haraj logo
جستجو

بردبلاو

مواد لازم :
برنج : ۳ پیمانهسیب زمینی : ۲ عددمرغ : ۳ تکهزرشک : ۱ قاشق غذا خوریگردو : ۵۰ گرمآرد سفید : ۱ پیمانهزعفران دمکرده : به میزان لازمنمک،فلفل،زردچوبه : به میزان لازمادویه کاری : به میزان لازمروغن زیتون : ۲ قاشق غذا خوریروغن سرخ کردنی : به میزان لازمپیاز : ۲ عدد

در ابتدا باید براتون بگم این غذا غذای کشور ترکیه محسوب میشه ولی به علت خوشمزگی و طرز پخت و موادی که داخلش استفاده میشه مورد پسند همه ی ملل هستش برای همین جزء غذای ملل به حساب میاد. این غذا به علت موادی که داخلش هست مثل مرغ ، برنج، گردو منبع غنی غذایی حساب میشه و هم برای بزرگسالان و هم برای بچه ها خوردنش بسیار مفیده و فقط بهتره تو وعده ناهار میل بشه که هضمش مشکل نباشه.


ابتدا میریم سراغ اولین پیازمون. میشوریمش و پوستشو میکنیم و به صورت نگینی درشت خردش میکنیم و می ذاریم کنار تا ازش استفاده کنیم.

 سپس مرغهامون رو خوب میشوریم و بعد می ذاریم تا آبش بره سپس یه قابلمه رو می ذاریم رو حرارت و آب میریزیم داخلش فقط باید یاداور شم چون به آب مرغمون احتیاج داریم کمی آب رو بیشتر میریزیم و بعد مرغهای شسته شده رو میریزیم داخل قابلمه رو حرارت و سپس پیازهایی هم که به صورت نگینی خرد کرده بودیم رو هم به قابلمه اضافه میکنیم با کمی نمک و زردچوبه و در قابلمه رو میبندیم ومی ذاریم تا مرغمون کامل مغز پخت شه.

در ادامه نوبت خمیرمون هستش پس یه ظرف برمیداریم و آردمون رو میریزیم داخلش و نصف قاشق چای خوری هم نمک اضافه میکنیم به آردمون سپس با هم کامل مخلوط می کنیم و بعد از آن روغن زیتون رو به مخلوط آرد و نمک اضافه میکنیم و با هم خوب ورز میدیم و بعد کم کم آب اضافه میکنیم به مخلوطمون تا خمیرمون بدست بیاد. فقط کم کم اضافه کنیم آب رو که یه وقت شل نشه خمیرمون. در این بین هی ورز میدیم خمیر رو وقتی دیگه خمیرمون حالت چسبندگی نداشت آماده هستش و می ذاریمش تو یه ظرف وروشو میپوشونیم و می ذاریم نیم ساعت استراحت کنه تا عمل بیاد.

بردبلاو


در این مرحله پیاز دوممون رو برمیداریم و میشوریم و پوستشو میکنیم وبه صورت نگینی ریز خردش میکنیم و می ذاریم کنار. سپس سیب زمینی ها رو میشوریم و پوستشونو میگیریم و به صورت نگین خرد میکنیم و می ذاریم کنار. حالا یه تابه رو بر میداریم و روغن میریزیم داخلش تا داغ شه وقتی روغنمون داغ شد سیب زمینی هایی که خرد کرده بودیم رو میریزیم داخلش تا سرخ شه.

در این حین که سیب زمینی ها داره سرخ میشه میریم سراغ مرغمون ببینم پخته یا نه. اگر پخته بود مرغها رو در میاریم و می ذاریم کنار و آب مرغمون رو از صافی رد میکنیم و می ذاریم کنار. سپس مرغهای پخته شدمون رو ریش ریش میکنیم و می ذاریم بمونه تا استفاده کنیم از اش. سپس برنجمون رو پاک میکنیم و میشوریم و با آب مرغی که صاف کردیم می ذاریم تا بپزه.

در ادامه سیب زمینی های سرخ شده رو جمع میکنیم از تو روغن و پیازهایی که نگینی خرد کرده بودیم رو میریزیم تو روغن و شروع میکنیم به تفت دادنش همین که کمی سبک شد زردچوبه رو بهش اضافه میکنیم و مجدد تفت میدیم همین که داشت طلایی میشد مرغهایی که ریش ریش کرده بودیم رو به پیاز داغمون اضافه میکنیم و با هم تفتشون میدیم تا کامل سرخ بشن سپس نمک و فلفل و ادویه کاری رو هم به مخلوط مرغمون اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا ادویه ها پخش بشن.

بردبلاو


حالا زرشکی که داشتیم رو پاک میکنیم و میشوریمش و می ذاریم تو آبکش تا آبش بره. سپس گردو ها رو پوستشو میگیریم و ریز خردشون میکنیم  و می ذاریم کنار تا ازاش استفاده کنیم.

حالا گردو های خرد شده رو همراه با زرشک میریزیم تو مخلوط مرغمون و مجدد هم میزنیم و بعد از آن هم سیب زمینی های سرخ شدمون رو اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم سپس در آخر نوبت برنجمون اون رو هم میریزیم وتهاراجمواد رو با هم مخلوط میکنیم و بعد از ۵ دقیقه  تابه رو از رو حرارت بر میداریم.

حالا یه ظرف پیرکس رو بر میداریم و کفشو چرب میکنیم و می ذاریم کنار. سپس خمیرمون رو که استراحت کرده رو برمیداریم و با وردنه پهنش میکنیم و نازکش میکنیم و زمانی که نازکش کردیم تو ظرف پیرکس پهن میکنیم به صورتی که لبه های خمیر از ظرف بیرون باشه چون میخواهیم به سمت داخل برش گردونیم .

سپس موادمون رو میریزیم وسط خمیر و خمیری که از ظرف بیرون بود رو میکشیم روی موادمون فقط باید خمیرمون زیاد روی هم نیاد و نازک باشه. سپس فرمون رو از قبل رو درجه ۱۸۰ می ذاریم تا گرم بمونه و غذامون رو به مدت ۱ ساعت با این درجه می ذاریم تا بپزه. بعد از یک ساعت غذا آماده است. نوش جان.

بردبلاو

آخرین آموزش ها
برترین ها