haraj logo
جستجو

خورش گل کلم

مواد لازم :
پیاز : یک عدد بزرگسیر : یک حبهگوشت گوسفند : 300 گرمنخود : یک پیمانهروغن حیوانی : به مقدار لازمزعفران : به مقدار لازمنمک،فلفل،زردچوبه : به مقدار لازمگل کلم : به مقدار لازمرب گوجه فرنگی : دو قاشق غذا خوری


این خورش خوشمزه رو حتما پیشنهاد می کنیم درست کنید الان هم که فصل گل کلم ست و این خورش یه خورش پاییزی لذیذ هست.

ابتدا برای تهیه خورش گل کلم مواد اولیه رو آماده می کنیم. ابتدا نخود مون رو پاک می کنیم و می شوریم و از شب قبل اون رو داخل آب خیس می کنیم. چند باری آب نخود ها رو عوض می کنیم و آب تازه روشون می ریزیم. این طور نفخ نخود ها به خوبی گرفته میشه و دیگه اذیت نمی کنن. بعد از این که نخود ها خیس خوردن اون ها رو داخل یه قابلمه می ریزیم و آب روشون می ریزیم و می ذاریم تا بخوبی بپزه.

گوشت مون رو خوب پاک می کنیم و اون رو قیمه قیمه می کنیم. می ذاریم کناری تا بمونه. برای این خورش بهتره که از گوشت گوسفندی استفاده کرد که عطر و طعم بی نظیری داره. می تونید این خورش رو با گوشت مرغ هم درست کنید. گل کلم ها مون رو خوب پاک می کنیم و خورد می کنیم و داخل آب سرد و کمی نمک می ذاریم تا بمونه و به خوبی سفید بشه.

پیاز مون رو نگینی خورد می کنیم و به دو نیم تقسیم می کنیم. یه قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و روی حرارت قرار می دیم و می ذاریم تا خوب داغ بشه. خوب که داغ شد حالا کمی روغن حیوانی بهش اضافه می کنیم و می ذاریم تا روغن مون هم به خوبی داغ بشه. حالا نیمی از پیاز ها مون رو بهش اضافه می کنیم و خوب مواد مون رو تفت می دیم تا خوب پیاز ها مون طلایی بشه. وقتی که پیاز مون کمی طلایی شد حالا کمی زرد چوبه بهش اضافه می کنیم و خوب پیاز مون رو تفت می دیم تا اون ها هم کمی طلایی بشن.

 خورش گل کلم


پیاز مون که طلایی شد حالا گوشت مون رو به قابلمه اضافه می کنیم و خوب به همراه پیاز تفت می دیم تا تغییر رنگ بده و کمی طلایی بشه. یه حبه سیر سالم رو به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دیم تا سیر به همراه گوشت سرخ بشه و عطر خوبی به گوشت بده. گوشت مون که تغییر رنگ داد حالا کمی زرد چوبه و فلفل سیاه به ترکیب مون اضافه می کنیم و خوب مواد رو تفت می دیم. کمی آب به گوشت مون اضافه می کنیم و می ذاریم تا بمونه و گوشت بخوبی بپزه و نرم بشه.

زعفران مون رو داخل آسیاب می ریزیم و خوب اون رو آسیاب می کنیم و اون رو پودر می کنیم و دم می کنیم. زعفران رو در مراحل آخر پخت بهش اضافه می کنیم و تا عطر و طعم زعفران حفظ بشه. چون حرارت باعث میشه عطر و طعم زعفران باقی نمونه.

نخود ها مون که خوب پخت و نرم شد رو زیرش رو خاموش می کنیم و اجازه می دیم بمونه.

 

خورش گل کلم


گوشت مون که خوب پخت و نرم شد حالا نخود ها رو بهش ضافه می کنیم و اجازه می دیم تا به مدت بیست دقیقه با هم بمونن و بپزن. 

حالا یه ماهی تابه مناسب انتخاب می کنیم و می ذاریم روی حرارت تا داغ بشه. خوب که داغ شد حالا کمی روغن بهش اضافه می کنیم و می ذاریم تا روغن مون به خوبی داغ بشه. حالا نیمی از پیاز که مونده بود رو بهش اضافه می کنیم و خوب توی روغن تفت می دیم تا طلایی بشه. بعد کی پیاز مون به خوبی طلایی شد حالا رب گوجه فرنگی رو بهش اضافه می کنیم و رب مون رو بهش اضافه می کنیم و خوب تفت می دیم تا از خامی در بیاد و سرخ بشه. حالا گل کلم ها مون رو به ترکیب ماهی تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دیم تا کمی نرم بشه. خوب که نرم شد حالا گوشت و نخود های پخته شده رو به ماهی تابه انتقال می دیم و از آب گوشت روی مواد مون می ریزیم و می ذاریم تا به مدت بیست دقیقه بمونه تا گل کلم ها مون هم به خوبی بپزه.

بعد از یه ربع کمی آب لیمو و زعفران و نمک به ترکیب اضافه می کنیم و می ذاریم تا خورش کمی جا بیوفته. بعد سرو می کنیم.

خورش گل کلم

خورش گل کلم

خورش گل کلم

آخرین آموزش ها
برترین ها