haraj logo
جستجو

آبگوشت

مواد لازم :
سیب زمینی : 3 عددگوشت گوسفند : ۵۰۰ گرمنخود : ۱۵۰ گرملوبیا سفید : ۱۵۰ گرمرب گوجه فرنگی : ۳ قاشق غذا خوریآبلیمو : ۲ قاشق غذا خوریپیاز : ۲ عددزردچوبه : ۱ قاشق مربا خوریفلفل سیاه : ۱ قاشق چای خورینمک : به میزان لازم

با سلام خدمت همراهان همیشگی هاراج  امیدوارم حالتون خوب باشه و در کنار خانواده روزگار خوشی را سپری کنید.

دستور آشپزی امروز آموزش آبگوشت با استفاده از گوشت گوسفند می باشد.

آبگوشت یکی از غذا های اصیل ایرانی می باشد، ممکن نیست شما یک ایرانی باشید و تا حالا خوردن آبگوشت و دیزی را تجربه نکرده باشید.


حبوبات سرشار از پروتئین و املاح هستند و گنجاندن آن ها در برنامه غذایی کاملا ضروری می باشد.

اما با توجه به همه ی ویژگی حبوبات، اگر قبل از خیس خوردن در آب، مستقیما مورد مصرف قرار بگیرند باعث نفخ شدید می شوند و کسانی را که مشکل گوارشی دارند با مشکلات فراوانی مواجه می کند.

بنابراین برای مصرف حبوبات آن ها را حتما از شب قبل و یا حداقل چند ساعت در آب بریزید تا خیس بخورد و نفخ آن ها گرفته شود. 

برای تهیه آبگوشت نخود و لوبیا سفید را از شب قبل خوب بشویید و درون ظرفی بزرگ تر به نسبت نخود و لوبیا خود بریزید چون هنگامی که حبوبات خیس می خورند حجم آن ها افزایش می یابد. 

سپس بر روی آن ها آب بریزید به طوری که یک انگشت بیشتر از سطح نخود و لوبیا را آب فرا بگیرد و در این مدت هر چند ساعت یک بار آب آن ها را عوض کنید.

بعد از این مدت آب نخود و لوبیا را بریزید و نخود و لوبیا را آبکشی نموده و درون قابلمه ی بریزید.

گوشت گوسفندی به همراه مقداری دنبه را به نخود و لوبیا ها اضافه کنید.

دو عدد پیاز متوسط را پوست گرفته و بشویید و بدون این که پیاز ها را خرد کنید درون قابلمه بریزید، تا نیمه ی قابلمه را پر از آب کنید، سپس قابلمه را بر روی شعله با حرارت متوسط بگذارید تا گوشت و حبوبات شما کاملا پخته شوند.

( البته اگر بخواهید گوشت کوبیده نرم تری داشته باشید میتوانید چند گوجه فرنگی را خوب بشویید و به همراه بقیه مواد داخل قابلمه بریزید تا به همراه بقیه مواد پخته شود.

که این بستگی به ذائقه و سلیقه ی شما دارد، البته اگر شما از گوجه فرنگی نیز در آبگوشت استفاده می کنید از میزان رب گوجه فرنگی کمتری استفاده کنید.)


اگر در هر کدام یک از مراحل فوق احساس کردید آب آبگوشت شما به نسبت خیلی ‌کم شده است مقداری آب جوش به آبگوشت خود اضافه کنید.

آبگوشت


بعد از اینکه گوشت و حبوبات شما کاملا پخته شد، دنبه گوسفند را به همراه پیازها را از قابلمه بیرون آورده و درون تابه ای بریزید و با گوشت کوب خوب بکوبید تا کاملا له شوند.

سپس تابه را روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید و دنبه درون تابه را کمی تفت دهید تا مقداری از دنبه درون تابه ذوب شود.

بعد از این کار رب گوجه فرنگی را به همراه ادویه جات ذکر شده در لیست مواد لازم را به دنبه اضافه کنید و مواد را با یکدیگر خوب تفت دهید تا رب گوجه فرنگی کمی سرخ شود و رنگ آن کمی تیره شود.

هنگامی که بجای روغن از چربی خود آبگوشت استفاده می کنید هم از روغن های صنعتی در غذای خود استفاده نمی کنید هم این که آبگوشت شما طعم فوق العاده ای می گیرد‌.


برای اینکه آبگوشت شما عطر وبوی بهتری بگیرد می توانید هنگامی که در حال سرخ کردن رب گوجه فرنگی هستید مقداری نعنا خشک به رب کوجه فرنگی خود اضافه کرده و همراه رب گوجه فرنگی کمی تفت دهید.

سپس محتویات درون تابه را درون آبگوشت خود بریزید.


سیب زمینی ها را قبل از مصرف خوب بشویید سپس پوست کنده و به صورت تکه های متوسط خرد کنید و درون آبگوشت بریزید بعد از این که سیب زمینی های شما پخته شد، آبلیموی طبیعی را نیز به آبگوشت خود اضافه کرده و بگذارید به همراه آبگوشت چند جوش بخورد. در این مرحله آبگوشت شما آماده است.

آبگوشت

( شما می توانید بجای آبلیموی طبیعی از لیمو امانی و یا حتی از غوره نیز استفاده کنید.)

برای سرو آبگوشت آب آن را به طور جداگانه درون ظرفی ریخته سپس نخود و لوبیا را به همراه گوشت و سیب زمینی با گوشت کوب بکوبید، و همراه آب آبگوشت به طور جداگانه میل کنید، نوش جان

 

آبگوشت

آخرین آموزش ها
برترین ها