haraj logo
جستجو

موساکا یونانی

مواد لازم :
گوشت چرخ کرده : ۵۰۰ گرمبادمجان : ۵ عددگوجه فرنگی : ۱ عددرب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذا خوریسیر : ۳ حبهپیاز : ۱ عددفلفل دلمه ای : ۱ عددسیب زمینی : ۲ عددسس سفید : به مقدار لازمتخم مرغ : ۳ عددنمک و فلفل : به مقدار لازم

باید براتون بگم این غذا همانطور که از اسمش مشخصه یه غذای یونانی هستش که بسیار خوشمزه و پرطرفداره. البته بدلیل نزدیک به ذائقه کشور خودمون اینجا هم طرفدارای زیادی داره.


ابتدا سیب زمینی هامونو خوب میشوریم و می ذاریم کنار. سپس یه قابلمه برمیداریم و پر آب میکنیم و می ذاریم رو حرارت و سیب زمینی ها رو هم میرزیم تو قابلمه با کمی نمک تا بپزه. وقتی سیب زمینی ها پخت از قابلمه در میاریم و می ذاریم که خنک شه. همین که خنک شد پوستشو میگیریم و سیب زمینی هارو حلقه ای برش میدیم و می ذاریم کنار تا از اشون استفاده کنیم.

حالا نوبت بادمجان هامونه اول خوب میشوریم و پوست میکنیم و برش میزنیمشون از وسط و کمی نمک میزنیم بهش تا آبش خارج بشه که موقع سرخ شدن روغن زیادی مصرف نکنه. یه ۲۰ دقیقه ای می ذاریم بادمجانها با نمک بمونه که آبش بیاد بیرون بعد از ۲۰ دقیقه بادمجانها رو خشک میکنیم. سپس یه تابه برمیداریم و می ذاریم رو حرارت و روغن میریزیم داخلش تا روغن داغ شه همین که روغن داغ شد بادمجانها رو میندازیم تو روغن و قشنگ دو طرفشو سرخ میکنیم و بعد از سرخ شدن بادمجانها رو روی یه حوله کاغذی می ذاریم تا روغن اضافیش بره.

البته طور دیگه ای هم میتونید بادمجانها رو سرخ کنید اون هم روش گریل کردن هستش. که بعد از اینکه آب بادمجانها رو گرفتیم سینی فر رو چرب میکنیم و بادمجانها رو میچینیم تو سینی کمی هم روغن یا روغن زیتون میریزیم روش و گریل فر رو روشن میکینیم و قتی بادمجانها تغییر رنگ داد در میاریم و بادمجانها رو از روی دیگش می ذاریم و گریل میکنیم.

در نهایت بادمجانهای سرخ شدمون رو می ذاریم کنار تا از اش استفاده کنیم.

موساکا یونانی


حالا میریم سراغ پیازمون اول خوب میشوریمش و پوست میکنیم و نگینی خردش میکنیم و می ذاریم کنار. سپس سیر و میشوریم و پوستشو میگیریم و ریز خرد میکنیم و می ذاریم کنار. حالا نوبت گوجه فرنگی و فلفل دلمه ایی هستش. اونها رو هم میشوریم و بعد از اینکه خشک شد ریز خردشون میکنیم و می ذاریم کنار.

در ادامه یه تابه رو برمیداریم و می ذاریم رو حرارت و روغن میریزیم داخلش تا داغ شه وقتی روغنمون داغ شد پیازهایی که نگینی خرد کرده بودیم رو میریزیم تو روغن و شروع میکینم به تفت دادنش همین که کمی سبک شد زردچوبه رو همراه با سیرهای که خرد کرده بودیم به تابه اضافه میکینم و مجدد یه تفت  کوچیک میدیم و بعد از اون نوبت فلفل دلمه ایی های هستش که خرد کرده بودیم اونها رو هم میریزیم تو تابه و با هم تفت میدیم.

سپس گوشت چرخ کردمون رو هم اضافه میکنیم و با بقیه مواد تفت میدیم تا خوب سرخ بشه همین که گوشتمون تغییر رنگ داد گوجه فرنگی های خرد شده رو میریزیم تو تابه و با مخلوط گوشت و پیاز و فلفل تفت میدیم و می ذاریم تا اگر گوجه ها باعث شدن آب بندازه موادمون قشنگ آبش خشک بشه وقتی آب مواد تبخیر شد رب گوجه فرنگی رو اضافه میکنیم و با مواد تفت میدیم تا خامی رب گرفته بشه و سرخ بشه و در آخر نمک وفلفل رو هم اضافه میکنیم و در تابه رو می ذاریم و حرارت رو کم میکنیم تا مخلوط موادمون خوب بپزه با هم و طعم بگیرن.

موساکا یونانی


حالا ظرفی رو که میخواهیم توش موساکا رو درست کنیم رو برمی داریم و کفشو چرب میکنیم سپس کف ظرفمون رو یه لایه از بادمجانهایی که سرخ کرده بودیم میچینیم. سپس مخلوط گوشتی که درست کرده بودیم رو مقداریش رو میریزیم رو بادمجانها که کامل روی بادمجانها رو بپوشونه. سپس مجدد بادمجانها رو میچینیم و بعد مخلوط گوشتی رو میریزیم و انقدر این کارو ادامه میدیم تا موادمون تمام بشه.

سپس در آخر سیب زمینی هایی که پخته و حلقه ای برش داده بودیم رو لایه گوشتیمون میچینیم. حالا یه ظرف برمیداریم و سس سفید رو با تخم مرغ هامون مخلوط میکنیم و خوب میزنیم تا یکدست بشن با هم. (البته به جای سس سفید و تخم مرغ میتونید از سس بشامل هم استفاده کنید) سپس مخلوط سس سفید و تخم مرغمون رو رو تمام سیب زمینی ها که لایه آخر بود میریزیم و خوب پخشش میکنیم که همه سطح رو بپوشونه. سپس روی ظرفمون رو با فویل میبندیم و ۴۵ دقیقه می ذاریم ظرفمون رو تو فری که با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد از قبل داغ کرده بودیم. بعد ۵ دقیقه آخر پخت فویل رو برمیداریم و ظرف رو می ذاریم تو قسمت گریل تا روی موساکامون سرخ بشه. دیگه موسوکای ما آماده هستش. نوش جان.

آخرین آموزش ها
برترین ها