haraj logo
جستجو

قطاب خانگی

مواد لازم :
تخم مرغ : 1 عددروغن مایع : 50 گرمماست : 1/2 پیمانهبکینگ پودر : 1 قاشق مربا خوریآرد : 2 پیمانهمغز گردو : 150 گرمشکر : 1/2 پیمانهپودر دارچین : 1 قاشق چایخوریپودر هل : 1 قاشق چایخوریمغز پسته : 80 گرمپودرقند : 3 پیمانهروغن سرخ کردنی : 1 استکان

به نام خدا

 سلام به هاراجی های خوش سلیقه ... و با صفا ... 


 ابتدا آرد را دو الی سه بار الک می کنیم تا نا خالصی نداشته باشد بعد در داخل ظرفی می ریزیم و آماده کنار می گذاریم.


ابتدا تخم مرغ را در داخل ظرف مناسب و گودی شکسته و با هم زن دستی هم می زنیم تا سفیده و زرده تخم مرغ با هم مخلوط شده مایه روان و یک دستی درست شود.


بعد در ادامه ماست و روغن مایع را اضافه می کنیم و مجددا مواد را با هم زن خوب هم زده تا مواد مخلوطی کاملا با هم ترکیب شود.


 سپس یک پیمانه از پودر قند را اضافه نموده و مواد را هم زده تا خوب مخلوط شوند.

 

 بکینگ پودر و نصف پودر هل را اضافه می کنیم و مواد را هم زده تا با سایر مواد مخلوطی کاملا ترکیب شوند.


 حال در ادامه آرد الک شده را کم کم اضافه می کنیم و مواد را با قاشق غذا خوری زیر و رو کرده و هم می زنیم تا آرد با سایر مواد ترکیب شده و خودش را بگیرد.

 

سپس مواد مخلوطی را با دستان تمیزی به مدت 4 الی 6 دقیقه خوب وز می دهیم تا خمیر نرم و یک دستی درست شود بعد روی آن را با نایلون تمیزی پوشش داده و بعد حوله روی آن می کشیم و در دمای اتاق نسبتا گرم به مدت 2 ساعت می گذاریم استراحت کند.

قطاب خانگی

 

 حال در این فاصله مواد میانی قطاب را آماده می کنیم برای این کار شکر و باقی مانده پودر هل را در داخل ظرف مناسبی می ریزیم و مواد را زیر و رو کرده و هم می زنیم تا خوب با هم مخلوط شوند.


سپس مغز گردو ها را در داخل نایلون زیپ داری ریخته و با گوشت کوب آن ها را کوبیده تا پوره شوند.

( از هاونگ برای پوره کردن مغز گردو ها هم می توانید استفاده کنید).

 

بعد در ادامه پوره مغز گردو را به همراه پودر دار چین را به  مواد مخلوطی شکر و و پودر هل اضافه می کنیم و مواد را زیر و رو کرده و هم می زنیم تا خوب با هم مخلوط شوند و در آخر برای این که مواد ترکیبی خشک خوب به هم بچسبند و در لای خمیر بهتر قرار بگیرند گلاب را اضافه می کنیم و مواد را زیر و رو کرده تا کاملا همه مواد مرطوب شوند.

حال مواد میانی قطاب آماده شد ...


بعد از زمان مقرر روی سطح تمیزی مقداری آرد پاشیده و با کمک وردنه خمیر را باز می کنیم و با قالب دایره ای شکل خمیر هایی هم اندازه را برش می زنیم.

قطاب خانگی

 

سپس مانند مقداری از مود میانی را وسط خمیر می ریزیم و لبه ی یک طرف خمیر را روی طرف دوم قرار می دهیم به صورتی که نیم دایره درست شود بعد با مقداری آب لبه ها را مرطوب کرده و فشار می دهیم تا محکم به هم بچسبند سپس مانند تصویر زیر دور لبه ها را پیچ می دهیم.

 

سپس روغن سرخ کردنی را در داخل تابه نچسب و مناسبی می ریزیم و آن را روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم تا داغ شود بعد خمیر های آماده شده را مرتب و به نوبت در داخل روغن داغ قرار می دهیم تا سرخ شوند.

قطاب خانگی

 

بعد از این که طرف اول خوب سرخ شده قطاب ها را بر می گردانیم تا طرف دوم هم برشته و سرخ گردد.

قطاب خانگی

 

حال قطاب های سرخ شده را روی دستمال و یا حوله کاغذی قرار داده تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.


 بعد در ادامه قطاب ها را در داخل ظرف حاوی پودر قند می غلتانیم تا به پودر قند آغشته شوند.

 

مغز پسته ها را با آسیاب کن و یا هاونگ پوره می کنیم و مقداری روی قطاب ها می ریزیم.

نوش ... جان ...

قطاب خانگی

آخرین آموزش ها
برترین ها