haraj logo
جستجو

نان گاتا با مغز شکری

مواد لازم :
شیر : 1/4 قاشق چایخوریتخم مرغ : 3 عددنمک : 1/4 قاشق چایخوریارد : 500 گرمخمیر مایه : 1/2 قاشق چایخوریکنجد : مقدار کافیزرده تخم مرغ : 1 عددبکینگ پودر : 1 قاشق چایخوریکره : 350 گرمشکر : 1/2 پیمانهزعفران دمکرده : 1 قاشق غذاخوری

یکی از نانهای خوشمزه که نسبت به بقیه انواع نان طرز تهیه نسبتا راحتی دارد و بسیار خوشمزه است و بیشتر در ارمنستان و امریکا هنگام صبحانه خورده می شود نان گاتا است . نان گاتا یک خمیر ساده است که  به صورت شکم پر تهیه می شود و به دو صورت مغز شکری و یا مغز شکلاتی گردویی قابل تهیه است و هر دو انها خوشمزه است. در این مطلب طرز تهیه نان گاتا را با مغز شکری که شامل شیر و نمک و کره و کنجد و بکینگ پودر و تخم مرغ و زرده تخم مرغ و خمیر مایه و آرد است را برایتان می نویسم و امیدوارم ان را در منزل تهیه کرده و بعنوان صبحانه و همراه با پنیر و کره  عسل و ... میل کنید و با یک نان خوشمزه خانگی بیشتر اشنا شوید.


ابتدا و برای شروع تهیه این نان ابتدا خمیر نان را تهیه می کنیم برای این منظور ، تخم مرغها را که از قبل در دمای محیط قرار داده ایم داخل یک ظرف می شکنیم و ان را با 1/2 قاشق چایخوری خمیر مایه و 1/4 قاشق چایخوری شیر قاطی می کنیم.


:

سپس در ادامه در این مرحله ، 250 گرم کره را که در دمای اتاق نرم شده را به مواد اضافه می کنیم و سپس 1/4 قاشق چایخوری نمک و 400 گرم ارد و بکینگ پودر مخلوط شده و الک شده را به مواد اضافه می کنیم و با ان مخلوط می کنیم تا ارد کاملا در مواد حل شود و یکدست شود.اکنون خمیر نان گاتا اماده است و فقط باید ورز داده شود و استراحت کند.

نان گاتا با مغز شکری


:

سپس در ادامه در این مرحله ، روی یک سطح صاف کمی ارد می ریزیم و خمیر را روی آن سطح 5 دقیقه با دست ورز می دهیم تا یکدست شود. سپس روی خمیر را سلفون می کشیم و به ان برای مدت نیم ساعت در محیط اتاق استراحت می دهیم تا حجمش زیاد شود.

نان گاتا با مغز شکری


سپس در ادامه در این مرحله مواد داخلی گاتای شکری را تهیه می کنیم ، برای تهیه مواد داخلی گاتا 100 گرم  ارد را داخل یک تابه و روی گاز تفت می دهیم تا بوی خامی ان گرفته شود و کمی تغییر رنگ دهد و سپس به ان نصف لیوان شکر و 100 گرم کره نرم شده اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم تا مانند خرده نان شودو حالت پودری پیدا کند.



سپس در ادامه در این مرحله ، بعد از استراحت خمیر نان ، ان را به 4 قسمت مساوی تقسیم می کنیم. سپس چانه های خمیر را با وردنه به شکل گرد باز می کنیم و داخل ان را از مواد داخلی گاتا تهیه شده در مرحله قبل می ریزیم و ان را جمع می کنیم و مجددا با وردنه باز می کنیم و پهن می کنیم و به خمیر برای نیم ساعت استراحت می دهیم .این کار را برای هر 4 خمیر انجام می دهیم .

نان گاتا با مغز شکری







نان گاتا با مغز شکری

آخرین آموزش ها
برترین ها