haraj logo
جستجو

رتی مرغ در نان بریوش

مواد لازم :
آرد سفید : ۴ پیمانهمخمر خشک : ۱ قاشق مربا خوریزرده تخم مرغ : ۱ عددتخم مرغ : ۴ عددکره نرم : ۱۰۰ گرمکره : ۳ قاشق غذا خورینمک و فلفل : به میزان لازمشکر : ۳ قاشق غذا خوریفیله مرغ : ۵۰۰ گرمخمیر : ۸۰۰ گرمپیاز رنده شده : ۱/۲ پیمانهسیر کوبیده : ۳ الی ۴ پرآب مرغ : ۱ پیمانهسس کچاپ : ۱ پیمانهکارامل سیاه ، گرد پاپریکا : از هر کدام ۱ قاشق غذا خوریپودر نعنا ، آویشن ، خردل و پودر فلفل قرمز : از هر کدام ۱ قاشق چای خوریبرگ بو : ۲ پرسرکه سیر ترشی کهنه : ۵-۶ قاشق غذا خوریآبلیمو : ۱قاشق غذا خوریروغن : ۴- ۵ قاشق غذا خوریآب ولرم : نیم پیمانه



ابتدا طرز تهیه خمیر رتی مرغ رو براتون میگم:

مخمرمون رو با ۱ قاشق مربا خوری شکر (برای خمیر رتی به ۲ قاشق غذا خوری شکر احتیاج داریم که الان ۱ قاشق مربا خوریش رو با مخمر مخلوط کردیم) در نیم پیمانه آب ولرم حل میکنیم و میزاریم ۵ الی ۶ دقیقه تو یه جای گرم. بعد ۱ دونه تخم مرغ رو تو یه کاسه میشکنیم و ۱ قاشق مربا خوری نمک و بقیه شکر رو بهش اضافه میکنیم و هم میزنیم و بعد کره نرممون رو که ۱۰۰ گرم بود به مخمر اضافه میکنیم و هم میزنیم و بعد ۳ پیمانه آرد رو کم کم اضافه میکنیم و چنگ میزنیم و بعد روی تخته آرد میپاچیم و خمیرمون رو ۵ الی ۶ دقیقه ورز میدیم تا یکدست بشه. بعد یه کاسه ای رو چرب میکنیم بعد خمیرمون رو میزاریم تو کاسه و یه دور توش میچرخونیم تا روی خمیر چرب بشه و بعد روی کاسمونو که خمیر توشه میپوشونیم میزاریم یه جای گرم تا ۲ ساعت بمونه و خمیر ور بیاد و دوباره روی تخته آرد میپاچیم و خمیر رو که ۲ ساعت مونده دوباره ورز میدیم ۵ الی ۶ دقیقه و بعد میزاریم تو همون کاسه و روشو میپوشونیم و میزاریم یک شبانه روز استراحت کنه و بعد برای بار سوم خمیر رو روی تخته ۵ الی ۶ دقیقه ورز میدیم تا برای رتی آماده شه.

 


در این مرحله میخواهیم مواد داخل رتی رو آماده کنیم اول یه تابه رو میزاریم رو گاز با حرارت بالا بعد فیله هامونو با کمی روغن تو تابه تفت میدیم تا تمام رویه اش طلایی بشه بعد فیله هامونو برمیداریم از روی گاز و بعد بهش نمک و فلفل میزنیم و میزاریم ۱ ساعت بمونه تا نمک و فلفل به خوردش بره بعد فر رو روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم میکنیم  و کف سینی فر رو با کره چرب میکنیم وخمیر و با وردنه پهن میکینم تا ضخامتش به ۳ میلی متر برسه بعد ۱ دونه تخم مرغ رو تو یه کاسه میشکونیم و با چنگال میزنیم و بعد فیله هامونو روی خمیر میزاریم و بعد چهار طرف خمیر رو روی آن برمیگردونیم و با کمک همون تخم مرغی که زدیم به هم میچسبونیم و باقی مونده تخم مرغ رو روش میمالیم و بعد رتی رو تو سینی فر گذاشته و میزاریم تو فر به مدت ۲۵ دقیقه و بعد از ۲۵ دقیقه رتی مونو تو فویل میپچیم و دوباره ۳۵ دقیقه دیگه میزاریم تو فر و بعد فر رو خاموش میکنیم و بعد از ۱۰ دقیقه رتی رو میاریم بیرون البته باید بزاریم رتی از داغی بیفته و گرنه خرد میشه موقع برش.

 

رتی مرغ در نان بریوش‌

رتی مرغ در نان بریوش‌


اینجا حالا سس رتی رو براتون توضیح میدم:

۲ قاشق غذا خوری کره رو با روغن روی حرارت ملایم داغ میکنیم بعد پیاز رو میریزیم تو تابه و تفت میدیم تا طلایی بشه و بعد سیر رو اضافه میکنیم و یه ۲ دقیقه ای تفت میدیم بعد سس کچاپ و آب مرغ رو اضافه میکنیم بعد کارامل سیاه و گرد پاپریکا و  ۱ قاشق غذا خوری شکر و پودر آویشن و نعنا و خردل ، پودر فلفل قرمز و سرکه سیر ترشی کهنه و آبلیمو و نمک رو اضافه میکنیم و شروع میکنیم به هم زدن و سر آخر برگ بو رو میندازیم توش و بعد حرارت رو میبریم بالا حدود ۱۰ دقیقه با هم بپزه و چند باری هم هم میزینیم بعد در تابه رو میزاریم و پای گاز رو کم میکنیم ومیزاریم یه ۱۰ دقیقه دیگه بپزه و جوش بخوره وغلیظ شه ولی نه زیاد بعد از آماده شدن سس برگ بو رو از توش برمیداریم و با رتی مرغمون سرو میکنیم.

نکته: لازم به توضیح است که در اینجا برای تهیه سس رتی باید از سس ووستر شیر استفاده کرد که عطر و مزه این سس شبیه سرکه سیر ترشی کهنه است. چون ممکن بود نتونید این سس رو پیدا کنید من برای این سس از سرکه سیر ترشی کهنه استفاده کردم.

برای کارامل سیاه هم نیم پیمانه شکر رو با کمی آب تو تابه کوچیکی میزاریم روی حرارت ملایم و مرتب تابه رو تکون میدیم تا شکر ذوب شه و همه جای تابه یکسان حرارت ببینه

بعد این کارو انقدر انجام میدیم تا تمام شکر سیاه شه همین که دود از شکر ذوب شده بلند شد یک پیمانه آب میریزیم توش بعد میزاریم همینجوری بجوشه تا شکر سوخته تو آب حل شه و دیگه کارامل سیاهمون آمادس.

 

 

 

آخرین آموزش ها
برترین ها