haraj logo
جستجو

کیک کاسترد

امروز میخوام طرز تهیه یه کیک جادویی هیجان انگیز رو بهتون آموزش بدم. حتما با انواع دسر کاسترد آشنا هستید. کاسترد در اصل ترکیب خوشمزه ای هست که با شیر و شکر و زرده تخم مرغ تهیه میشه. البته پودر کاسترد آماده هم میشه استفاده کرد. معمولاً به شکل غلیظ تهیه میشه و به عنوان دسر سرو میشه. البته بعضی انواعش در تهیه و تزیین کیک ها و شیرینی های مختلف استفاده میشن. مثلاً اگر در مراحل تهیه از نشاسته هم استفاده بشه کرم شیرینی یا پاتیسیر بدست میاد که میشه به عنوان کرم پیراشکی ازش استفاده کرد. دسرهایی مثل کرم بروله و کرم کارامل هم بر پایه کاسترد هستن. پس اگه این نوع دسرها رو دوست دارید به هیچچچ وجه کیک کاسترد جادویی رو از دست ندید.

مواد لازم :
تخم مرغ 4 عددکره 1/2 پیمانه (113گرم)شکر 2/3 پیمانه (135گرم)وانیل 1 قاشق چایخوریرنده پوست لیمو 1 قاشق چایخوری (اختیاری)آرد سفید 1 پیمانه (125گرم)شیر 2 پیمانه (500 میلی لیتر)پودر قند یا خامه برای تزیین

مدت زمان آماده سازی : ۱۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۷۵ دقیقه

زمان کل : ۹۰ دقیقه

تصویر کیک کاسترد جادویی

 

عکس کیک کاسترد

 

حالا چرا میگم جادویی؟ چون مواد استفاده شده توی این کیک مثل کیک ساده هست. هیچ ماده خاصی لازم نیست. آرد، تخم مرغ، شیر، کره، شکر و وانیل. حتی نیازی به بیکینگ پودر هم نیست. مراحل تهیه هم خیلی ساده است. در نهایت مایه کیک کاسترد تفاوت زیادی با کیک های دیگه نداره. فقط یه مقدار تکه های سفیده تخم مرغ توش دیده میشه. شما خیلی راحت این مایه رو میریزید توی قالب و میگذاریدش توی فر. بعد از حدود یک ساعت که عطر فوق العاده کیک همه خونه رو پر کرد کیک رو از فر خارج میکنید. وقتی خنک شد و شروع به برش زدن کردید با معجزه کیک کاسترد روبرو میشید. میبینید که کیک شما دو فاز شده. لایه رویی یه کیک وانیلی نرم و پفکیه و لایه زیری کرم کاسترد جذاب. البته اگه بیشتر دقت کنید لایه کاسترد خودش دو فاز هست. لایه وسط نرم تره و لایه پایینی کمی فشرده تر هست. ترکیب این لایه ها کنار هم بی نهایت خوشمزه است. امیدوارم که شما هم درستش کنید و در کنار عزازانتون ازش لذت ببرید.

 

طرز تهیه کیک کاسترد جادویی

 

مرحله اول:

ابتدا فر را با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و بگذارید طی مراحل آماده شدن مایه کیک فر گرم شود. قالب مربعی ۲۰ در ۲۰ را چرب کنید و کاغذ روغنی بکشید.

 

مرحله دوم:

زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا کنید. حال وقت زدن سفیده تخم مرغ است. سفیده ها را در کاسه تمیزی با همزن بزنید تا سفت و خامه ای شوند. آن را کنار بگذارید.

 

تصویر زدن سفیده تخم مرغ

 

مرحله سوم:

در کاسه دیگری زرده ها را به همراه شکر، وانیل، کره و رنده پوست لیمو در کاسه ای بریزید. با همزن برقی بزنید تا مایه یکدست شود. ۳ دقیقه به هم زدن ادامه دهید. سپس آرد را روی بقیه مواد الک کنید. هم بزنید تا آرد دیگر دیده نشود. شیر را نیز اضافه کنید و با سرعت کم هم بزنید تا زمانی که مایه کیک کاسترد یکدست شود.

کیک ساده در مایکروویو

 

تصویر آرد کیک

 

مرحله چهارم:

سفیده فرم گرفته را به آرامی به مخلوط قبلی اضافه کنید. با ملایمت هم بزنید (با لیسک یا قاشق) تا تقریبا یکدست شود. مقداری از تکه های سفیده تخم مرغ باقی میماند که ایرادی ندارد.

 

تصویر سفیده مایه کیک

 

مرحله پنجم:

مایه کیک کاسترد جادویی را داخل قالب مورد نظر بریزید. 70-80 دقیقه در دمای 150 درجه بپزید تا روی کیک طلایی شود. بگذارید کیک کاملا خنک شود سپس آن را دو ساعت در یخچال قرار دهید تا کاستارد به خوبی بسته شود.

 

عکس قالب کیک جادویی

 

مرحله ششم:

در صورت تمایل روی کیک پودر قند بپاشید و آن را از قالب خارج کنید. برای زیبایی بیشتر میتوانید لبه های کیک را ببرید. کیک کاسترد را به اندازه مورد نظر برش بزنید.

 

تصویر کیک پخته

 

برای تزیین میتوانید از خامه و توت فرنگی یا لیمو ترش هم استفاده کنید. نوش جان!

 

عکس کیک جادویی کایترد

 

نکات کلیدی تهیه کیک جادویی با لایه کاسترد

جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ موقعی که تخم مرغ سرد باشد راحت تر است. پس بلافاصله بعد از خارج کردن تخم مرغ ها از یخچال آن ها را بشکنید و زرده و سفیده را جدا کنید.

بهترین دما برای زدن سفیده تخم مرغ دمای اتاق است. پس بهتر است بعد از جدا کردن زرده و سفیده نیم ساعت صبر کنید تا به دمای اتاق برسند. سپس سفیده را با دور تند همزن بزنید تا فرم بگیرد. در دمای اتاق سفیده سریع تر پف میکند و حجم آن پنج شش برابر حجم اولیه میشود.

ظرفی که برای زدن سفیده تخم مرغ استفاده میکنید بهتر است استیل یا پیرکس باشد.

قبل از زدن سفیده تخم مرغ اطمینان حاصل کنید، ظرف و پره های همزن کاملاً تمیز هستند. سعی کنید کوچکترین ذره چربی یا زرده تخم مرغ وارد سفیده نشود.

نیم ساعت بعد از خارج کردن کیک کاسترد از فر میتوانید آن را سرو کنید. اما بعضی این کیک را به صورت سرد شده (2 ساعت در یخچال) ترجیح میدهند.

بعضی از منابع گفتن کیک رو حدود یک ساعت در دمای 160 درجه قرار بدهید. هر دو حالت جواب میدهد و فقط ضخامت و غلظت لایه کاسترد ممکن است کمی تغییر کند.

استفاده از رنده پوست لیمو اختیاری است. اما عطر خوبی به کیک میدهد. مراقب باشید از قسمت سفید رنگ و تلخ پوست لیمو چیزی وارد کیک نشود.

 

آخرین آموزش ها
برترین ها