haraj logo
جستجو

دلمه بادمجان

دلمه بادمجان یکی از انواع دلمه می باشد. “دلمه” یک کلمه ترکی به معنی “پر شده” است. دلمه برگ مو، دلمه فلفل دلمه ای، کدو سبز، گوجه فرنگی از انواع مختلف دلمه می باشند. اما طعم بی نظیر بادمجان باعث شده تا دلمه بادمجان شکم پر، محبوب ترین دلمه شناخته شود. این غذای لذیذ جزو بهترین غذاهای سنتی ایرانی محسوب می شود. و به دلیل ظاهر شکیل و وسوسه برانگیزش، مناسب سرو در مهمانی ها می باشد. دلمه بادمجان خوشمزه را می توانید به عنوان فینگر فود هم سرو کنید. دلمه بادمجون را معمولا با بادمجان دلمه ای تهیه می کنند. مواد داخل شکم بادمجان، مشابه دلمه های دیگر می باشد. که شامل برنج، لپه، گوشت چرخکرده، سبزی مخصوص دلمه، پیاز، رب و ادویه جات می باشد. در تهیه بادمجان دلمه ای می توان گوشت را از مواد حذف کرد و به جای آن مواد دیگری مانند سویا، قارچ یا سبزیجات را جایگزین کرد. دلمه بادمجان بدون گوشت مناسب افرادی ست که به هر دلیل نمی توانند گوشت بخورند و یا گیاهخوار هستند. در این مطلب طرز تهیه دلمه بادمجان مجلسی و خوشمزه را مرحله به مرحله برای شما آماده کرده است. در این رسپی با ما همراه شوید.

مواد لازم :
برنج 1 پیمانهلپه ½ پیمانهبادمجان دلمه ای 5 عددگوشت چرخکرده 300 گرمپیاز 4 عددسبزی مخصوص دلمه(جعفری،گشنیز،تره،مرزه و نعنا) 500 گرمرب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوریگوجه فرنگی 4 عددآب 3 پیمانهنمک به مقدار لازمزردچوبه به مقدار لازمفلفل سیاه به مقدار لازمروغن به مقدار لازم

مدت زمان آماده سازی : ۳۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۸۵ دقیقه

زمان کل : ۱۲۰ دقیقه

برای : ۵ نفر

تصویر

 

تصویر

 

طرز تهیه دلمه بادمجان

 

مرحله اول:

برای تهیه دلمه بادمجون بهتر است از شب قبل لپه را خیس کنید. لپه را که از شب پیش خیسانده اید، همراه با مقداری آب درون قابلمه روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود. (نیم پز یعنی وقتی لپه را میان دو انگشت فشار بدهید نرم نیست اما می توانید آن را له کنید)

 

مرحله دوم:

 حالا باید برنج را به حالت آبکشی بپزید تا نیم پز شود. درون قابلمه ای مقداری آب را روی حرارت قرار داده تا به جوش بیاید، سپس برنج را به آن اضافه کرده و اجازه دهید برای 10 دقیقه بپزد. (وقتی دانه برنج را میان دو انگشت فشار دهید باید اطرافش نرم و مغز آن کمی خام باشد) وقتی برنج به این حالت رسید آن را آبکش کنید.

 

مرحله سوم:

سر بادمجان ها را با چاقو ببرید و داخل آن ها را طوری که به دیواره بادمجان لطمه ای وارد نشود، خالی کنید. سپس کمی نمک به روی بادمجان ها ریخته و برای نیم الی 1 ساعت درون سبد آبکش قرار دهید تا تلخی بادمجان ها گرفته شود. (دلمه بدمجون با پوست تهیه می شود. اما برای تزئین و زیبایی ظاهر بادمجان، می توانید پوست بادمجان را مدل دار، یکی در میان و یا شطرنجی بگیرید)

 

مرحله چهارم:

2 عدد از پیاز ها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید. درون تابه ای کمی روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. حالا پیازها را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا سبک شده و خامی آن گرفته شود. سپس گوشت چرخکرده را به پیازها اضافه کنید. آن ها را کمی تفت داده و بعد زردچوبه و نمک فلفل را بریزید و باز تفت دهید. 2 قاشق رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کرده و تفت دهید تا خامی آن گرفته شده و سرخ شود. حالا در تابه را گذاشته و روی حرارت ملایم اجازه دهید مواد گوشتی کمی باهم پخته شوند. (حدود 15 دقیقه کافی ست)

طرز تهیه اسموتی موز و توت فرنگی

 

مرحله پنجم:

سبزی مخصوص دلمه را که شسته و ریز خرد کرده اید به مواد گوشتی اضافه کنید. نیازی نیست تا سبزی سرخ شوید. همین که خامی آن گرفته شده و نرم شود کافی ست. سپس برنج و لپه نیم پز شده را به مواد گوشتی اضافه کنید و آرام هم بزنید تا باهم مخلوط شوند. (مراقب باشید تا برنج و لپه له نشوند) مواد میانی دلمه بادمجان آماده است.

 

تصویر

 

مرحله ششم:

حالا باید داخل بادمجان ها را با مواد پر کنید. در صورت تمایل می توانید بادمجان های تو خالی را کمی در روغن سرخ کنید. اما نیازی نیست و کاملا سلیقه ای می باشد. تمام بادمجان ها را با مواد گوشتی پر کنید و سر بادمجان را روی آن بگذارید تا مواد در حین پخت بیرون نریزد.

 

عکس

 

مرحله هفتم:

2 پیاز باقی مانده را نگینی خرد کنید. درون قابلمه ای که قرار است دلمه ها را بپزید کمی روغن ریخته روی حرارت قرار دهید و پیازها را به آن اضافه کرده و تفت دهید. 4 عدد گوجه فرنگی را نگینی خرد کنید. داخل شکم بادمجان ها را که خالی کرده بودید به همراه گوجه فرنگی های نگینی به درون قابلمه اضافه کنید. حالا نمک، فلفل و زردچوبه هم بریزید و کمی تفت دهید تا خامی مواد گرفته شود. سپس 3 پیمانه آب درون قابلمه بریزید. (می توانید برای رنگ بیشتر سس دلمه بادمجان، کمی رب گوجه فرنگی هم داخل این مواد اضافه کنید)

 

مرحله هشتم:

پس از اینکه آب درون قابلمه به جوش آمد حالا دلمه های آماده شده را درون قابلمه و بین مواد سس بچینید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید دلمه ها به خوبی پخته شوند. در حین پخت می توانید در قابلمه را بردارید و کمی از آب سس را با قاشق داخل شکم بادمجان ها بریزد تا هم مواد میانی خشک نباشند و طعم بهتری بگیرند. پس از گذشت 1 ساعت دلمه بادمجان خوشمزه شما آماده می باشد. آن را درون ظرف مناسب سرو کرده و نوش جان کنید.

 

تصویر

 

نکات کلیدی تهیه دلمه بادمجان:

می توانید برای تهیه دلمه بادمجون از بادمجان قلمی استفاده کنید. دلمه بادمجان قلمی تفاوت زیادی با بادمجان دلمه ای ندارد. فقط برش ها روی بادمجان افقی می باشد و مواد کمتری درون هر بادمجان می توان جا داد.

 

تصویر

 

می توانید درون بادمجان را با مواد دلخواه گوشتی یا غیر گوشتی پر کنید، سپس پنیر پیتزا روی آن بریزید. دلمه بادمجان با پنیر پیتزا را بایستی درون فر آماده کنید. دلمه بادمجان در فر نیز یکی دیگر از روش های پخت این غذا می باشد.

اگر شما دوست دارید طعم مواد میانی دلمه کمی ترش و ملس باشد، می توانید به جای رب گوجه فرنگی از رب انار به عنوان چاشنی استفاده کنید. دلمه بادمجان با رب انار طعم بسیار دلپذیری خواهد داشت که پیشنهاد می کنیم امتحان کنید.

شما می توانید در تهیه مواد میانی دلمه و سس دلمه از سیر خام خرد شده هم استفاده کنید. 

 

خوشحال می شویم دلمه بادمجان را طبق دستور تهیه کرده و عکس آن را در صفحه اجتماعی اینستاگرام با هشتگ آشپزی_ایران_کوک به اشتراک بگذارید.

 

آخرین آموزش ها
برترین ها