haraj logo
جستجو

کوفته برنجی

مواد لازم :
گوشت چرخ کرده : 400 گرم برنج : 1 پیمانه لپه : 60 گرم سبزی معطر : 300 گرم تخم مرغ : 1 عدد آرد نخودچی : 1 قاشق غذا خوری آب : 5 پیمانه روغن : 5 قاشق غذا خوری آبغوره : 2 قاشق غذا خوری زرشک : 1 قاشق غذا خوری پودر لیموعمانی : 1 قاشق غذا خوری نمک و فلفل : به میزان لازم زردچوبه : به میزان لازم پیاز : ۱ عدد گردو : به میزان لازم آلو بخارا : به میزان لازم

با سلام خدمت همراهان همیشگی هاراج  امیدوارم حالتون خوب باشه و در کنار خانواده روزگار خوشی را سپری کنید و چرخ روزگار بر وقف مرادتون بچرخه. 

دستور آشپزی امروز آموزش کوفته برنجی می باشد.


برای تهیه کوفته برنجی ابتدا برنج و لپه را به طور جداگانه شسته و حدود چند ساعت در آب ولرم قرار دهید تا کاملا خیس بخورند.

بعد از این مدت آبی که در لپه در آن خیس خورده است را بریزید و مقدار کمی آب درون آن بریزید و بر روی شعله قرار دهید تا کاملا پخته شود، به طوری که اگر لپه را بعد از پخته شدن بین دو انگشت خود کمی فشار دهید به راحتی له شده و آب درون ظرف نیز تبخیر شود.

برنج را نیز مانند حالتی که می خواهید برنج را به صورت پلویی درست کنید بپزید و درون آبکش بریزید.

ظرف مناسبی برای تهیه مایه کوفته برنجی خود انتخاب کنید، گوشت چرخ کرده به همراه لپه و برنج پخته شده را درون ظرف بریزید.

سبزی های معطر ( مرزه، ترخون، شوید، نعناع، گشنیز، جعفری) را پاک کرده و بشویید و درون آبکشی قرار دهید تا آب اضافی آن ها خارج شود. سپس به وسیله چاقو و با دست تا آن جا که می توانید آن ها را خرد کرده و به مایه کوفته ی خود اضافه کنید.

تخم مرغ، آرد نخود چی به همراه نیمی از پودر لیمو عمانی و مقدار کمی فلفل و زردچوبه به مایه کوفته اضافه کرده سپس با دست تا آن جا که می توانید با یکدیگر ترکیب کرده و ورز دهید.

بعد از این کار مایه کوفته برنجی خود را حدود یک ساعت درون یخچال قرار داده تا مایه کوفته بیش تر خود را بگیرد.

کوفته برنجی


قابلمه ی مناسبی برای پختن کوفته ها انتخاب کنید، (سعی کنید قابلمه ی بزرگی را انتخاب کنید که هنگامی که کوفته ها را درون قابلمه می گذارید کوفته ها بر روی یکدیگر قرار نگیرند.)

پیاز را پوست گرفته و بشویید و به صورت نگینی یا خلالی ریز خرد کنید.

قابلمه را بر روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید، روغن را درون قابلمه بریزید، کمی صبر کنید تا روغن گرم شود سپس پیاز خرد شده را درون قابلمه ریخته و به همراه روغن تفت دهید. 

بعد از این که پیاز شما کاملا سرخ و طلایی شد، رب گوجه فرنگی به همراه مقدار کمی زردچوبه و فلفل به پیاز سرخ شده ی خود اضافه کرده و همراه آن کمی تفت دهید.

سپس آب را به درون قابلمه بریزید، و اجازه دهید، آب بجوش آید.


مایه کوفته را از یخچال بیرون بیاورید، و با دست به اندازه ی یک نارنگی از مایه کوفته بر دارید با دست کمی آن را گرد کنید، سپس با انگشت وسط آن را کمی گود کرده و یک آلو بخارای به همراه نصف مغز گردو قرار دهید و دوباره آن را ببندید و با دست کمی گرد کرده و درون سینی قرار دهید.


محتویات درونی کوفته برنجی دلخواه می باشد و شما هر چیزی که دوست داشته باشید می توانید در وسط کوفته های خود قرار دهید و یا کلاً چیزی قرار ندهید.

برای اینکه راحت تر کوفته های خود را درست کنید می توانید کاسه ای را پر از آب کرده و کنار دست خود قرار دهید و هر زمان که لازم بود دست خود را کمی مرطوب کنید.

به همین ترتیب بقیه ی کوفته های خود را درست کرده و درون سینی قرار دهید.

بعد از این که آب درون قابلمه به جوش امد کوفته ها را به آرامی درون قابلمه قرار دهید و شعله ی زیر قابلمه را تا ان جا که می توانید کم کنید.

در اواسط پخت کوفته برنجی ها مابقی پودر لیمو عمانی به همراه آبغوره و زرشک را درون قابلمه بریزید.

بعد از این که کوفته برنجی ها پخته شدند و کاملا خود را گرفتن می توانید شعله ی زیر قابلمه را زیاد کرده تا اب اضافی درون قابلمه تبخیر شده و سسی که کوفته ها درون آن قرار دارند غلیظ شود.

حدود ده دقیقه مانده به پایان پخت نمک را نیز به غذای خود اضافه کنید.

در این مرحله کوفته برنجی شما آماده است می توانید آن را درون ظرف مناسبی بریزید و میل کنید، نوش جان

کوفته برنجی

 

 

کوفته برنجی

 

آخرین آموزش ها
برترین ها