haraj logo
جستجو

نان

مواد لازم :
پودر خمیر ترش خشک : 2ق مآب : لازمعسل : 1ق غرزماری : لازمنمک : لازمسمولینا : 1پیمانهآرد سفید : 3پیمانهشیر : 1پیمانهروغن زیتون : لازمزیره : دلخواه برای تزیینپودر سیر : دلخواه برای تزیین

نان غذایی قدیمی است که انسان ها آنرا تهیه نمودند.  گذشته ی آن به اواخر عصر حجر می رسد بشر برای اولین بار، دانه های غلات را با آب مخلوط می کردند و بعد خمیر درست می کردند و سپس آن را می پختند. یونان باستان، یکی از پایه گذاران تهیه نان می باشد پختن نان در یونان قدیم،  یکی از مهمترین قسمت های آشپزی بود که معمولا در مراسم مذهبی استفاده می شد، به همین دلیل از نظر مذهبی بسیار اهمیت داشت. یونانی ها نخستین کسانی بودند که کوره بسته برای پخت غذاها از جمله نان را درست کردند.  

نانها بر اساس آداب اقوام جهان انواع متفاوتی دارند و هر کدامشان بر حسب اقلیم مردم مناطق مختلف درست می‌شوند. در اقلیم سردسیر برای درست کردن خمیر نان از افزودنی های گرم مانند زنجبیل و یا فلفل استفاده می‌شود. ولی در مناطق گرم و استوایی برای تهیه ی خمیر نان از خرما استفاده می‌گردد.  


ابتدا یک کاسه ی گود بردارید (شیر محلی را از شب قبل بجوشانید و در یخچال نگهداری کنید) یک پیمانه شیر سرد را در کاسه بریزید و به مقدار یک چهارم پیمانه در آن آب داغ بریزید، یک قاشق غذا خوری عسل را اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید.

نان


مقدار دو قاشق مربا خوری پودر خمیر ترش را درون کاسه به موادمان اضافه می کنیم و با همزن مخلوط می‌کنیم، روی کاسه را با پارچه ای می پوشانیم و به مدت نیم ساعت استراحت می‌دهیم تا حباب های زیادی روی آن تشکیل شود.

نان




 کاسه ی همزن را بر می داریم و در آن، ابتدا از خمیری که در مرحله ی قبل آماده کردیم می ریزیم بعد سه پیمانه آرد به آن اضافه می کنیم، حالا یک پیمانه سمولینا داخلش می ریزیم و یک قاشق چای خوری نمک در آن می ریزیم و به مدت ده دقیقه با پالس کم میزنیم، اگر همزن برقی ندارید از غذا ساز استفاده کنید یا در صورت نبود دستگاه خمیر زن با کمک دست خمیر را ورز دهید بعد خمیر را برای استراحت در جای گرمی قرار می‌دهیم تا حجمش زیاد شود. بهتر است ظرفی که خمیر را در آن می گذارید دارای دیواره ی بلند باشد تا وقتی خمیر حجمش زیاد شد فضای کافی داشته باشد.

نان



سینی فر را بردارید حالا مقداری روغن زیتون یا کره حیوانی داخل سینی فر می ریزیم و با برس روغن یا کره را در تمام نقاط سینی پخش می کنیم و بعد کمی آرد در سینی می پاشیم.


در این مرحله فر را به مدت پانزده دقیقه با حرارت 200 درجه ی سانتیگراد گرم می کنیم بهتر است  ظرف ابی داخل آن قرار می‌دهیم.


از خمیری که آماده کردیم روی  سینی فر با کمک دست پهن می کنیم، حتما برای جلوگیری از چسبیدن خمیر، روی سطح نانتان را با برس روغن زیتون بزنید و دوباره روی آن را با دستمال تمیز می پوشانیم تا به مدت شصت دقیقه استراحت کند.

نان



نان باید دارای حفره های کوچکی باشد بخاطر همین با کمک انگشتان دست یا ابزار حفره های کوچکی در خمیر ایجاد می کنیم این حفره ها نباید خیلی عمیق باشند چون باعث سوراخ شدن خمیر می شوند.


برای چاشنی روی نان در یک ظرف در دار آب و روغن را ریخته و انقدر هم میزنیم تا کاملا در هم آمیخته شوند بهتر است از یک شیشه ی در دار استفاده کنید از این محلول سریع روی سطح نان می ریزیم تا تهاراجحفره هایی که ایجاد کردیم با ان پر شوند.


در روی سطح خمیر کمی نمک می پاشیم و بعد هر مقدار که دوست دارید که البته بهتر است زیاد نباشد رز ماری را کمی خرد کرده و روی خمیر می ریزیم.


در این مرحله سینی را در فر که از قبل گرمش کرده بودیم به مدت 20 دقیقه قرار می‌دهیم تا روی سطح نان برشته و رنگش قهوه ای شود البته مراقب باشید نان نسوزد.


سینی را از فر خارج می کنیم و اجازه می‌دهیم نان خنک شود.
نوش جانتان

نان

آخرین آموزش ها
برترین ها