haraj logo
جستجو

هویج پلو

هویج پلو از پلو های مشهور ایرانی است که بخاطر عطر و طعم فوق العاده اش طرفداران بی شماری دارد. هویج پلو از پلو های مخلوطی است که چهار نوع دارد و آن را با گوشت و بدون گوشت میتوان تهیه کرد. همچنین بخاطر تنوع در طرز پخت هویج پلو کمتر کسی پیدا می شود که حداقل یک نوع آن را دوست نداشته باشد. همه میدانند که هویج پلو شیرازی است و از غذاهای محلی معروف استان فارس به شمار می رود. اگر دوست دارید هویج پلو با گوشت بپزید سه نوع هویج پلو با گوشت چرخ کرده (گوشت قلقلی) ، هویج پلو با مرغ و هویج پلو با گوشت تکه ای را به شما توصیه میکنیم. اما هویج پلو بدون گوشت را هم از دست ندهید که بسیار خوشمزه و دوست داشتنی است. هویج پلو غذای خوش رنگ و زیبایی است. با هویج پلو ساده میتوانید در مجالس و مهمانی ها به سفره هایتان جلوه ی خاصی ببخشید و دل همه مهمانان را بدست آورید!

مواد لازم :
برنج  3 پیمانههویج بزرگ 3 عددپیاز  2 عدددارچین 1 قاشق چایخوریزعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوریروغن به مقدار لازم زردچوبه و نمک و فلفل به مقدار لازم

مدت زمان آماده سازی : ۱۰ دقیقه

مدت زمان پخت : ۶۵ دقیقه

زمان کل : ۷۵ دقیقه

برای : ۳ نفر

تصویر

 

طرز تهیه هویج پلو ساده مجلسی

 

مرحله اول:

برای تهیه هویج پلو بدون گوشت ابتدا برنج را یک الی دو ساعت قبل از پخت در مقداری آب و نمک خیس کنید. در قابلمه ای تا نیمه آب بریزید و اجازه دهید بجوشد. سپس مقداری نمک داخل قابلمه بریزید. آب ظرف برنج را خالی کنید و برنج را به آب در حال جوش در قابلمه اضافه کنید. سپس اجازه دهید 10 الی 15 دقیقه آب برنج بجوشد. هنگامی که چند دانه برنج روی آب آمد با آب ولرم آبکشی کنید. ( برنج را زمانی آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید، اطراف آن نرم و مغز آن کمی خام باشد).

 تصویر

 

مرحله دوم:

پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود. هویج ها را رنده درشت کنید و به پیاز اضافه نمایید، مواد را مدام هم بزنید تا ته نگیرند.

 تصویر

 

مرحله سوم:

پس از اینکه رنگ هویج ها عوض شد، کمی زردچوبه، نمک و فلفل را همراه با یک پیمانه آب جوش به مواد اضافه کنید. سپس در ظرف را بگذارید تا مواد با حرارت ملایم حدود 20 دقیقه بپزند.

طرز تهیه خورشت بادمجان گوده گیلان

مرحله چهارم:

پس از 20 دقیقه که مواد کاملا مغز پخت شدند و آب اضافی شان کشیده شد زیر حرارت را خاموش کنید. درب ظرف را بردارید تا مواد خنک شوند. دقت کنید که مواد به طور کامل خنک شوند چون اگر مواد داغ باشند پس از اضافه کردن به برنج، پلو خمیر میشود.

مرحله پنجم:

ته قابلمه مقداری روغن بریزید و ته دیگ دلخواه را کف آن قرار دهید. سپس یک لایه برنج و روی آن یک لایه از مایه هویج بریزید و کمی دارچین روی مواد بپاشید. تمام برنج و مواد را به همین صورت مخلوط کنید و لایه آخر را با برنج بپوشانید.

سپس زعفران دم کرده را با مقداری آب و روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید. حرارت را بالا ببرید تا برنج بخار کند، سپس زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید برنج دم بکشد.

مرحله ششم:

پس از این که برنج آماده شد آن را در ظرفی بکشید و با خلال پسته و بادام و یا حتی هویج تزیین نمایید. همچنین در صورت تمایل میتوانید مقداری کره یا روغن داغ روی برنج بریزید.

 عکس

 

نکته ها :

هنگام تهیه انواع پلوی مخلوط به این نکته حتما توجه کنید که موادی که با پلو مخلوط میکنید بیش از حد آبدار نباشد تا پلو خمیر نشود.

پوست هویچ را پس از شستن با استفاده از پوست کن بردارید. این کار هم موجب خوشرنگ تر شدن هویج میشود و هم ویتامین های آن را حفظ خواهد کرد.

اگر دوست داشتید می توانید خلال پرتقال و نارنجی که تلخی آن گرفته شده نیز به هویج ها اضافه کنید.

برخی دوست دارند هویج پلو را با طعم شیرین تری میل کنند، در این صورت 4 قاشق غذا خوری شکر به مواد اولیه در مرحله سوم اضافه کنید.

آخرین آموزش ها
برترین ها