haraj logo
جستجو

پیروگی گوشت و قارچ

مواد لازم :
گوشت راسته گاو : ۲۵۰ گرمپیاز : ۱ عددقارچ : ۱۳۰ گرمجعفری : به مقدار لازمآرد : ۳ پیمانهتخم مرغ : ۱ عددکره : ۱/۴ پیمانهروغن سرخ کردنی : به مقدار لازمماست چکیده : ۱و۱/۴ پیمانهنمک،فلفل،زردچوبه : به مقدار لازم


اول از همه باید توضیح بدم بهتون که این غذا، غذای کشورهای اروپای شرقی هستش و تقریبا شبیه پیراشکی های خودمون هستش. یکی دیگه از خوبی های این غذا اینه که خمیرش احتیاج به استراحت زیاد نداره تقریبا نیم ساعت کفایت میکنه و خیلی سریع و راحت درست میشه و بسیار خوشمزه هستش.

ابتدا میریم سراغ گوشتمون گوشت راسته مونو اول خوب میشوریم و میزاریم خشک بشه چون میخواهیم برش بدیم بافتش خراب نشه. وقتی خشک شد به صورت ریز و کوچیک خرد میکنیمش یا اینکه با بسته به سلیقتون اگه دوست دارین میتونین چرخش کنین که راحتتر باشین.

در ادامه یه تابه رو برمیداریم و میزاریم رو حرارت بالا و روغن میریزیم داخلش تا روغنمون داغ بشه زمانی که روغن داغ شد گوشتمون رو میریزیم تو تابه و شروع میکنیم به تفت دادنش همین جور که داریم تفت میدیم گوشتمون رو نمک و فلفل هم میریزیم داخل تابه و با هم سرخ میکنیمشون که گوشتمون طعم دار هم بشه. باید دقت کنیم گوشتمون قشنگ سرخ بشه وقتی کامل سرخ شد از تابه در میاریم و میزاریمش کنار.

در ادامه قارچها رو برمیداریم و خوب میشوریم تا آلودگی روی قارچها باقی نمونه و میزاریم خشک بشن. بعد از خشک شدن قارچ ها رو خرد میکنیم نه خیلی درشت نه خیلی ریز که گوشتشش از بین نره ومزه اش تو غذا مشخص باشه.


در این جا جعفری رو که داشتیم رو خوب میشوریم و میریزیم تو آبکش تا آبش بره وقتی آبش رفت خردش میکنیم. یادمون باشه زمانی که خیسه خرد نکنیمشون چون آب میندازه جعفریمون و طعم غذا خراب میشه.

حالا نوبت پیازمونه اول خوب میشوریم، پوستشو میکنیم و به صورت نگینی خرد میکنیمش. حالا یه تابه رو برمیداریم و میزاریم رو حرارت و روغن میریزیم داخلش و میزاریم روغنمون داغ بشه وقتی روغن داغ شد پیازهایی که نگینی خرد کرده بودیم رو میریزیم داخل تابه و شروع میکنیم به تفت دادنش همین که کمی سبک شد خیلی کم زردچوبه رو هم اضافه میکنیم به پیاز ها و مجدد تفت میدیم تا طلایی بشه.

وقتی پیازهامون طلایی شد قارچهایی که از قبل خرد کرده بودیم رو به پیاز ها اضافه میکنیم و مدام هم میزنیم که پیاز ها نسوزه و قارچ هامونم نچسبه تا قارچهامون سرخ بشه و آب نندازه و رنگ طلایی بگیره.

وقتی به این مرحله رسیدیم گوشتهامونم که از قبل سرخ کرده بودیم و گذاشته بودیم کنار رو به تابه قارچ و پیاز داغمون اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیمش و یه تفت میدیم با هم دیگه و بعد تابه رو از رو حرارت برمیداریم و بعد جعفری هایی که خرد کرده بودیم رو بهش اضافه میکنیم و با هم یه هم میزنیم تا جعفری هم با موادمون کامل مخلوط بشه.

در ادامه یه کاسه برمیداریم و مواد داخل تابه رو میریزیم تو کاسه و ۱ پیمانه از ماست چکیده ای که داشتیم رو میریزیم داخل کاسه و موادمون رو با ماست کاملا مخلوط میکنیم و رو کاسه رو کیسه فریزر میکشیم و میزاریم مواد رو تو یخچال.


در این مرحله خمیرمون رو درست میکنیم. تا وقتی ما خمیر رو آماده کنیم میزاریم موادمون تو یخچال بمونه. حالا یه کاسه برمیداریم و آردمون رو میریزیم داخل کاسه. سپس یه کاسه دیگه برمیداریم ۱/۴ پیمانه باقی مانده ماست چکیده رو همراه با تخم مرغ و کره ایی که گذاشتیم نرم شده رو میریزم داخل کاسه و خوب هم میزنیم تا کامل مخلوط و یکدست بشه بعد این مایعمون رو آرام آرام روی کاسه ایی که ارد توش بود میریزیم و هم میزنیم طوری که خمیرمون سفت بشه زمانی که دیگه خمیرمون دیگه قابل هم زدن نبود از سفتی کمی آرد میریزم رو تخته ایی که داریم و خمیر رو میزاریم روش و شروع میکنیم به ورز دادنش اگه دیدیم که خمیر کمی میچسبه یه کوچولو آرد میزنیم بهش و ورز میدیم تا جایی که به راحتی شکل بگیره و یه نیم ساعت میزاریم خمیرمون بمونه.

پیروگی گوشت و قارچ


بعد از نیم ساعت رو تخته آشپزخانه آرد میریزیم و بعد خمیرمون رو با وردنه پهنش میکنیم که بتونیم قالب بزنیم و به یاد داشته باشیم خمیرمون باید نازک باشه و ضخامتش به چند میلی متر بیشتر نرسه. حالا یه لیوان رو برمیداریم و با سر لیوان خمیرها رو دایره ای برش میدیم. سپس مواد رو از یخچال در میاریم و کمی از مواد رو برمیداریم و میزاریم وسط خمیرهامون که دایره ای قالب زدیم و بعد خمیرمون رو دو سرشو میچسبونیم به هم برای اینکه خوب لبه هاش بچسبه بهم لبه خمیر رو کمی با آب خیس میکنیم و بعدش لبها رو با چنگال فشار میدیم که مدل قشنگی بگیره.

حالا یه قابلمه رو میزاریم رو حرارت و آب میریزیم و میزاریم تا آب به جوش بیاد سپس پیروگی هامونو میریزم تو آب و میزاریم حدود ۵ دقیقه آب پز بشه و بعد در میاریم از آب و میزاریم تو آبکش تا آبش بره. سپس یه تابه رو برمیداریم و روغن میریزیم داخلش وقتی داغ شد پیروگی ها رو میریزیم تو روغن تا سرخ شه. فقط دو طرفش کامل باید سرخ بشه و بعد از سرخ شدن میزاریم تا روغن اضافیش بره و سرو میکنیم . نوش جان

پیروگی گوشت و قارچ

آخرین آموزش ها
برترین ها