haraj logo
جستجو

نان سمنانی خانگی

مواد لازم :
خمیر مایه : 1 قاشق چایخوریآب ولرم : 1/4 پیمانهشکر : 1 قاشق چایخوریشیر : 1/3 پیمانهشکر : 1/3 پیمانه+1 قاشق چایخوریآرد : دو و یک چهارم پیمانهتخم مرغ : 1 عددنمک : 1قاشق چایخوریروغن مایع : 1/3 پیمانه



ابتدا و برای شروع کار خمیر مایه را عمل می آوریم و برای این منظور1/4 پیمانه آب ولرم با دمایی که دست را نسوزاند و دمایی حدود 40 درجه سانتی گراد را داخل یک ظرف می ریزیم و به آن 1 قاشق چایخوری شکر اضافه می کنیم و شکر را هم می زنیم تا در آب حل شود و سپس 1 قاشق چایخوری خمیر مایه را نیز داخل ظرف می ریزیم و درب ظرف را می بندیم و 10 دقیقه منتظر می شویم تا خمیر مایه عمل کند و حجم مواد ما زیاد شود.

نان سمنانی خانگی

 

سپس 1/3 پیمانه شیر را داخل یک قابلمه می ریزیم و به آن 1/3 پیمانه شکر اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت می گذاریم و منتظر می شویم تا شیر کمی گرم شود و شکر در شیر کاملا حل شود. سپس زیر آن را خاموش می کنیم و منتظر می شویم تا مخلوط شیر و شکر خنک شود.

 

سپس 1 عدد تخم مرغ را که از قبل از یخچال بیرون گذاشته بودیم تا هم دمای محیط شود را داخل یک ظرف می شکنیم و 1/3 آن را بر می داریم و بقیه را برای رومال نان نگه می داریم و تخم مرغ را داخل یک ظرف می ریزیم و به آن 1/2 پیمانه روغن مایع و 1 قاشق چایخوری نمک اضافه می کنیم و آنها را خوب مخلوط می کنیم و سپس مخلوط شیر و شکر مرحله قبل را به همراه خمیر مایه عمل آمده مرحله اول به مواد اضافه می کنیم و آنها را خوب مخلوط می کنیم و در ادامه حدود دو و یک چهارم پیمانه آرد را الک کرده و آن را کم کم به مواد فوق الذکر اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا آرد با مواد ما قاطی شود و در نهایت خمیر را با دست ورز می دهیم تا خمیر نرمی که به دست نمی چسبد حاصل شود و فقط باید آرد را به صورت کنترل شده و درحدی ریخت که خمیر حالت نرم و غیر چسبنده داشته باشد و شاید نتوان مقدار دقیقی برای آرد بیان کرد. اکنون خمیر نان سمنانی ما آماده است و خمیر را داخل یک ظرف که کف آن را چرب کرده ایم می گذاریم و  روی آن را با نایلون می پوشانیم و به خمیر برای مدت 1 ساعت و نیم داخل آشپزخانه استراحت می دهیم تا خمیر ما حجیم شود.

نان سمنانی خانگی


سپس در ادامه خمیر را بعد از استراحت از ظرف در آورده و با دست پف آن را می گیریم و سپس خمیر را کمی ورز داده و آن را گرد می کنیم و آن را با کارد به 8 تکه مساوی تقسیم می کنیم و سپس چونه های خمیر را مجددا گرد می کنیم و روی آنها را می پوشانیم و به خمیر برای 20 دقیقه استراحت می دهیم. 

 

 

سپس کف سینی فر را کاغذ روغنی می گذاریم و چونه های خمیر را کف سینی فر و به شکل بیضی باز می کنیم و روی خمیر را با چنگال طرح دلخواه می اندازیم و روی آن را مقداری از تخم مرغ باقی مانده با کمک قلمو بعنوان رومال نان می مالیم و در صورت تمایل کمی پودر پسته و یا کنجد و ... می ریزیم که اختیاری است و سپس سینی را داخل فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتی گراد برای مدت 25 دقیقه قرار می دهیم تا نان ما بپزد و آماده شود و سپس 4 دقیقه گریل را روشن می کنیم تا روی نان نیز خوش رنگ و طلایی شود.

 

سپس وقتی نان پخت آن را از فر در می آوریم و بعد از سرد شدن نان را از روی سینی جدا می کنیم و این نان خوشمزه را برای صبحانه و یا برای عصرانه و یا میان وعده همراه با پنیر و کره و مربا و چای می خوریم. نوش جان

 نان سمنانی خانگی

آخرین آموزش ها
برترین ها