haraj logo
جستجو

آش خیار

یکی از آش های محلی خوشمزه ایرانی آش خیار چمبر است. این آش بیشتر در استان مرکزی و اطراف آن تهیه میشود.

مواد لازم :
خیار چمبر : 1 کیلوگوشت : 200 گرمنعنا خشک : 2 قاشق غذاخوریسیر : 10 حبهپیاز : 3 عددگندم : 1 لیوانعدس : 1 لیواننان خشک : 2 قاشق غذاخوریکشک : 1 لیواننمک و فلفل : به مقدار لازم

مدت زمان آماده سازی : -۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۵ دقیقه

برای : ۸ نفر

تصویر آش خیار چمبر

 

 

طرز تهیه آش خیار چمبر استان مرکزی

 

1- عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید سپس عدس و گندم را به همراه 3 لیوان آب درون قابلمه بریزید و بپزید.

 

2- گوشت را چند تکه کنید و با 1 عدد پیاز خرد شده تفت دهید سپس 3 لیوان آب بریزید و بگذارید گوشت بپزد. وقتی آب گوشت به 1/3 کاهش یافت میتوانید عدس و گندم پخته شده را به گوشت اضافه کنید.

 

3- خیار چمبرها را پوست بگیرید و نصف کنید سپس تخم های خیار را خارج کنید. خیارها را مانند کرفس حلقه ای خرد کنید. درون ماهیتابه مقداری روغن بریزید سپس خیارهای خرد شده را کمی تفت دهید تا نرم شوند (له نشوند).

 

4- دو عدد پیاز و سیرها را خرد کنید و در روغن با مقداری نمک و فلفل تفت دهید تا طلایی شوند. نعنا خشک را نیز جداگانه در مقداری روغن حدود 1 دقیقه تفت دهید و کناری بگذارید.

 

5- خیارهای تفت داده، نان خشک، نصف سیر داغ و نصف پیاز داغ را به قابلمه آش اضافه کنید. پس از اینکه مواد پخته شدند و آش جا افتاد میتوانید نمک، فلفل و کشک را اضافه نمائید. 5 دقیقه صبر کنید سپس آش را از روی حرارت بردارید. آش را در ظرف بکشید و روی آن را با نصف باقی مانده سیر داغ و پیاز داغ، کشک و نعنا داغ تزئین کنید.

 

طرز تهیه آش سماق (اصفهان)

عکس آش خیار محلی

 

منبع عکس ها: اینستاگرام @ashpazi.maman.sepehr @somayeh_kitchen

 

 

آخرین آموزش ها
برترین ها