haraj logo
جستجو

کباب شیشلیک

کباب شیشلیک یکی از محبوب ترین و لذیذ ترین انواع کباب ها است که بسیار مورد پسند ذائقه ایرانی می باشد. گاهی پیش آمده که با وجود اینکه شما شیشلیک کباب را قبلا بارها خورده اید اما وقتی در منوی رستوران و بین غذاها قصد انتخاب کردن کباب را دارید برایتان سوال شود که کباب شیشلیک چیست؟ این کباب معمولا از گوشت دنده بره تهیه می شود. به همین خاطر بعضی از شف ها معتقدند که شیشلیک همان دنده کباب مخصوص می باشد. البته برای تهیه این کباب از گوشت راسته گوسفندی یا گوساله هم می توان استفاده کرد. مهم است گوشتی که برای تهیه کباب به کار می برید حتما تازه باشد. برش دنده کباب نیاز به مهارت دارد و نیاز است که از چاقو یا ساتور خیلی تیز استفاده شود. به همین علت توصیه می شود که اگر قصد تهیه کباب شیشلیک خانگی را دارید از سوپر گوشت و قصابی که گوشت را خریداری می کنید درخواست کنید تا گوشت مخصوص شیشلیک را برایتان برش زده و آماده کند. برای تهیه انواع کباب از جمله کباب کوبیده، کباب برگ مخصوص و… بهتر است که گوشت از یک شب قبل در مواد مخصوص خوابانده و مزه دار شده باشد. تا گوشت کباب کاملا ترد و آماده کباب کردن شود. بیس و پایه موادی که می توان هر نوع گوشتی را در آن مزه دار کرد معمولا ماست، زعفران، آبلیمو و نمک فلفل است. اما برای داشتن یک کباب لذیذ مانند کباب شیشلیک شاندیز، لازم است تا گوشت در مواد بسیار ویژه ای خوابانده شود. در این مطلب قصد داریم نکات طلایی طرز تهیه کباب شیشلیک مخصوص را در یک دستور کامل و جامع به شما آموزش دهیم.

مواد لازم :
گوشت دنده(بره، گوسفند یا گوساله) 1 کیلوگرمپیاز 5 عددسیر 3 الی 4 حبهروغن(زیتون یا کنجد) 3 قاشق غذاخوریرزماری تازه(در صورت تمایل) 2 شاخهآبلیمو تازه 3 قاشق غذاخوریماست 1 پیمانهزعفران دم کرده 2 قاشق غذاخورینمک به مقدار لازمفلفل سیاه به مقدار لازمپودر پابریکا به مقدار لازمپودر سیر به مقدار لازمفلفل سبز 8 عددگوجه فرنگی 8 عدد

مدت زمان آماده سازی : -۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۳۵ دقیقه

زمان کل : ۳۰ دقیقه

برای : ۴ نفر

عکس

 

تصویر

 

طرز تهیه کباب شیشلیک

 

مرحله اول:

 

برای تهیه کباب شیشلیک بهتر است گوشت را از یک شب قبل و برای مدت 24 ساعت در مواد مخصوص خوابانده و خوب مزه دار کنید تا گوشت دنده کاملا ترد و آماده کباب کردن شود. اگر دیر تصمیم به تهیه این کباب گرفته اید و فرصت ندارید تا یک شبانه روز آن را مزه دار کنید، لازم است که حداقل 5 ساعت گوشت در مواد خوابانده شود. پس برای تهیه این کباب بایستی از قبل آماده سازی های لازم را انجام دهید.

ابتدا باید موادی که قرار است گوشت در آن مزه دار شود را آماده کنید. برای این منظور ابتدا پیازها را در قطعات بزرگ و درشت خرد کنید. به همین صورت حبه های سیر را نیز خرد کرده و سپس این دو را باهم مخلوط کنید. در ظرف مناسبی ماست، زعفران دم کرده، روغن زیتون(کنجد)، آبلیموی تازه و رزماری و نیمی از ادویه ها(فلفل سیاه، پودر پابریکا و سیر) به جز نمک را باهم مخلوط کرده. پیاز و سیر خرد شده را به این مخلوط اضافه کنید.

 

مرحله دوم:

 

دنده کباب مخصوص شیشلیک و یا گوشت راسته گوسفندی(گوساله) را که به شکل و قطعات مخصوص برش خورده به وسیله یک بیفتک کوب به آرامی بکوبید تا تکه های گوشت کمی پهن شده و فرم لازم را بگیرند.(این کار را می توانید پس از مزه دار شدن گوشت هم انجام دهید، اما بعد از مزه دار کردن بافت گوشت بسیار ترد و نرم شده و ممکن است از هم بپاشد) سپس تکه های گوشت را درون ظرفی که مواد در آن قرار دارد ریخته و با دست گوشت ها را ورز داده و زیر و رو کنید. تا مواد به طور کامل به خورد گوشت ها رفته و تمام قطعات آغشته به مواد شوند. روی ظرف را سلفون بکشید. (اگر از ظرف در دار استفاده کرده اید، در آن را کامل بگذارید) حالا ظرف حاوی گوشت ها را برای حداقل 5 و حداکثر 24 ساعت درون یخچال قرار دهید.

 

مرحله سوم:

 

پس از اینکه دنده کباب ها برای این مدت در مواد استراحت کرده و کاملا ترد و نرم شدند، زمان آن رسیده است که آن ها را کباب کنید. برای کباب کردن شیشلیک می توانید تکه های گوشت را به سیخ کشیده و در هر سیخ دو عدد گوجه و فلفل سبز نیز قرار دهید. همچنین می توانید بین هر تکه گوشت در سیخ، یکی در میان یک دنبه نیز قرار دهید. همین طور می توانید تکه های گوشت را بین توری مخصوص کباب قرار دهید و به این صورت آن ها را آسان تر کباب کنید. زیرا سیخ زدن شیشلیک نیازمند مهارت می باشد.(نحوه سیخ کشیدن شیشلیک را در نکته ها بخوانید)

طرز تهیه هات چاکلت

 

مرحله چهارم:

 

وقتی کباب ها را به سیخ کشیدید و یا درون توری قرار دادید، نصف باقی مانده از مخلوط ادویه ها به جز نمک را روی سطح گوشت ها و در هر دو طرف بپاشید تا طعم ادویه ها کاملا محسوس باشد. سپس کباب ها را روی باربیکیو، منقل ذغالی یا گازی قرار داده و کباب کنید. در حین کباب شدن گوشت ها می توانید کمی کره آب شده(یا دنبه آب شده) را روی تکه های دنده کباب برس بکشید تا گوشت ها خشک نشوند و مرحله کباب شدن به بهترین حالت انجام شود. در اواخر پخت نمک را نیز روی گوشت ها بپاشید.(در صورتی که نمک را از ابتدا اضافه کنید گوشت سفت می شود و خونابه آن بیرون زده و کامل پخته نمی شود)

پس از اینکه کباب شیشلیک شما آماده شد آن را همراه نان داغ یا پلو زعفرانی سرو کرده و نوش جان کنید. در کنار کباب می توانید از سبزی خوردن تازه و دوغ لذیذ هم لذت ببرید.

 

عکس

 

نکات کلیدی تهیه کباب شیشلیک مخصوص:

 

شیشلیک یا دنده کباب را می توانید پس از مزه دار کردن درون فر نیز تهیه کنید. برای این منظور دو روش و با کمی تفاوت به شما پیشنهاد می شود:

برای تهیه شیشلیک در فر، کف سینی فر را با کره و یا روغن زیتون چرب کنید، سپس تکه های گوشت را درون ظرف بچینید. می توانید فلفل سبز را نیز خورده کرده بین تکه های گوشت مخلوط کنید. همچنین می توانید از هر نوع سس مطابق با ذائقه تان استفاده کنید. سس باربیکیو، گوجه فرنگی، سس سیر و تا تکه های گوشت طعم لذیذ تری به خود بگیرند. همچنین می توانید کمی دود مایع را روی کباب ها بریزید تا کباب شما طعم دودی پیدا کند. سپس سینی را  درون فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد به مدت 50 الی 60 دقیقه قرار دهید تا پخته شود. در حین پخت می توانید درب فر را باز کرده، کمی روغن یا دنبه آب شده روی سطح کباب ها بریزید. همچنین در اواخر پخت نمک را نیز به روی کباب ها بریزید.(زمان پخت کباب درون فر بستگی به حجم گوشت و تنظیمات حرارت فر شما دارد.)

 

روش بعدی این است که درست مانند زمانی که کباب را روی ذغال تهیه می کنید، تکه های گوشت را بین توری قرار داده، و توری را روی سینی فر قرار دهید. مراقب باشید که کناره های گوشت از سینه بیرون نزند. در این روش نیز می توانید با اضافه کردن سس باربیکو و دود مایع، طعم دودی و کبابی بی نظیری را به گوشت ها ببخشید. در حین پخت در فر را باز کرده و توری را زیر و رو کنید. و سس مخصوص(ترکیبی از زعفران دم کرده و روغن زیتون)، کره یا دنبه آب شده روی سطح گوشت بریزید.( زمان پخت بین 1 الی 3 ساعت تخمین زده می شود) در اواخر تهیه کباب شیشلیک در فر، حالت گریل فر را روشن کنید تا سطح کباب ها خوب طلایی و برشته شوند.

اگر فرصت کافی برای مزه دار کردن گوشت ندارید می توانید درون مواد مقداری کیوی له شده نیز اضافه کنید. کیوی حاوی موادی ست که به روند ترد و نرم شدن گوشت کمک می کند. البته دقت کنید که زمانی که گوشت درون این مواد قرار می گیرد نباید خیلی طولانی باشد زیرا بافت گوشت ممکن است ازهم بپاشد.

نحوه به سیخ کشیدن گوشت دنده کباب بسیار مهم می باشد. در حین سیخ زدن بایستی قسمت استخوان راسته را در دست بگیرید و انحنای استخوان دنده بیرون باشد. به نحوی که سیخ از بین وسط دو استخوان دنده عبور کند. باید توجه داشته باشید برای اینکه مراحل پخت بهتر انجام شده و فضای کمتری را روی منقل اشغال کند، انحنای استخوان دنده در تمام سیخ ها باید در سمت راست یا چپ قرار بگیرد.

اگر دوست دارید کباب شما چرب و آبدار باشد، می توانید به جای استفاده از روغن زیتون یا کره، از چربی داخل شکم گوسفند استفاده کنید. آن را درون ماهیتابه و روی حرارت قرار دهید تا آب شود و سپس به مواد مخصوص اضافه کنید.

شما می توانید از سس باربیکیو، سس گوجه فرنگی، مایونز یا درون مواد مخصوص و برای مزه دار کردن گوشت ها در هر روشی استفاده کنید.

 

آخرین آموزش ها
برترین ها