haraj logo
جستجو

ته چین گوشت و لبو

مواد لازم :
چغندر : ۳ عدد گوشت : ۳۵۰ گرم برنج : ۵ پیمانه سیب زمینی : ۲ عدد بزرگ و ۵ عدد ریز آلو قیسی یا لواشک ترش : به مقدار لازم زیره : به مقدار لازم نمک ،فلفل : به میزان لازم روغن : به مقدار لازم زعفران دمکرده : به مقدار لازم هویج : ۱ عدد پیاز : ۱ عدد

اول از همه باید توضیح بدم که ته چین گوشت و لبو غذای محلی شهرستان فیروزکوه هستش و بسیار خوشمزه و دلچسب و پر از خاصیت مخصوصا بخاطر استغاده از لبو و گوشتی که تو این غذا استفاده میشه و یه طعم جدید و دلنشین رو به ما میده.


حالا اول میریم سراغ گوشتمون، گوشتمون رو خرد میکنیم و خوب میشوریم و می رزیم تو آبکش تا آبش بره. سپس  پیازمون رو برمی داریم و خوب می شوریم و خرد می کنیمش و می زاریم کنار. در ادامه یه ظرف برمیداریم پیاز ها رو میریزیم داخلش و بعد گوشتهایی که گذاشته بودیم آبش بره رو می ریزیم روی پیاز ها و بعد کمی نمک و فلفل و زعفران دمکرده رو هم میریزیم روش و خوب مخلوطشون میکنیم و میزاریم کنار تا گوشتمون مزه دار بشه.

ته چین گوشت و لبو


حالا میریم سراغ سیب زمینی هامون اول خوب میشوریمشون و بعد پوست کنده و به صورت ورقه ای برش میدیم. دلیل این که گفتم از سیب زمینی درشت و ریز استفاده کنیم این هستش که سیب زمینی های درشت رو برای ته ته چین و سیب زمینی های ریز رو برای روی ته چین احتیاج داریم و بعد از برش میزاریم کنار.

در ادامه لبو هامونو خوب میشوریم و اونها رو هم مثل سیب زمینی ها به صورت ورقه ای برش میدیم و میزاریم کنار. البته باید متذکر بشم که حتما برای خرید چغندر یا همون لبوها باید خیلی دقت کنید که چغندرها ریشه دار نباشن و گوشتی و یکدست باشن تا طعم ته چینمون رو از بین نبرن و باعث خوشمزگیش بشن چون لبو های ریشه دار طعم تلخی دارن و مثل لبوهای بی ریشه شیرین و خوشمزه نیستن. چون ما لبوها رو از قبل نمیپزیم و قرار هستش طی پخت ته چین بپزه پس حتما باید به این نکته دقت کامل رو بکنید.

ته چین گوشت و لبو

ته چین گوشت و لبو


حالا در اینجا میریم سراغ برنجمون چون میخواهیم آبکش کنیم برنج رو باید از قبل چند ساعت با نمک زیاد بزاریم خیس بخوره و بعد برنج رو میشوریم تا نمک اضافیش از بین بره

بعد یه قابلمه رو میزاریم رو حرارت زیاد و پر آب میکنیم تا به جوش بیاد وقتی که آب به جوش اومد برنج رو با کمی نمک میریزیم داخل آب جوش و یه هم میزنیم.

و بهترین زمان آبکش کردن برنج موقعی هستش که وقتی یه دون برنج رو برداریم و از وسط نصفش کنیم اگر یه نقطه سفید داخلش بود، اون موقع بهترین زمان آبکش کردن برنج هستش. حالا برنج رو آبکش میکنیم و کمی آب سرد هم روش میرزیم تا برنجمون بهم نچسبه.

در ادامه برنجمون رو به دو قسمت تقسیم میکنیم. قابلمه ای که میخواهیم ته چینمون رو توش درست کنیم رو بر میداریم و ته قابلمه کمی روغن میریزیم و بعد سیب زمینی هایی درشتی رو که به صورت ورقه ای برش داده بودیم رو ته قابلمه میچینیم تا به عنوان ته دیگ استفاده بشه.

بعد نصف برنجمون رو روی سیب زمینی ها میریزیم و کمی از زیره ای که داریم رو میپاچیم رو برنج و بعدی نوبت گوشت خامی هستش که از قبل مزه دارش کرده بودیم و اونها رو هم روی برنجمون میچینیم. (البته باید در اینجا متذکر بشم که در این مرحله از غذا محلی های فیروز کوهی کمی دنبه هم بغل گوشت میزارن البته شما هم بسته به ذائقتون اگر دوست دارین میتونید استفاده کنید در غیر اینصورت هم که دنبه رو حذف میکنیم) و مجدد بقیه برنجی که داشتیم روی مواد چیده شدمون میریزیم و بعد دوباره کمی زیره می پاچیم روی برنج و این بار سیب زمینی های ریزی که برش داده بودیم رو می چینیم و بالاخره نوبت میرسه به لبوهایی که برش دادیم اونها رو هم می چینیم روی برنجمون و بعد از اون برای اینکه برنجمون کمی طعم ترشی و خوشمزه تری بگیره کنارش از آلو یا لواشکی که داریم میزاریم فقط باید به یاد داشته باشم برنج رو کمی از لبه های قابلمه جمع کنیم تا به دیواره اش نچسبه چون مدت زمان پخت این برنج بالاست.

حالا کمی آب و روغن میدیم روش و قابلمه رو میزاریم رو حرارت زیاد یه ۸ دقیقه ایی بعد پای ته چینمون رو کم میکنیم و یه دم کنی کلفت میپیچیم به در قابلمه و میزاریم ۲ ساعت با حرارت کم بپزه تا گوشت وسط برنج و همینطور لبو ها بپزه. بعد از ۲ ساعت غذای ما آماده است و با هویجی که از قبل پختیم تزئینش میکنیم.

 

ته چین گوشت و لبو

آخرین آموزش ها
برترین ها