haraj logo
جستجو

نان فانتزی

نان خانگی داغ و تازه با مغز کشمش و گردو دقیقا همون چیزیه که میتونه یه روز خوب رو دلچسب تر کنه یا حتی یه روز معمولی رو به یه روز فوق العاده تبدیل کنه. با تهیه نان فانتزی در فر خونه تون میتونید به راحتی یه عصرانه خوشمزه برای عزیزانتون آماده کنید، یا یه صبحانه سالم و بی نظیر. این نان تازه ش خیلی خیلی نرم و خوشمزه است. اما میتونید اون رو تا چند روز بعد هم نگه دارید و استفاده کنید. در صورتی که ماکروفر دارید پیشنهاد میکنم نان رو در یخچال بگذارید. و موقع سرو چند ثانیه داخل مایکروفر گرمش کنید. این طوری نان فانتزی شما مثل روز اول نرم و خوشمزه میشه.

مواد لازم :
زرده تخم مرغ 2 عددشکر 3 قاشق غذاخوریروغن یا کره 3 قاشق غذاخوریشیر ولرم 1 لیوانخمیر مایه 1 قاشق غذاخوریارد سفید 2 تا 3 لیواننمک نوک قاشق

مدت زمان آماده سازی : ۱۱۵ دقیقه

مدت زمان پخت : ۳۵ دقیقه

زمان کل : ۱۵۰ دقیقه

عکس نان فانتزی خانگی

نان گاتا، نان گردویی و نان شیرمال از انواع دیگه نون های شیرین هستن که میتونید تهیه کنید و همراه شیر، چای یا قهوه نوش جان کنید. اما در صورتی که هدف شما از پخت نان در خانه سرو نان فانتزی همراه با غذاست میتونید از دستور تهیه نان باگت، نان همبرگر یا نان سیب زمینی استفاده کنید.

 

طرز تهیه نان فانتزی صبحانه

  

1- شیر ولرم (شیر گرمی که دست را نسوزاند) را با خمیر مایه مخلوط کنید. سپس شکر، روغن یا کره آب شده و یک زرده تخم مرغ را نیز اضافه نمایید. تمام مواد را خوب مخلوط کنید تا شکر حل شود.

 

2- حالا نوبت اضافه کردن آرد است. آردی که چند بار الک شده است را قاشق قاشق اضافه کنید تا اندازه ای که بتوانید خمیر را با دست تان بلند کنید (آرد زیاد نریزید. فقط تا اندازه ای که چسبندگی خمیر از بین برود). در این مرحله خمیر را با دست بگیرید و مدام به کف ظرف بکوبید و ورز دهید و چندین بار تکرار کنید (مهمترین بخش تهیه نان ورز دادن آن است).

 

تصویر

 

3- پس از بدست آوردن خمیری ترد و لطیف آن را درون کاسه ای که چرب شده است قرار دهید و روی آن با چاقو یک + بزنید. در جای گرمی به خمیر یک ساعت استراحت دهید  تا حجم خمیر دو برابر شود و پس از این مدت خمیر را کمی ورز داده و تکه هایی یک اندازه از خمیر ببرید.

طرز تهیه سالاد مرغ و ماکارونی

 

4- پس از این برش زدن کمی دیگر خمیر ها را ورز دهید و با وردنه خمیرها را باز کنید. درون هر خمیر را مقداری کشمش، گردو، کنجد و بپاشید.

 

عکس

 

5- روی ظرف یا سینی مورد نظر را کمی چرب کنید و خمیر را به شکل دلخواه حالت دهید (هر شکل و طرحی که دوست دارید). روی خمیرها پارچه ای بیندازید و مدت 30 دقیقه به خمیرها استراحت دهید تا کمی دیگر نیز حجم پیدا کنند. سپس مقداری کره یا روغن را با 1 زرده تخم مرغ و کمی شیر مخلوط کنید و روی خمیرها بمالید و روی آن نیز کمی کنجد بپاشید.

 

عکس

 

6- ظرف نان را درون فری که از قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کرده اید به مدت 20 30 دقیقه بسته به نوع فر قرار دهید. در اواسط پخت نیز میتوانید مجدداً روی نان فانتزی را با مخلوط زرده و شیر برس بکشید. در انتهای پخت نیز حرارت بالای فر را 2-3 دقیقه روشن کنید تا روی نان ها نیز برشته و طلایی شود.

 

نکته های کلیدی تهیه نان خانگی در فر :

برای پیچیدن خمیر میتوانید از انواع روش های بافت نان استفاده کنید تا نان خانگی زیباتری داشته باشید.

میتوانید برای روی نان از هر چیزی که دوست دارید استفاده کنید (پودر نارگیل، پسته، گردو و ).

درون نان را نیز میتوانید قبل از پخت با خرما ، گردو ، شکلات و پر کنید یا به همین صورت ساده آماده کنید.

بهتر است در زمان روشن کردن فر کاسه ای آب داخل فر قرار دهید تا همزمان با گرم شدن فر، رطوبت مناسبی نیز برای پخت نان ها ایجاد شود و نان ها خشک نشوند.

 

آخرین آموزش ها
برترین ها