haraj logo
جستجو

چلو خورشت قیمه نثار

مواد لازم :
برنج : ۶ پیمانهگوشت مغز ران گوسفندی : ۳۰۰ گرمزرشک : ۳ قاشق غذا خوریشکر : ۱ قاشق غذا خوریرب گوجه فرنگی : به مقدار لازمخلال پرتقال شیرین : ۱ قاشق غذا خوریخلال بادام : ۲ قاشق غذا خوریخلال پسته : ۲ قاشق غذا خوریگلاب : ۱ قاشق غذا خوریهل و دارچین : به میزان لازمنمک ،فلفل، زردچوبه : به مقدار لازمکره : ۱۰۰ گرمروغن سرخ کردنی : به مقدار لازمزعفران دمکرده : به مقدار لازمپیاز : ۱ عددنان : یک تکه


اول از همه باید این توضیح رو به شما بدم که قیمه نثار غذای محلی قزوینی های خوبمونه و بسیار طعم دلچسب و دلنشینی داره و به امتحان کردنش می ارزه و درسته اسمش قیمه نثاره ولی مثل قیمه های خودمون لپه نداره و به جاش از خلال های بادام و پسته و پرتقال استفاده میکنیم.

ابتدا گوشتمون رو خوب میشوریم و چربی اگه داشت ازش میگیریم و بعد از اینکه آبش رفت به صورت قیمه ای خرد میکنیم و میزاریم کنار. حالا میریم سراغ پیازمون خوب میشوریم پوستشو میکنیم و به صورت نگینی خردش میکنیم. در ادامه یه قابلمه برمیداریم و میزاریم رو حرارت و روغن میرزیم تا داغ شه، زمانی که روغنمون داغ شد پیازها رو که نگینی خرد کرده بودیم میریزیم داخل قابلمه و شروع میکنیم به تفت دادنشون کمی که سبک شد بهش زردچوبه رو اضافه کرده و مجدد تفت میدیم زمانی که داشت طلایی می شد گوشت هایی که به صورت قیمه ای خرد کرده بودیم رو میریزیم داخلش و با هم تفتشون میدیم جوری که هر دو طرف گوشتمون سرخ بشه.

زمانی که گوشتمون سرخ شد بهش رب گوجه فرنگیمونو اضافه میکنیم و با هم تفتشون میدیم که ربمون کامل سرخ بشه و بوی خامیش گرفته بشه و در همین حین نمک و فلفل رو هم اضافه میکنیم و با هم خوب مخلوط کرده تا طعم بگیره گوشتمون سپس چند لیوان آب میریزیم داخلش و در قابلمه رو میبندیم و میزاریم گوشت بپزه حدود ۱ ساعت تا خوب مغز پخت بشه.

چلو خورشت قیمه نثار


حالا در اینجا میریم سراغ خلال باداممون و چون خاصیت خلال بادام این هستش که کمی سفته یه ظرف برمیداریم و میزاریم خیس بخوره. همچنین خلال پسته رو هم با کمی گلاب میزاریم خیس بخوره. باداممون کمی که خیس خورد و نرم شد نیم از خلال بادام رو در حین پخت گوشت بهش اضافه میکنیم همچنین کمی دارچین و مجدد در قابلمه رو میبندیم و میزاریم با هم بپزن و پخت گوشت کامل بشه و طعمشون با هم خوب مخلوط بشه.

حالا یه قابلمه کوچیک برمیداریم و توش نیمی از کره رو میریزیم و میگذاریم رو حرارت تا کره آب بشه بعد بقیه خلال بادام و خلال پسته رو میریزیم داخل کره و تفتشون میدیم که کامل مزه دار بشن.

در ادامه میریم سراغ زرشکها اول خوب پاکش میکنیم که سنگریزه ای نداشته باشه و بعد از پاک کردن خوب میشوریم و میریزیم تو آبکش تا آبش بره. حالا یه قابلمه کوچیک برمیداریم و بقیه کره رو میریزیم داخلش و میزاریم رو حرارت تا آب بشه همین که کره آب شد زرشکمون رو بهش اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم و موقع تفت دادن شکرو هم اضافه کرده و مجدد تفت میدیم و کمی هم از زعفران دمکردمون میریزیم داخلش و بعد زیر گاز رو خاموش میکنیم.

چلو خورشت قیمه نثار


در این مرحله نوبت برنجمون هستش . اول خوب باید پاک شده باشه. چون میخواهیم برنجمون رو آبکش کنیم باید از چند ساعت قبل با نمک زیاد خیسش کنیم. در ادامه برنجمون رو میشوریم تا نمک اضافیش بره سپس یه قابلمه برمیداریم و پر آب میکنیمش و میزاریمش رو حرارت زیاد تا آب داخلش به جوش بیاد همین که آب تو قابلمه جوشید برنجمون رو با کمی نمک میریزیم داخلش و یه هم میزنیم ومیزاریم چند تا جوش بخوره.

باید متذکر بشم بهترین زمان آبکش کردن برنج موقعی هستش که اگه یه دونه برنج رو برداریم و از وسط نصفش کنیم اگه یه نقطه سفید داخلش بود آن زمان بهتریم موقع آبکش کردن برنجمونه پس برنج رو آبکش میکنیم و کمی هم آب سرد میگیریم روش تا برنج بهم نچسبه. سپس بسته به سلیقتون اگه ته دیگ دوست دارین میتونید هم از نان و هم از سیب زمینی برای تهدیگتون استفاده کنید.

پس قابلمه رو برمیداریم و تهشو با کمی روغن چرب میکنیم و یه تکه نان میندازیم کفه قابلمه و بعد برنج رو میریزیم و کمی آب و روغن میدیم روش و میزاریم برای دم کشیدن که تا ۴۵ دقیقه دیگه برنجمون آماده هستش.

بعد از اینکه برنج دم کشید کمی از برنج رو برمیداریم و میریزیم تو کاسه و زعفران رو هم اضافه میکنیم و برنج زعفرانی درست میکنیم. حالا یه دیس برمیداریم و نیمی از برنج گرممون میرزیم تو دیس و بعد نیمی از قیمه نثارمون (همون مخلوط گوشت و خلال باداممون) رو میریزیم رو برنج و خوب پهنش میکنیم و مجدد بقیه برنجمون رو میریزیم و بقیه قیمه نثار رو میریزیم روش حالا برنجمون رو با زرشک، خلال پسته و خلال بادام و خلال پرتقال شیرین و برنج زعفرانی تزئین میکنیم و روی همه مواد آماده شده دارچین و هل میپاچیم. دیگه غذامون آماده است. نوش جان.

 

چلو خورشت قیمه نثار

آخرین آموزش ها
برترین ها