ریخته و روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم تا داغ شود بعد اولین خمیر گرد شده را در درون روغن داغ می گذاریم.

اول خمیر گرد شده ته نشین شده و پایین می رود ولی وقتی مغز پخت شد به سطح روغن آمده و شروع به سرخ شدن می شود.

 

دسر جامون گلاب هندی

 

 حال به نوبت چندتا چندتا خمیر های گرد شده را در روغن داغ سرخ و برشته کرده و بعد روی در داخل آبکش مناسبی می گذاریم تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.

دسر جامون گلاب هندی

 

حال در ادامه باید گلوله های جامون را در شربت مزه دار کنیم برای این کار ...

اگر شربتی که قبلا آماده کرده بودیم سرد شده مجددا روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم تا داغ شود و 2 الی 3 دقیقه بجوشد بعد حرارت را خاموش کرده و گلوله های جامون را در شربت ریخته و درب ظرف را گذاشته و می گذاریم به مدت 2 الی 3 ساعت خیس بخورند.

دسر جامون گلاب هندی

 

حال بعد از زمان مقرر جامون گلاب هندی ما آماده می شود آن ها را در ظرف سرو ریخته و مقداری مغز پسته به شربت جامون گلاب هندی اضافه کرده و در کنار خانواده محترم میل کنید.

نوش ... جان ...

دسر جامون گلاب هندی


اگر دانه های هل در دسترس شما نبود می توانید به جای آن از پودر هل استفاده کنید.

اگر مایل بودید می دانید به جای ماست از نصف پیمانه شیر استفاده کنید فقط قبل از اضافه کردن آن به مواد اولیه جامون گلاب هندی اول آن در داخل ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت با شعله متوسط قرار دهید تا یه جوش بزند وقتی از سالم بودن شیر مطمئن شدید آن را به مداد مخلوطی اضافه کنید.

 در این دستور غذایی هر پیمانه برابر است با 240 میلی لیتر.

به جای گلاب می توانید از یک قاشق غذا خوری از عصاره گل رز در شربت استفاده کنید.

آخرین آموزش ها
برترین ها