haraj logo
جستجو

ته چین مرغ مجلسی

مواد لازم :
مرغ : 1 عددبرنج : 1 کیلوروغن مایع : 350 گرمتخم مرغ : 4 عددزعفران دمکرده : 2 قاشق چایخورینمک،فلفل،زردچوبه : به میزان لازمزرشک : نصف پیمانهآب : به میزان لازمپیاز : 1 عدد بزرگماست چکیده : نصف پیمانهپودر هل : 1 قاشق مربا خوریگلاب : به میزان دلخواه


مرغ رو پاک می کنیم و می شوییم. پیاز در قابلمه آب می ریزیم و روی گاز می گذاریم. پیاز را چهار قاچ کرده و در آب می ریزیم. مرغ را در قابلمه می اندازیم و نمک، فلفل و زردچوبه را روی آن می پاشیم و در قابلمه را می گذاریم تا مرغ خوب پخته شده و آب آن تمام شود. وقتی که مرغ پخته شد، قابلمه را از روی گاز بر می داریم.

ته چین مرغ مجلسی


بعد از خنک شدن مرغ، آب مرغ را جدا می کنیم و استخوان های مرغ پخته شده را خارج می کنیم و کنار می گذاریم و گوشت مرغ را با دست یا چاقو به قطعات کوچک تر تبدیل می کنیم.


در ظرفی تخم مرغ ها را می شکنیم و نمک و فلفل را به آن اضافه کرده، خوب هم می زنیم.


ماست چکیده و زعفران دمکرده را روی تخم مرغ می ریزیم و هم می زنیم تا یکدست شود. در این مرحله به دلخواه مقداری پودر هل یا گلاب را هم می توانیم به مخلوط اضافه کنیم. گلاب و هل بو و عطر ته چین را بهتر خواهد کرد.


گوشت مرغ را که قبلا پخته بودیم روی مخلوط ماست و تخم مرغ می ریزیم و مواد را در یخچال می گذاریم. تقریبا باید سه تا چهار ساعت مرغ در یخچال بماند و طعم دار شود.


برنج را شسته و با کمی نمک خیس می کنیم. یک تا دو ساعت بعد قابلمه ای را از آب پر می کنیم و به آن کمی نمک می زنیم و روی حرارت می گذاریم تا بجوشد.


وقتی آب قابلمه جوشید، آب برنج را دور می ریزیم. برنج را در قابلمه آب جوش ریخته و زمانی که برنج هنوز دون بود آن را آبکش می کنیم. اگر بعد از نرم شدن برنج آن را آبکش کنیم، ته چین خمیر و خراب می شود.

ته چین مرغ مجلسی


نصف ماستی که مرغ پخته را در آن گذاشته ایم را بر می داریم و دو عدد تخم مرغ را در آن می شکنیم. 150 گرم روغن مایع به مواد اضافه کرده و هم می زنیم. نصفی از برنج آبکش شده را در این مخلوط ریخته و هم می زنیم.

ته چین مرغ مجلسی


کمی روغن مایع و کمی زعفران دمکرده را با هم مخلوط کرده و به دیواره و ته قابلمه می زنیم. این کار باعث می شود ته دیگ خوشرنگ شود.


نصف برنج را که رنگی کرده ایم در قابلمه می ریزیم و روی آن را آرام صاف می کنیم تا زیاد فشرده نشوند.

ته چین مرغ مجلسی


مرغ ها را وسط برنج می ریزیم و از دیواره قابلمه فاصله می دهیم تا موقع برگرداندن ته چین یکدست باشد. بقیه برنج را هم با بقیه مخلوط ماست و تخم مرغ مخلوط کرده و روی مرغ ها می ریزیم.


سه قاشق روغن مایع در آب مرغ می ریزیم و آن را روی برنج می ریزیم. با کفگیر برنج را فشار می دهیم و در قابلمه را گذاشته و روی گاز انتقال می دهیم.

ته چین مرغ مجلسی


بعد از اینکه ته چین مرغ مجلسی ما بعد از یک ساعت و نیم دم کشید آن را روی ظرف مناسبی بر می گردانیم و به دلخواه با زرشک و خلال پسته تزئین می کنیم.


1. اگر ته چین را در پلوپز برای دم بگذارید نیم ساعت طول خواهد کشید به همین دلیل می توانید از پلوپز هم استفاده کنید تا زودتر به نتیجه برسید.

2. برای تهیه ته چین در فر، آن را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و ته چین را در قالب بریزید و روی آن را با فویلی که سوراخ کرده اید بپوشانید. قالب را به مدت یک تا یک ساعت ونیم در فر بگذارید تا آماده شود.

3. برای استفاده از زرشک میان ته چین آن را با یک قاشق شکر و کمی کره تفت دهید و داخل مواد آن بریزید. برای استفاده از خلال بادام یا پسته آن را 24 ساعت قبل با گلاب خیس کرده و به ته چین اضافه کنید.

4. زعفران را در ظرفی که در دارد، دم کنید و آب جوش کمتری استفاده کنید تا طعم و عطر بهتری داشته باشد.

5. به دلیل استفاده از ماست معمولا این غذا کم نمک به نظر می رسد و شما باید با توجه به ذائقه خود و خانواده مقدار آن را اندازه استفاده کنید.

ته چین مرغ مجلسی

آخرین آموزش ها
برترین ها