haraj logo
جستجو

نان سنگک خانگی

نان سنگک خانگی به همراه کنجد علاوه بر سالم بودن یه منبع غنی از انواع ویتامین ها، کلسیم، پروتئین و آهن هست. حالا اگه این نان سنگک خانگی را با آرد سبوس دار درست کنین، فیبر و سبوس موجود در اون به هضم موثرتر غذا و بهبود یبوست هم کمک می کنه. در این مطلب می خوام طرز تهیه نان سنگک خانگی رو بهتون آموزش بدم که در فر درست میشه. نان سنگک یکی از محبوب ترین نان ها بین ما ایرانی هاست که در وعده های صبحانه، ناهار و شام در کنار مواد مغذی مثل پنیر خانگی و سبزی سرو می کنیم. خب بیشتر از این منتظرتون نمیذارم با من همراه شین تا به سادگی یه نان سنگک خانگی خوش طعم و خوش عطر رو درست کنین.

مواد لازم :
خمیر مایه 1/2 قاشق چای خوریآرد 2 پیمانهآب ولرم 2 پیمانهنمک به میزان لازمکنجد به میزان لازمکره جامد به میزان لازم

مدت زمان آماده سازی : ۱۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۲۰ دقیقه

زمان کل : ۳۵ دقیقه

برای : ۴ نفر

عکس نان سنگک خانگی شاخص

 

طرز تهیه نان سنگک خانگی

 

مرحله اول: درست کردن خمیر ترش

برای درست کردن یک نان سنگک خانگی با کیفیت، ابتدا باید خمیر ترش آن را از 24 ساعت قبل درست کنید، برای درست کردن خمیر ترش یک کاسه بزرگ بردارید. مقدار 1/3 آرد را با خمیر مایه کمی مخلوط کنید. سپس 1 پیمانه آب ولرم (آبی که دست را نسوزاند) را به آن ها اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید، سپس درب کاسه را بپوشانید و برای 24 ساعت آن را در یخچال بگذارید.

 

مرحله دوم: درست کردن خمیر نان سنگک خانگی

بعد از گذشت مدت زمان گفته شده، حالا باقی مانده آرد و آب ولرم را با مقداری نمک کمی مخلوط کنید. سپس به کمک یک همزن خوب خمیر را بزنید تا یک دست شود. حالا خمیر ترشی که در مرحله قبل آماده کردید را به خمیر نان سنگک اضافه کنید و خوب ورز دهید و برای مدت 2 ساعت در یخچال بگذارید تا خمیر استراحت کند.

 

مرحله سوم: آماده سازی سنگ ریزه ها

برای اینکه یک نان سنگک خانگی حرفه ای داشته باشید، نیاز به مقداری سنگ ریزه دارید. پس یک سینی فر را بردارید و سنگ ریزه ها را داخل آن بریزید. سپس به اندازه ای که سنگ ریزه ها به خوبی داغ شوند سینی را داخل فر بگذارید.

نان بالن بازلاما

 

مرحله چهارم: شکل دادن به خمیر

در این مرحله از تهیه نان سنگک خانگی، مهم ترین نکته این است که یک کاسه آب کنار دست تان داشته باشید. پس اول پیشخوان آشپزخانه خود را با پاشیدن آب کمی خیس کنید. سپس دست تان خود را نیز خیس کنید و مقداری از خمیر را بردارید و روی پیشخوان آشپزخانه خود آن را پهن کنید. توجه داشته باشید که خمیر نان سنگک باید شل و مرطوب باشد، بنابراین نگران نشوید اگر خمیرتان شل است و مدام دست های خود را خیس کنید و خمیر را پهن کنید.

 

مرحله پنجم: پخت نان سنگک خانگی

حالا سینی فر را که سنگ ریزه ها را در آن داغ کردید را از فر خارج کنید، مراقب باشید چون خیلی داغ است. روی سنگ ریزه های داغ را با کره جامد چرب کنید تا خمیر به سنگ ریزه ها نچسبد و راحت جدا شود. حالا خمیر را به آرامی از روی پیشخوان آشپزخانه بردارید و از یک طرف با احتیاط روی سنگ ها پهن کنید و به میزان دلخواه کنجد روی نان سنگک خانگی بریزید. سپس سینی را در فر بگذارید تا زمانی که اطراف نان طلایی شود. حالا سینی را از فر خارج کنید و نان را برگردانید تا طرف دیگر آن هم بپزد. نگران سنگ هایی که به نان می چسبند نباشید، بعد از خنک شدن نان می توانید آن ها را جدا کنید.

 

نوش جان

 

تصویر نان سنگک خانگی

 

نکات کلیدی تهیه نان سنگک خانگی

اندازه مواد اولیه که در دستور نان سنگک خانگی آمده است، تقریبی هستند. در صورت تمایل می توانید مقدار مواد اولیه را با رعایت نسبت ها تغییر دهید.

در تهیه نان سنگک خانگی در صورت تمایل از آرد سبوس دار نیز می توانید استفاده کنید.

با این مقدار مواد میتوانید یک عدد نان سنگک خانگی بزرگ یا دو عدد نان کوچک تهیه کنید.

عکس از اینستاگرام:

@ashpazi_ba_sana

آخرین آموزش ها
برترین ها